جلیل سالاری، دوازدهم مهرماه ۱۴۰۲ در آیین رونمایی از کاتالیست RCD در پالایشگاه شازند اظهار کرد: تولید این کاتالیست در کشور اقدام بزرگی بوده است.
وی تصریح کرد: زمانی که واحد RCD در پالایشگاه اصفهان به عنوان واحد کیفی سازی نفت کوره انتخاب شد، سوال این بود که ۱۵۰۰ تن کاتالیست را چگونه می توان تولید کرد و امروز با توجه به خصوصی سازی ها، پالایشگاه شازند در این عرصه پیشرو است.
سالاری با اشاره به تحریم کاتالیست و تامین آن از منابع ثانوی برای رفع نیاز کشور گفت: امروز حوزه دانش و صنعت در کنار هم قرار گرفته اند و کاتالیست که می توانست پاشنه آشیل کشور باشد، تولید می شود و در واقع افتخاری در کشور خلق شده و دستاوردهای بومی سازی شده را در کشور شاهدیم و حتی به صادرات خدمات فنی و مهندسی ورود کرده و با شرکت های بزرگ جهان در رقابت قرار گرفته ایم و بنزین با استفاده از کاتالیست های ایرانی تولید می شود.
به گزارش ایسنا، در این آیین کلانتری رییس پژوهشگاه صنعت نفت نیز گفت: این کار با همکاری مناسب در زنجیره تکمیل فناوری انجام شد و توسعه دهنده دانش، شرکت دانش بنیان به عنوان واسطه بین صنعت و دانش و پژوهشگاه در قالب یک قرارداد ۱۰ ساله در این خصوص همکاری خواهند داشت و این همکاری بلندمدت تجربه خوبی را رقم خواهد زد.
وی تصریح کرد: پالایشگاه شازند نگاه تحولی و ریسک پذیر دارد و با حمایت این مجموعه داشن بنیان، امروز شاهد این موفقیت هستیم.
کلانتری با بیان اینکه مدل پژوهشگاه صنعت نفت برای تولید کاتالیست ها مدل موفقی بوده است، گفت: فناوری، مولفه قدرت است و وجود منابع به تنهایی جوابگو نیست. نیروی انسانی موجود در کشور شامل خبرگان عملیاتی و تجربی و نخبگان دانشگاهی ظرفیت بالایی را رقم زده اند و باید این نیروها هم افزایی داشته باشند تا کارهای بزرگی رقم بخورد، بر این اساس، در پی آن هستیم که شبکه دانشی را در کنار پژوهشگاه داشته باشیم تا رشد و توسعه بیشتری رقم بخورد.
انتهای پیام