گفت وگوی ایسنا با کارگردان نمایش‌های آیینی تاجیکستان؛

زبان هنر وحدت آفرین است/ شاهد رشد مکتب تئاتر ایران هستیم

کارگردان نمایش‌های آیینی تاجیکستان با بیان اینکه مکتب و سبک هنر نمایش در ایران رشد کرده است، گفت: جوانان این سرزمین ایده‌های نو دارند و توانسته‌اند از توانمندی‌های خود استفاده کنند.

سهراب شیخ اُف که با کارگردانی نمایش Tobibi parron (Flying Doctor) از کشور تاجیکستان برای شرکت در بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی هنرهای نمایشی آیینی و سنتی استان گلستان به شهر گرگان سفر کرده است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از روز شنبه ۸ مهرماه در استان گلستان و شهر گرگان حضور دارد و پیش از اجرای خود، پنج نمایش ایرانی و کشور چین را تماشا کرده است.

وی نمایش Tobibi parron (Flying Doctor) که به نمایندگی از کشور تاجیکستان در این جشنواره به روی صحنه می‌رود را برگرفته از اثر نویسنده فرانسوی ژان باتیست پوکلن «مولیر» به نام «طبیب پرنده» عنوان کرد ادامه داد: پدر به هر قیمتی که شده می‌خواهد دخترش را به ازدواج با یک پیرمرد پولدار وادار کند. اما دختر عاشق یک جوان است و برای به تأخیر انداختن عروسی، وانمود می‌کند که بیمار است و...

برداشت های خوبی از نمایش‌های اجرا شده در جشنواره داشته است

این کارگردان با بیان اینکه برداشت های خوبی از این نمایش‌ها داشته است، افزود: مکتب و سبک تئاتر ایران بسیار رشد کرده و جوانان این سرزمین ایده‌های نو دارند و توانسته‌اند از توانمندی‌های خود در این هنر استفاده کنند.

وی استفاده تلفیقی از موسیقی و شعر ملی و سنتی در تئاتر را یکی از ویژگی‌های هنر نمایش ایران عنوان کرد و گفت: این سبک مورد پسند بازیگران تاجیکستان واقع شده است.

شیخ اُف که فارغ التحصیل رشته «کارگردانی» از کشور روسیه است، به برخی تشابهات تئاتر ایران و تاجیکستان اشاره کرد و توضیح داد: آنچه که در اذهان عمومی تاجیکستان در مورد ایران وجود دارد با آنچه که در اینجا دیدیم کاملاً متفاوت است و باید بگوئیم که «ایران و ایرانیان» کاملاً ترقی کرده با بناهای زیبا و مردمی با فرهنگ و شیرین سخن هستند و این ویژگی‌ها با گشت و گذار در بازارها و کوچه‌های شهر مشهود است.

وی با تأکید بر اینکه ما خودمان را در ایران همانند تاجیکستان آزاد حس کردیم، خاطرنشان کرد: کشور تاجیکستان هم پس از استقلال بسیار پیشرفت کرده و روز به روز زیباتر هم می‌شود.

در ایران بیگانه نبودیم

این فعال هنر تئاتر تاجیکستان با اشاره به اینکه ما در ایران بیگانه نبودیم و اینجا را همانند کشور خودمان حس کردیم، اضافه کرد: زبان تئاتر زبان «وحدت آفرین» است و در کشور تاجیکستان با استفاده از هنر نمایش فرهنگ‌ها به دیگر مناطق معرفی می‌شود و حتی در برخی مناطق تئاتر به شیوه‌ای خاص بومی و محلی و حتی با پایبندی در ادبیات منحصر به آن مناطق اجرا می‌شوند که بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرد.

وی برخی مناسبت‌ها از قبیل میلاد حضرت محمد مصطفی (ص) و عید سعید نوروز را مناسبت‌هایی ویژه برای تقویت وحدت ملت‌ها برشمرد و تصریح کرد: «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان جزء شخصیت‌های برجسته و بزرگی بود که در معرفی عید سعید نوروز به دیگر ملت‌های جهان نقش مهم و تأثیرگذاری ایفا کرد.

سهراب شیخ اُف اتحاد دو کشور ایران و تاجیکستان و همکاری دیگر کشورهای منطقه سبب شد تا هم اکنون «نوروز» به عنوان عیدی بزرگ، جهانی شود، افزود: باید آداب و رسوم ملی و اجدادی این عید را هر سال نسبت به سال قبل باشکوه‌تر برگزار کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402071107280
  • خبرنگار :