ناصر قفلی پنجشنبه ۱۳ مهر در گردهمایی رؤسای مجمع خیرین مدرسهساز کشور در همدان، اظهار کرد: ۳۵۰۰ مدرسه خیری وجود دارد که خیرین هزینه را پرداخت کردند اما دولت نتوانسته پروژه را تکمیل کند و ۱۲ هزار میلیارد تومان پول برای تکمیل آن لازم است.
وی با اشاره به نبود فضای آموزشی در مجتمعهای مسکونی مهر، تصریح کرد: در این مجتمعهای مسکونی، فضای آموزشی مغفول مانده است. اگر امروز ساخت مدرسه را شروع نکنیم، سالهای آینده پنج میلیون دانشآموز بدون فضای آموزشی میمانند بنابراین باید فکر کرد و تصمیمی در این زمینه گرفت چراکه این مسأله منجر به نارضایتی عمومی میشود. خیرین در این حوزه کمک میکنند به شرطی که دولت ۵۰ درصد ساخت مدارس را انجام دهد.
قفلی با اشاره به تراکم بالای دانشآموز در نیمه شمالی کشور، مطرح کرد: حضور افاغنه و مهاجرت از جنوب به شمال در کشور باعث شده که مدارس در نیمه شمالی، دو شیفت فعالیت کنند که این موضوع با عدالت آموزشی همراه نیست چراکه فراگیری دانشآموزان در صبح بیشتر است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در هر استان تعداد زیادی خیر وجود دارد. کار گروهی را باید گروهی انجام داد و هر استان باید هیئت مدیره منسجم و مدیرعامل قوی داشته باشد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور نیز با بیان اینکه مجمع خیرین مدرسهساز، مهمترین مجمع خیری کشور است، خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۷۸ که مجمع خیری به ساختار رسیده، اعتبارات به طرز فزآینده رشد کرده چراکه با این شرایط، هم افزایی صورت میگیرد.
حمیدرضا خانمحمدی با اشاره به رونمایب سند تک برگ توافقنامه مشارکت خیرین در ساخت و تجهیز مدرسه در این مراسم اظهار کرد: این سند برای جلوگیری از تعارضاتی که ممکن است در امر مدرسهسازی صورت بگیرد، تدوین شده و در پروژههای مشارکتی ساخت، تجهیز و خرید مصالح، مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: نظرات خیرین در تدوین این سند در نظر گرفته شده و امیدواریم باعث خیر شود و جریان مردمی مدرسهسازی ادامهدار باشد.
استاندار همدان نیز گفت: همزمان با تکمیل پروژههای نهضت ملی مسکن در همدان، پیشبینی ساخت اماکن عمومی مانند مدرسه را انجام دادیم و به ازای هر ۲۵۰ واحد باید یک مدرسه ساخته شود.
علیرضا قاسمیفرزاد با بیان اینکه خیرین مدرسه ساز خادم علم و آموزش هستند، تصریح کرد: مردم قدردان زحمات خیرین مدرسه ساز هستند. اساس ساختارهای خیری کشور از مدرسهسازی شروع شد و بعد به بخشهای دیگر تسری پیدا کرد.
رئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان همدان نیز از ساخت ۱۱۳ پروژه توسط این مجمع در سال جاری خبر داد و گفت: ۶۰ درصد پروژههایی که در مهرماه افتتاح شد، خیرساز بودند.
علی فراهانی ادامه داد: ۱۱۳ پروژه خیری در سال جاری در حال انجام است که ۲۱ پروژه در مهرماه به بهرهبرداری رسیده که این میزان، ۶۰ درصد از پروژههای افتتاح شده در پروژه مهر استان همدان است.
فراهانی با بیان اینکه ۸۹ پروژه در جریان ساخت است، تصریح کرد: ۹۰۵ خیر در ساخت مدارس استان همدان دخیل بودند.
به گزارش ایسنا، همزمان با برگزاری گردهمایی روسای مجمع خیرین کشور مدرسه ۲۴ کلاسه محمد انواری همدانی افتتاح و برای بهره برداری به آموزش و پرورش تحویل شد.
در این افتتاحیه، دکتر محمد انواری خیّر نیک اندیش این مدرسه حضور داشت. وی علاوه بر مشارکت در ساخت مدرسه ای در همدان، در احداث یک مدرسه در ملایر هم مشارکت داشته و در مجموع مبلغ ۱۷۰ میلیارد ریال برای احداث و تجهیز این دو مدرسه اهداء کرده است.
دو مدرسه دیگر هم که یکی با مشارکت زوج خیّر نیک اندیش زنده یاد خانم موسی پور و زنده یاد آقای ترکمان و یک مدرسه ۲۰ کلاسه با نام شهید والامقام پورمیدانی هر دو در شهرک شهید مدنی شهر همدان احداث شده در همین روز افتتاح شد.
مدرسه مشارکتی زنده یاد احمد ترکمان(حیات طیبه شهرک مدنی) هم افتتاح شد. مساحت این مدرسه ۱۶۰۰ مترمربع دارد و طول دیوارکشی آن ۱۰۰ متر است. در این مدرسه ۴۰۰۰ متر محوطهسازی انجام شده و ۲۰ کلاس در دو طبقه دارد.
۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه هزینه شده که ۸۰۰ میلیون تومان در سال ۹۷ معادل پنج میلیارد در سال ۱۴۰۲ توسط خیر مرحوم بانو عذری موسیپور پرداخت و این مدرسه به نام همسرشان زندهیاد احمد ترکمان نامگذاری شدهاست.
انتهای پیام