احمد جولایی در نشست خبری بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایشهای آیینی و سنتی که شامگاه دهم مهر ماه در بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: از زمان اعلام فراخوان ۸۱۰ اثر هنری به این جشنواره رسید که ۱۸۴ اثر نمایشنامه نویسی به این جشنواره ارسال شد.
وی افزود: علاوه بر آن از زمان اعلام فراخوان، ۲۲ کشور تقاضای حضور در این جشنواره داده بودند که تعدادی از این کشورها انتخاب شدند.
جولایی ادامه داد: ۱۷۵ هنرمند در خراسان شمالی در این جشنواره فعالیت کردند که در قالب ۲۱ گروه نمایشی فعالیت کردند که از این تعداد ۱۱ گروه عروسکی و ۱۰ گروه نیز نمایش دانشجویی بوده است.
وی بیان کرد: این جشنواره در استان های آذربایجان شرقی، گلستان، خراسان شمالی، مرکزی و تهران برگزار شده است.
دبیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایشهای آیینی و سنتی با طرح این سوال که چرا استان خراسان شمالی برای برگزاری بخش دانشجویی و عروسکی انتخاب شده است؟ گفت: در واقع خراسان شمالی خطه دانش و علم خیزی است و خراسان زادگاه بزرگانی همچون فردوسی، خواجه نصرالدین توسی و ... است.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر در یک هزار سال گذشته موضوع عروسک گردانی در ایران توسط خیام مطرح شد که زادگاه آن در خطه خراسان است.
جولایی افزود: بخش بزرگی از نمایش و نمایشنامهنویسی متعلق به منطقه تبریز است و هنر نمایشنامهنویسی در این جشنواره به آن منطقه اختصاص داده شد.
وی ادامه داد: برای برگزاری این جشنواره موضوع تمرکز زدایی را در دستور کار قرار دادیم و در واقع امر برون سپاری انجام شد و به غیر از تهران در چهار استان دیگر برگزار شد.
انتهای پیام