جعفر کاویانیدلشاد در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه طرح آبرسانی قرق بهار در روز ملی روستا و عشایر با حضور استاندار و مقامات استانی و شهرستانی افتتاح میشود، اظهار کرد: در سامانه عشایری قرق بهار ۱۲۰ خانوار با ۴۷۰ نفر جمعیت مستقر هستند که در تأمین آب شرب و آب مورد نیاز دامها دچار مشکل بودند که با اجرای طرح آبرسانی این مشکل مرتفع شد.
وی با اشاره به اجرای طرح خرید قراردادی دام عشایر توسط شرکت پشتیبانی امور دام، خاطرنشان کرد: در این طرح ۱۵ هزار رأس از دام عشایر طی قراردادی با شرکت پشتیبانی امور دام ۲۷۰۰ تن جو دریافت میکنند و پس از چهار ماه گوشت قرمز به این شرکت تحویل داده میشود.
کاویانیدلشاد افزود: طرح خرید قراردادی یک میلیون رأس دام عشایر با تحویل ۱۸۰ هزار تن جو توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام خواهد شد که سهمیه استان همدان در مرحله اول ۱۵ هزار رأس است.
وی با بیان اینکه ۳۹۰۰ خانوار عشایری با ۱۳ هزار و ۹۸۰ نفر جمعیت در استان همدان مستقر هستند، یادآور شد: عشایر استان همدان از چهار ایل و ۲۴ طایفه تشکیل شده که در ۷۰ سامانه عرفی استان مستقر میشوند.
مدیر امور عشایری استان همدان با بیان اینکه خوزستان، ایلام و کرمانشاه از مناطق قشلاقی عشایر استان همدان هستند، اظهار کرد: ۹۰ هزار هکتار معادل ۹.۵ درصد از مراتع استان در اختیار عشایر قرار دارد.
کاویانیدلشاد ادامه داد: ۴۷۰ هزار رأس دام سبک عشایر استان ۲۰ درصد از گوشت قرمز استان را تولید میکنند به طوری که ۶۰۰۰ تن در سال گوشت قرمز و ۳۵۰ تن پشم توسط عشایر تولید میشود.
وی با اشاره به آغاز فصل کوچ عشایر، خاطرنشان کرد: عشایر استان از ۱۵ مهرماه شروع به کوچ میکنند و تا ۱۵ آبان کمکم از مراتع خارج میشوند و به سمت استانهای قشلاقی میروند.
مدیر امور عشایر استان همدان با تأکید بر امنیت مسیرهای کوچ عشایر، تصریح کرد: ۲۵۰ کیلومتر ایلراه در استان همدان وجود دارد که ۱۵۰ کیلومتر از آن مرمت و بازسازی شده است.
کاویانیدلشاد با اشاره به توزیع ۹۵۰ تن آرد در بین عشایر، افزود: ۱۸ هزار لیتر سوخت در بین عشایر استان همدان توزیع شده است.
وی از پرداخت ۲۷ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۶ و ماده ۵۲ به عشایر استان خبر داد و گفت: ۱۳ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی برای طرحهای عمرانی آب و راه و سوخترسانی تخصیص داده شده است.
انتهای پیام