معاون اقتصادی وزیر کشور:

زنجیره ارزش بادام در اولویت کاری قرار گیرد

معاون اقتصادی وزیر کشور گفت: امید است زنجیره ارزش بادام در بحث تسهیلات سرمایه در گردش در اولویت کاری قرار گیرد.

محسن کوشش تبار ۱۳ مهرماه در سفر به چهارمحال و بختیاری در جشنواره بادام که در شهرستان سامان برگزار شد، اظهار کرد: نخستین جشنواره بادام که به منزله تشکر از پروردگار برگزار شده است، باید جنبه اقتصادی به خود گیرد.

معاون اقتصادی وزیر کشور افزود: این جشنواره باید هر ساله گفتنی‌هایی در حوزه اقتصاد منطقه داشته باشد و مسیر تعامل میان تولیدکننده بادام و ارزآوری و درآمدزایی که همان صادرات بوده را به بهترین شکل ساختارمنشانه پیش ببرد.

وی گفت: امروز محصولی برداشت می‌شود که هر روز تقاضا برای آن در دنیا افزایش می‌یابد، جشنواره‌ای را پایه‌گذاری می‌کنیم که مخاطبان آن تک‌تک کشاورزان و باغدارانی هستند که باید به فکر توسعه باغبانی یا بهبود محصول یا به دنبال بازار جدیدی باشند، بنابراین لازم است زنجیره ارزش بادام عبارتی آشنا برای هر باغدار در این منطقه باشد.

کوشش‌تبار بیان کرد: همان‌گونه که سردار بی‌بی مریم و علیمردان خان اسوه ظلم‌ستیزی و غیرت به شمار می‌روند، امروز علیمردان شما کسی است که بتواند حلقه‌های پایانی زنجیره ارزش این محصول را که بازاریابی و صادرات بوده، منحصرا برای این استان فراهم کند.

وی تاکید کرد: تغییرات و تحولاتی که در حوزه جهاد کشاورزی اتفاق می‌افتد را باید به فال نیک گرفت، زیرا دوره تحول و تغییر نگرش است، ۶۵ نوع گونه اصلاح شده بادام وجود دارد که منجر به افزایش بهره‌وری و بهبود کیفیت شده و فضای رقابت با محصولات خوب دنیا را پیدا کرده است.

معاون اقتصادی وزیر کشور گفت: طبق گزارشات، ایران در دنیا جزو معدود کشورهایی بوده که بازار خاص خود را در زمینه بادام مامایی داشته و باید تلاش کنیم تا این نوع ارقام جای کیفیت‌های پایین دیگر ارقام را بگیرد، البته سهم تولید بادام کشور در دنیا تنها چهار درصد بوده در حالی‌که کشوری همچون آمریکا ۵۷ درصد بادام را تولید می‌کند.

کوشش‌تبار ادامه داد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، فضای بسیار مطلوبی در کشور برای توسعه و ارتقای تولید محصول بادام در چهارمحال و بختیاری فراهم شده که لازم است باغدار آموزش‌ لازم را فراگیرد و برای دستیابی به نتایج مطلوب، اصلاح روش را مدنظر قرار دهد.

وی ضمن بازدید از شهرک تخصصی بادام، تصریح کرد: ایجاد این شهرک همان شعار «ما می‌توانیم»  بوده است، شهرکی ۳۰ هکتاری در قالب ۷۰ واحد برای ایجاد صنایع پایین دستی و فرآوری بادام که می‌توان به جای وارد کردن روغن بادام فرآوری شده، این کار در داخل کشور اتفاق بیفتد.

معاون اقتصادی وزیر کشور اضافه کرد: ما بزرگ‌ترین مشکلات را به کمک رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور پرتلاش  و محدودیت‌ها و تحریم‌ها را پشت سر گذاشتیم، البته هنوز نتوانستیم شان مردم در حوزه معیشت را برآورده کنیم اما ناامید نیستیم، همه تلاش را شخص رئیس جمهور در حوزه دیپلماسی اقتصادی و سیاست همسایگی انجام می‌دهد تا از این طریق بازاریابی و تقاضا برای محصولی همچون بادام فراهم شود و زنجیره ارزش می‌تواند به حلقه آخر خود برسد.

به گفته وی، طبق گزارشات عملکرد اشتغال این استان در سال گذشته ۱۱۰ درصد بوده که اگر تولید، بهره‌وری و صادرات این محصول افزایش یابد حداقل می‌تواند منجر به افزایش ۱۰۰۰ فرصت شغلی شود.

معاون اقتصادی وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: نخست لازم است باغدار آموزش‌ها را بپذیرد، نگاه سنتی را کنار بگذارد و به افرادی که در حوزه سیاست‌گذاری جهاد کشاورزی و استانداری تلاش می‌کنند اعتماد کرد، امید است زنجیره ارزش بادام در بحث تسهیلات سرمایه در گردش در اولویت کاری قرار گیرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۳ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402071308752
  • خبرنگار : 50123