پژمانفر:

باید به سمتی حرکت کنیم که بهره‌برداری از کتاب توسط مردم توسعه پیدا کند

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: باید به سمتی برویم که بحث بهره‌برداری از کتاب و دسترسی مردم به کتاب توسعه پیدا کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نصرالله پژمانفر امروز ۱۳ مهرماه، در افتتاح یک کتابخانه عمومی در مشهد با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: بدون شک این قبیل اقدامات باعث ارتقای جایگاه فرهنگی کلان شهر مشهد در کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه جامعه امروز ایران اسلامی در معرض تهاجم از سوی دشمنان قرار گرفته است، افزود: تهاجمی که دشمن به واسطه آن درصدد ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی است، تهاجم فرهنگی نام دارد. تهاجم فرهنگی مسئله‌ای است که دشمنان نسبت به آن همت گماشته و تلاش فراوانی کرده‌اند تا بتوانند نوجوانان و جوانان این مرز و بوم را تحت تاثیر تبلیغات خود قرار داده و به این وسیله کشور را تضعیف کنند.

پژمانفر با اشاره به بحث تجزیه‌طلبی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: همزمان با این مسئله ما وارد یک جنگ تحمیلی با حداقل امکانات شدیم. جنگی که حتی یک وجب از خاک ایران را واگذار نکردیم و مقتدرانه به آن‌ پایان دادیم.

امروز وظیفه داریم نسل جوان را به سمت کتاب هدایت کنیم

وی تاکید کرد: اگر چه که در میدان نبرد برنده شدیم، اما در عرصه فرهنگی لطمات عمیقی به جامعه وارد شد و این مسئله ظهور و بروزش در سبک زندگی و فرهنگ غنی ایرانیان تاثیر گذاشت. در نتیجه امروز وظیفه ما این است که نسل جوان را به سمت و سوی کتاب برده و در کنار آن با بهره‌گیری موثر از فضای مجازی، فرهنگ سازی مناسب را انجام دهیم.

پژمانفر اضافه کرد: مراد از این فضاسازی این است که فرد بدون دغدغه و با آرامش بتواند زندگی کند و این جز با انس با کتاب و کتابخوانی به وجود نخواهد آمد.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: کتاب باید از جذابیت کافی برخوردار باشد و قلم نویسنده نیز آنقدر شیوا باشد که خواننده نتواند آن را کنار بگذارد. باید به سمتی برویم که بحث بهره‌برداری از کتاب و دسترسی مردم به کتاب توسعه پیدا کند.

وی ادامه داد: امروز خوشحال هستم که در یکی از محلات خوب مشهد نخستین گام در مسیر فرهنگ‌سازی برداشته شده است. حرکت پربرکتی که باید قدم‌های بعدی آن به واسطه اجرای برنامه‌های فرهنگی برداشته شود. در نظر داشته باشید کتابخانه کانون مهم فرهنگی است که ظرفیت میزبانی از نشست‌های تخصصی و آموزشی مردم را دارد و البته در این مسیر نباید از نقش تبلیغات نیز غافل ماند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس عنوان کرد: کتابخانه به مثابه یک رودخانه است که با تامین منابع به روز جاری‌تر، شفاف‌تر و روانتر حرکت می‌کند.

پژمانفر با اشاره به پیشتازی خراسان رضوی در راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار در سطح کشور ادامه داد: امیدوارم این درخشش همچنان در تمامی حوزه‌های دیگر نیز رخ دهد.

کتابخانه‌های عمومی امروز نقش فرهنگ‌سراهای اجتماعی را دارند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در ادامه گفت: تلاش ما در مجموعه کتابخانه‌های عمومی همواره بر این بوده است تا در راستای اجرای عدالت فرهنگی و افزایش سرانه فضای کتابخانه‌ای، گامی موثر در اعتلای اهداف سازمانی خود مبنی بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و تسهیلگری در دسترسی عموم مردم به کتاب برداریم.

وی افزود: از تمامی افرادی که بانی خیر این مسئله بودند تشکر می کنم؛ چرا که وجود یک کتابخانه در منطقه یک نیاز فرهنگی و ضرورتی اجتماعی محسوب می‌شود. امیدوارم با این اقدام مردم بتوانند از خدمات فرهنگی این کتابخانه به نحواحسن استفاده کنند.

سبزیان با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی امروز نقش فرهنگسراهای اجتماعی را دارند، تصریح کرد: این قبیل خدمات فرهنگی بدون شک باعث تثبیت جایگاه کتابخانه‌ها به عنوان آموزشگاه‌های مردمی و پایگاه‌های آموزشی خواهد شد.

وی تاکید کرد: اعتقاد ما بر این است، قطعا نسل جدید کتابخانه‌های عمومی می‌توانند تاثیر به سزایی در رشد فرهنگ عمومی و در نتیجه آینده نسل کودک و نوجوان جامعه داشته باشد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۳ مهر ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402071308804
  • خبرنگار : 50378