یک کارشناس:

سالمندی، ابر چالش پیش روی استان اردبیل است

یک کارشناس حوزه برنامه ریزی شهری سالمندی را ابر چالش پیش روی استان اردبیل برشمرد و گفت: پدیده سالمندی تاکنون به صورت جدی وارد گفتمان آینده نگری و برنامه ریزی های ملی و محلی نشده است.

اصغر پاشازاده، دکترای تخصصی برنامه ریزی شهری 12 مهر در گفتگو با ایسنا پدیده سالمندی را معضل جمعیتی استان اردبیل در سال های آتی توصیف کرد و افزود: پدیده سالمندی به علت کاهش زاد و ولد، پیشرفت های پزشکی، افزایش امید به زندگی و افزایش آموزش و آگاهی درحال ظهور می باشد.

وی اظهار کرد: بر اساس آمار و پیش بینی ها، نسبت سالمندان 64 سال و بالاتر استان اردبیل و کشور، در 13 سال آینده 14 درصد و در 23 سال آینده (1425)، 22 درصد خواهد شد.

پاشازاده تصریح کرد: از نظر سازمان بهداشت جهانی، جوامع دارای 7 الی 14 درصد جمعیت بالای 65 سال، رو به سالمندی و جوامع بیش از 14 درصد سالمند، سالخورده تلقی می شوند.

این کارشناس ادامه داد: با توجه به آمار ارائه شده میتوان گفت که اردبیل در شرایط سالمندی قرار دارد و در آینده نه چندان دور سالخورده خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به چالش پیش رو و با بیان اینکه شهر دوستدار سالمند در واقع مناسب سازی شهر برای این قشر آسیب پذیر از رویکردهای مهم این حوزه می باشد، اضافه کرد: در این رویکرد، توزیع خدمات عمومی در فضاهای شهری باید به گونه ای باشد که حداکثر تناسب را با نیازها و محدودیت های افراد سالمند دارا باشد.

پاشازاده خاطرنشان کرد: سالمندان به تناسب سهم و وزنی که از جامعه دارند، باید از امکانات و خدمات لازم و مناسب برخوردار باشند تا بتوانند از یک زندگی سالم بهره مند شوند.

کارشناس برنامه ریزی شهری با اشاره به اینکه چنین شرایطی برای سالمندان در محیط های شهری هنوز محقق نشده است، اظهار کرد: پدیده سالمندی و فضاسازی شهری برای آنان تاکنون به صورت جدی وارد گفتمان آینده نگری و برنامه ریزی های ملی و محلی نشده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402071208165
  • خبرنگار :