مدیرکل اوقاف استان همدان اعلام کرد

تحویل آزمایشی باغ بهشت همدان به شهرداری/ تبدیل درمانگاه اعتمادیه به باغ عمارت

مدیرکل اوقات و امور خیریه استان همدان با تأکید بر اینکه باغ بهشت همدان را به صورت آزمایشی به شهرداری تحویل می‌دهیم، اعلام کرد: درمانگاه اعتمادیه شهر همدان ظرف دو سال به باغ عمارت تبدیل می‌شود.

حجت‌الاسلام رضا حاجی‌زین‌العابدینی پنجشنبه ۱۳ مهر در جمع خبرنگاران، یکی از وظایف اوقاف را رسیدگی به امور موقوفات دانست و اظهار کرد: در همین راستا تعدادی از رقبات به حدود ۲۶ امین تحصیلکرده، جوان و بادانش تحویل شده تا رسیدگی به امورات عمرانی، درآمدزایی، اجرای نیات واقفین و ... را انجام دهند.

وی با بیان اینکه در همدان، ملایر، اسدآباد و تویسرکان تعداد متقاضیان به منظور شرکت در طرح امین بالاست، افزود: ناگفته نماند به افراد امین درصدی از درآمدهای حاصله از موقوفات حق‌الزحمه پرداخت می‌شود.

‌وی با اشاره به اینکه سهم موقوفات در بعضی جاها بعضا بسیار ناچیز و کمتر از یک دانگ است و اداره کردن آنها سخت بوده و توجیه ندارد، مطرح کرد: به دنبال کسب مجوز برای تبدیل به احسن کردن پلاک‌های ثبتی که سهم موقوفه کمتر از ۱۶ شعیر(هر ۹۶ شعیر ۶ دانگ است) بوده، هستیم؛ به عنوان مثال در روستای آکله فامنین نیم شعیر سهم موقوفه است که مردم را گرفتار کرده، بنابراین دنبال قطعه زمین جایگزین در جای دیگر هستیم.

حاجی‌زین‌العابدینی با بیان اینکه طبق قانون نمی‌توان سهم موقوفات را بیع کرد اما افراز کردن منع قانونی و شرعی ندارد، تصریح کرد: در راستای افراز کردن یا تبدیل به احسن اعلام آمادگی کردیم تا در تمام پلاک‌های ثبتی که سهم موقوفه کمتر از یک دانگ است، امر افراز و فروش را محقق کرده و در سهم موقوفات بالاتر از یک دانگ تنها می‌توانیم افراز کنیم.

وی با اشاره به وجود ۷۰۷۶ رقبه ثبتی در استان با سهم موقوفه زیر یک دانگ خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون ۸۵ درصد املاک موقوفه استان سنددار شده، به طوری که سال گذشته همدان در این زمینه در سطح کشور به عنوان استان نمونه معرفی شد در ضمن مابقی املاک، سند دفترچه‌ای ‌و سند تک‌برگ جدید دارند.

وی در ادامه گفت: در راستای استفاده بهینه از ظرفیت موقوفات، اداره و ارائه خدمات بهتر تفاهم‌نامه‌هایی با نهادها و ارگان مختلف منعقد شده است؛ به عنوان مثال از سال ۹۰ با اداره‌کل منابع طبیعی استان تفاهم‌نامه داریم و بسیاری از املاک و پلاک‌ها مورد بررسی قرار گرفت و تعیین‌تکلیف شد و تنها چند پلاک باقیمانده تا پروژه تعاملات به اتمام رسد.

مدیرکل اوقاف استان همدان به انعقاد تفاهم‌نامه با بنیاد مسکن استان اشاره و بیان کرد: در راستای این تفاهم‌نامه سنددار کردن موقوفات، املاک مردم و اجرای طرح هادی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال یکی از وظایف ما است، اظهار کرد: در این راستا اجرای ۹ پروژه سرمایه‌گذاری خوب در سطح استان درنظر گرفته شده به طوری که نخستین پروژه تنظیم قرارداد مشارکت و امضاء با پدافند غیرعامل و ارتش جمهوری اسلامی است و در آن ساخت ۷۴۰ واحد مسکونی در سطح شهر ملایر تفاهم شده و در فازهای بعدی شهر همدان در دستور کار است.

وی ادامه داد: طرح دیگر ساخت مسکن با مشارکت بنیاد مسکن است به طوریکه برای چهار قطعه زمین توافق و امضاء قرارداد انجام شده و در حال دریافت نقشه پروانه است در ضمن چند پروژه مسکونی با مشارکت بخش خصوصی در حال انجام و یا در حال انعقاد قرارداد است.

حاجی‌زین‌العابدینی افزود: پروژه سرمایه‌گذاری بعدی، رونمایی از نیروگاه خورشیدی در پشت بام مسجد جامع تویسرکان است، به طوری که برای نخستین‌بار نیروگاه خورشیدی در پشت بام حسینیه باغ بهشت همدان نصب شد.

وی پروژه بعدی را تبدیل درمانگاه اعتمادیه به باغ عمارت عنوان کرد و گفت: این ساختمان به علت قدیمی بودن و میراث ثبت شده، مجوز کاربری مرکز درمانی دریافت نکرد(ساختمان روبرو برای تعطیل نشدن نیت وقف درمانی شد) و بلااستفاده باقی مانده بود، بنابراین مقرر شده سرمایه‌گذار بخش خصوصی آن بنا را در قالب اقامتگاه بومگردی به باغ عمارت تبدیل کند و ظرف دو سال به بهره‌برداری برساند. مشکل آب آن هم حل و از شرکت آبفا مجوز دریافت شده و تنها لازم است زوائد موجود در آن از جمله سنگ سرامیک کار شده در ساختمان و آسفالت محوطه حذف شود و با استانداردهای میراث به حالت سابق برگردد.

حاجی‌زین‌العابدینی به پروژه تجاری، خدماتی شهرک مدنی واقع در میدان کبوتر شهر همدان اشاره کرد و افزود: اصلاحیه پروژه انجام شده و تأمین اعتبار هم صورت گرفته و تنها منتظر صدور مجوز است تا به مرحله اجرا درآید.

وی به سه یا چهار پروژه سرمایه‌گذاری در ملایر نظیر هایپرمارکت اشاره کرد و یادآور شد: نقشه پروانه و مشاور این پروژه گرفته و تأمین منابع انجام شده و در مرحله انتخاب پیمانکار است همچنین برای پروژه فاز ۲ مبل منبت مشاور انتخاب و تأمین منابع شده و به دنبال انتخاب پیمانکار هستیم.

وی درباره پروژه آسفالت‌ریزی در باغ بهشت همدان گفت: از دو روز پیش، پس از انجام قیرپاشی، مرحله آسفالت‌ریزی آغاز شده و ۱۰ تا ۱۵ روز آینده بلوار سیدالشهدا و خیابان‌های اطراف آسفالت می‌شود.

حاجی‌زین‌العابدینی نیات واقف را به اجتماعی، خیریه، عتبات، مذهبی و مساجد تقسیم‌بندی و تصریح کرد: از یکم فروردین‌ماه ۱۴۰۱ تا ۱۰ مهر ۱۴۰۲، در امورات خیریه ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و در حوزه عتبات افزون بر ۱۱ میلیارد تومان و در مجموع ۲۹ میلیارد تومان در حوزه‌ نیات ذکر شده، هزینه شده است.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقات قرآنی در مرحله شهرستانی با شرکت ۹۵۰ نفر در رشته‌های حفظ، قرائت، ترتیل، روخوانی، تفسیر قرآن، تواشیح و مفاتیح را داشتیم که ۲۰۰ نفر به مرحله استانی راه یافتند.

وی درباره تبدیل به احسن کردن اراضی اوقافی کبودراهنگ تأکید کرد: این اراضی جزو معدود اراضی اوقافی است که از سوی رهبری مجوز تبدیل به احسن را دارد و رئیس جمهور در سفر به استان نیز اعلام کرد که ظرف دو ماه این موضوع تعیین‌تکلیف شود بنابراین ما درخواست کردیم براساس اصل هم‌ارزشی زمین معوض در هر جای کشور دهید، در ابتدا زمینی در کنار نیروگاه مفتح را معرفی کردند که لم یزرع بود، در ادامه زمینی در رشت معرفی و اسنادی بین ما و سازمان خصوصی‌سازی رد و بدل شد و وقتی کارها پیش می‌رفت سازمان بازرسی ورود کرد و دستور توقف داد.

وی ادامه داد: ما حاضریم زمین‌های اوقافی را به دولت دهیم و اگر زمینی برای معاوضه وجود ندارد، پیشنهاد کردیم در قالب ارزش‌افزوده جبران کنند یعنی اجازه ارتقاء کاربری اراضی نازل را دهند. مقرر شد در این زمینه جلسه‌ای با وزارت راه و شهرسازی برگزار و موضوع بررسی شود که از راه و شهرسازی کسی در جلسه حاضر نشد و دوباره این جلسه در زمان دیگری برگزار خواهد شد.

وی درباره همکاری اوقاف در طرح نهضت ملی مسکن نیز مطرح کرد: اوقاف نخستین اداره‌ای بود که برای همکاری اعلام آمادگی کرد به طو یکه در توافقاتی طی یک سال و اندی پیش واگذاری زمین در ملایر به منظور احداث خانه‌های ویلایی انجام گرفت و حدود ۱۲۰۰ زمین بدون معارض تفکیک شده در آن شهر داریم اما بالای ۷۰۰۰ نفر متقاضی مسکن هستند.

وی با اشاره به اینکه در شهر همدان هم اعلام آمادگی کردیم و زمین ۶۸۰ هکتاری پیشنهاد شد که در بحث تملک به مشکل خورد، یادآور شد: در زمینه بحث آرامستان شهر همدان هم حکم موقوفه بودن را دادگاه اعلام کرد و این محل در ید موقوفه است بنابراین شهرداری باید در کنار اوقاف کمک کند تا خدمات بهتری به مردم ارائه شود.

وی افزود: زمین قبرهای آرامستان که موقوفه بوده و قابل فروش نیست و تنها هزینه ساخت و نگهداری را می‌توانیم به شهرداری واگذار کنیم آن هم با قیمتی که خودمان ارائه می‌دهیم.

وی با تأکید بر اینکه آرامستان را به صورت آزمایشی به شهرداری تحویل می‌دهیم، خاطرنشان کرد: بالاخره ظرفیت آرامستان یک روزی پر می‌شود بنابراین از الان باید به فکر جانمایی و تعیین مکانی جدید باشیم. البته ۱۵ تا ۲۰ سال دیگر این امر رخ می‌دهد اما از الان باید به فکر بود و بهتر است شهرداری جایی را برگزیند که در اختیار خودش قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: به علت آب و خاک همدان عمر ماندگاری اموات در قبور بالاست به طوریکه به علت درخواست مکرر تعدادی از شهروندان به منظور دفن اموات در قبر اموات قبلی‌شان، بازگشایی چند قبر صورت گرفت که با اسکلت‌های سالم مواجه شدیم ‌و با استعلام از دفتر آیت‌الله نوری‌همدانی، ایشان گفتند این کار نبش قبر محسوب می‌شود و از نظر شرعی مشکل دارد.

حاجی‌زین‌العابدینی در زمینه حمایت‌های اوقاف از موضوع فرزندآوری و جوانی جمعیت اعلام کرد: در حال حاضر ۱۲۸ واحد برای زوج‌های جوان با یک چهارم اجاره‌بها در شهرک مدنی همدان(۱۲۰ واحد) و ملایر(۸ واحد) داریم که مشکل موجود در این موضوع این است که برخی از زوج‌ها با سلام و صلوات وارد می‌شوند و به سختی تخلیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه حاضریم زمین تأمین کنیم و سایر ارگان‌ها در ساخت آن کمک کنند، یادآور شد: یکی از اولویت‌ها در وقف‌های جدید حمایت از خانواده‌های نیازمند در حوزه ازدواج و مسکن است البته ۱۰ اولویت ویژه با توجه به مراجعات مکرر مردم احصاء کرده‌ایم و به واقفین پیشنهاد می‌دهیم. 

مدیرکل اوقات استان همدان به یک وقف جدید در حال انجام از سوی یک خانم که خانه‌اش واقع در مجتمع سعیدیه شهر همدان است، اشاره کرد و گفت: در حوزه قرآنی موقوفات کمی در استان داریم و اگر بعضا مواردی وجود دارد، مقید به مکان است.

وی با بیان اینکه در وضعیت موقوفات در کل کشور افزایشی بوده و استان همدان هم از این قاعده مستثنی نیست، اظهار کرد: البته در بعضی شهرستان‌های استان وضعیت مناسب نیست که یا به وضعیت اقتصادی یا به عملکرد بد ما برمی‌گردد.

حاجی‌زین‌العابدینی با بیان اینکه تعداد موقوفات براساس نیازها کم اما از نظر تعداد متعادل است، افزود: سال گذشته رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا شرکت‌اش را در جهت حمایت از جوانان، نخبگان و علم و فناوری وقف کرد. در ساختمان موقوفات استان همدان در تهران هم شرکت‌هایی مستقر هستند و طی قرارداد مشارکتی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان درآمد حاصل شد. در ملایر هم فضایی در اختیار یک شرکت دانش‌بنیان قرار دادیم و قرارداد مشارکتی برای حمایت در حال تنظیم است.

وی درباره ساماندهی امامزاده محسن(ع)(کوه) نیز گفت: زمانی‌که طرح جامع آن تصویب شود، براساس طرح اقدامات لازم صورت خواهد گرفت به طوریکه تا یکی دو ماه آینده این کار رقم می‌خورد.

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۱۳ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402071308671
  • خبرنگار : 50035