امجد باقری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سرشماری جمعیت آهوان در مناطق زیستی این استان با مشارکت تعدادی از محیطبانان سر محیطبانی سهرین و کارشناسان ادارهکل حفاظت محیطزیست طبیعی در قالب گروههای مختلف به صورت خودرویی و موتوری انجام میشود.
وی با بیان اینکه این سرشماری در این مناطق به مدت دو روز خواهد بود، ادامه داد: دشت سهرین جزو منطقه حفاظت شده سرخآباد و تنها زیستگاه آهو در شمالغرب کشور است و زیستگاه بکر و مناسبی برای این گونه جانوری زیبا و شاخص محسوب میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: تغییر الگوی کشت، حفر چاههای غیرمجاز و ورود خودروهای مختلف از سوی کشاورزان موجب شده تا زیستگاه دشت سهرین با خطر جدی مواجه شود.
باقری در ادامه با بیان اینکه در آبانماه و آذر نیز حیات وحش منطقه خرمنهسر طارم و پناهگاه و منطقه حفاظتشده انگوران نیز سرشماری خواهد شد، افزود: کل و بز گونه غالب در منطقه طارم است و قوچ و میش و کل و بز نیز در منطقه انگوران زیست میکنند.
به گزارش ایسنا، دشت سهرین زنجان تنها مأمن و زیستگاه آخرین بازمانده آهوی ایرانی در شمال غرب کشور محسوب میشود.
منطقه دشت سهرین، در فاصله ۱۵ کیلومتری شمالغرب زنجان قرار دارد این دشت زیبا با وسعتی بیش از سی هزار هکتار در قسمت شمال شهر زنجان و تنها مأمن آهوان شمالغرب کشور است. در این دشت با چشمان غیر مسلح نیز می توان اعمال و نحوه زندگی آهوان را مشاهده کرد.
این اکو سیستم دشتی در گذشته از نظر اکولوژیکی به عنوان یک زیستگاه تابستانی و مهاجرتی برای آهوان محسوب می شد و این حیوانات به طور پراکنده از خردادماه تا آذرماه هر سال در این منطقه دیده میشوند اما به علت توسعه راهها، خطوط انتقال برق و گاز و توسعه شهرها و مراکز مسکونی، روند گذر آهوان را مختل و اثرات سوء خود را نمایان ساخت و لزوم حفاظت این منطقه اجتناب ناپذیر شد و در نهایت در بهمن ۵۷ با مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست در قالب بخشی از منطقه حفاظت شده سرخ آباد تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست قرار گرفت.
وحوش و پستانداران دیگری نظیر گرگ، شغال، روباه معمولی، رودک، تشی، گراز، خرگوش و پرندگانی چون باقرقره شکم سیاه، کبوتر چاهی، کبک معمولی، سارگپه پابلند، عقاب طلایی، بحری، دلیجه، انواع چکاوک، زنبورخوار، جغدکوچک، سارصورتی و طرلان علاوه بر این آهوی زیبا در این زیستگاه زندگی میکنند.
انتهای پیام