به گزارش ایسنا، سهشنبه یازدهم مهرماه و همزمان با سالروز ولادت پیامبر اسلام(ص) به همت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات، با حضور ایوب فیروزی، معاون عمرانی و برنامهریزی فرماندار و با همکاری گروههای مردمی، هیئت کوهنوردی، جمعی از علاقمندان به طبیعت و برخی ادارات، کاشت بذر بادامک در منطقه اروج محلات انجام شد.
صدرا کریمی، رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات در جریان کاشت این بذرها در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بادامک یکی از با ارزشترین رستنیهای ایران است و به علت دارا بودن خواص حفاظتی، دارویی و صنعتی از لحاظ اقتصادی نیز حائز اهمیت است. این گونه گیاهی در بسیاری از نقاط کشور و بیش از ۸۰ درصد عرصههای خشک و نیمه خشک، امکان رویش دارد.
وی ادامه داد: رشد گیاه بادامک به صورت درختچهای بوده که ارتفاع آن حداکثر ۶ متر از محل قاعده گیاه است. این گیاه یکی از مقاومترین درختچهها نسبت به سرما و خشکی بوده و در زمستانهای سرد، توان تحمل دمای زیر ۲۰ درجه سانتیگراد را نیز خواهد داشت.
کریمی افزود: بذر این گونه در خردادماه تا اواسط تیرماه آماده برداشت بوده و پس از جمعآوری بذر و جداسازی پوسته سبز آن، قابل استفاده بوده و تا دو سال میتوان در مکانی با دمای ۲ تا ۷ درجه سانتیگراد درون کیسههای کنفی یا پارچهای در محیطی با تهویه مناسب، از آن نگهداری کرد.
وی گفت: در این مرحله از پویش مردمی بذرکاری که در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت است کشت بذر بادامک در حدود ۶۰۰ نقطه در فضایی به مساحت بیش از ۶۰۰۰ متر مربع انجام شد.
وحیده محمدی، کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات نیز با اشاره به اهمیت طرحهای اینچنینی در حفظ منابع آبی و خاکی شهرستان، گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تنها به محدوده شهری منحصر نبوده و عرصههای بزرگتر و منابع طبیعی را نیز در بر میگیرد. همراهی مردم در انجام این طرح نقش پررنگی را ایفا میکند.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی شهرستان و بومی بودن گونه بادامک یا بادام کوهی، این بذر انتخاب شده است. این گونه در برابر کمآبی بسیار مقاوم بوده و بذرکاری آن در اوایل پائیز آغاز شده و نیاز به آبیاری مداوم ندارد. بادامک با استفاده از بارندگی و نزولات جوی، از اواخر اسفندماه شروع به جوانهزنی کرده در فروردینماه قابل مشاهده است.
وی افزود: به منظور کمک به جوانهزنی و زدودن موادی که میتوانند مانع جوانهزنی شوند، بذرها ۲۴ الی ۴۸ ساعت پیش از کاشت، خیس گذاشته میشود. با توجه به اینکه بذرها از نقاط مختلف جمعآوری شده اند و به دلیل احتمال فاقد جنین (پوک) بودن آنها، در هرچاله که به فاصله سه متر از چالههای دیگر حفر میشود، ۶ بذر کاشته خواهد شد.
انتهای پیام