حسین زنگویی، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: خراسانجنوبی از آن مناطقی بوده که تاریخ در آن نزاعی را بین شیعه و سنی ثبت نکرده است چراکه بزرگان ما وظیفهمند بوده و هر کدام سعی کردند نقش خود را در استحکام پایههای اسلام ایفا کنند.
وی افزود: اگر بخواهیم ببینیم بزرگان ما در این منطقه از اهل سنت و تشیع چگونه زندگی میکردند باید به دو بخش آثار و آیینها توجه کنیم.
این نویسنده و پژوهشگر ادامه داد: لامع درمیانی عالم اهل سنت است که ۱۴ مدیحه و غزل در باب امورات دینی دارد؛ حتی در مورد ائمه اطهار(ع) اشعاری دارد؛ وقتی عالم سنی این گونه عمل میکند مردم از او یاد میگیرند.
زنگویی بیان کرد: شیخ محمد باقر گازاری از علمای بزرگ شیعی است که در بیرجند معروف است به برپایی جشنهایی با حضور اهل سنت و تشیع؛ وی هیچ گاه در جشنهایی که برای ائمه اطهار(ع) برگزار میکرد به اهل سنت و اهل تشیع به تنهایی توجه نمیکرد؛ بلکه معتقد بود باید این جشنها در کنار یکدیگر برپا شود چون همه ما دین یکسانی داریم.
وی افزود: این عالم دینی آن چنان درست رفتار میکرد که فرقه های سنی و شیعه او را رهبر خود میدانستند؛ بنابراین مردم نیز به تقلید از او اینگونه رفتار میکردند.
زنگویی با بیان اینکه اگر علمای امروز این گونه باشند وحدت محقق میشود، خاطرنشان کرد: امروزه باید در مقابل نفوذ وهابیت در کشور بایستیم و این تنها با رفتارهای عالمانی که در گدشته زندگی میکردند عملی میشود.
وی افزود: در شهرستان بیرجند رسم است که شب ولادت پیامبر اسلام(ص) به روایت اهل سنت و اهل تشیع هر دو گروه با یکدیگر جشن میگیرند و این تفاوت هیچ گاه وجود نداشته و همه مردم با یکدیگر شادی میکردند؛ این جشنها و برنامهها بعد از انقلاب نظام مند شد و وحدت به عنوان عنصر اصلی در دستور کار نظام اسلامی قرار گرفت.
این نویسنده با بیان اینکه عملا ساز و کار وحدت در بین مردم منطقه از گذشته وجود داشته است و این تنها در حرف نیست، اظهار کرد: به دنبال رفتار فقهایی که در این منطقه وجود داشتند وحدت در نهاد مردم نهادینه شده است.
زنگویی ادامه داد: با این رفتار است که جامعهای آرام به دور از درگیریها و چالشها که خواسته دشمنان اسلام است خواهیم داشت و در واقع باید احساس کنیم وحدت یک ضرورت است.
انتهای پیام