منصور خزایی در گفتوگو با ایسنا، افزود: از این سطح مطابق برنامه ابلاغی الگوی کشت حدود ۳۵ هزار و ۵۰۰ هکتار به کشت گندم دیم، ۳۶۰۰ هکتار گندم آبی و مابقی به کشت جو آبی و دیم اختصاص خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه کشت پاییزه محصولات زراعی در این شهرستان از مهرماه آغاز شده و تا پایان آبانماه ادامه دارد، افزود: تاکنون ۳۰ درصد از سطح مورد انتظار در بحث غلات پاییزه شهرستان زیرکشت رفته است.
خزایی تصریح کرد: در رابطه با کشت پاییزه برنامهریزیهای لازم برای کشت مطلوب و رسیدن به اهداف موردنظر در اجرای طرح الگوی کشت شهرستان تدارک دیده شده و برنامهریزی با اجرای طرح مساحی (اندازه گیری زمین) کشاورزی دقیقتر خواهد بود.
وی با اشاره به این که در سال زراعی گذشته مجموع بارندگی شهرستان ۱۷۵.۷ میلیمتر بود که کاهش قابلملاحظهای نسبت به بلندمدت شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم در پاییز امسال شرایط بارشی کشور و استان قدری متعادل و در شرایط نرمال باشد، چراکه این موضوع اهمیت بیمه محصولات کشاورزی را بیش از پیش ضرورت میبخشد.
خزایی در ادامه بیان کرد: در این سال زراعی ۲۲۵ هکتار کشت کلزا از تاریخ ۱۵ شهریورماه تا آغاز مهرماه انجام گرفت که به منظور تحقق اهداف اجرای الگوی کشت محصولات زراعی، کشت کلزا به عنوان یکی از کشتهای پیشنهادی بوده که موجب پایداری تولید غلات به ویژه گندم بوده و مورد تأکید کارشناسان است.
وی اضافه کرد: البته یکی از مشکلات مهم توسعه کشت کلزا در شهرستان فامنین، عمومی بودن اکثر چاههای آب این شهرستان و عدم امکان آبیاری در تاریخ مناسب و قطع برق چاههای آب در مراحل حساس و نیازمند به آبیاری کلزا به علت بحران آب در این شهرستان است که باعث اُفت عملکرد شده و در این رابطه پیشنهاد میشود کلزاکاران همیشه قبل از کشت نسبت به برنامهریزی آبیاری و کشت در تاریخ مناسب اقدام کنند.
خزایی با اشاره به میزان مصرف بذر کشت نیز اظهار کرد: در اراضی دیم میزان مصرف بذر بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ کیلوگرم و در اراضی آبی ۱۸۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم کفایت میکند و نباید بیشتر از این میزان کشت شود ضمن اینکه با استفاده از دستگاههای مناسب کشت در اراضی آبی و دیم رعایت مقدار توصیه شده از تلفات بذر و تحمیل هزینه اضافه به کشاورزان جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در این شهرستان هفت شرکت تعاونی و یک شرکت بخش خصوصی زیرنظر جهادکشاورزی در حال تدارک و توزیع کود و بذر هستند و توزیع کود تنها از طریق صدور حواله الکترونیکی انجام میگیرد، گفت: تاکنون ۵۵۵ تن بذور اصلاح شده گندم، جو و کلزا برای کشتهای پاییزه این سال زراعی به شهرستان حمل شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان فامنین در پایان تصریح کرد: شیوهنامه اجرایی کشاورزی قراردادی برای کشت جو به صورت عقد قرارداد مابین کشاورز با ادارهکل پشتیبانی امور دام استان در سال زراعی جدید ابلاغ شده و بهزودی اجرا میشود.
انتهای پیام