دریافت جایزه پژوهشی بنیاد هومبولت آلمان توسط عضو هیات علمی دانشگاه نوشیروانی بابل

عضو هیات علمی دانشگاه نوشیروانی بابل موفق به دریافت جایزه پژوهشی بنیاد هومبولت آلمان شد.

 دکتر مهدی حمیدی، مهندس عمران گرایش آب که با رتبه اول در رشته آب فارغ التحصیل مقطع دکتری است با کسب جایزه پژوهشگر برتر از فیلوشیپ تحقیقاتی جورج فورستر آلمان توانست قدرت علمی ایران و مازندران را به جهانیان ثابت کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: فعالیت من در سه بخش منابع آب، سازه‌های آبی و ریزگردها بوده که به مدت ۱۴ سال در دنیای علمی و تحقیقاتی بر روی ریزگردها کار می‌کنم.

وی افزود: با توجه به ریزگردهایی که ازغرب به مرکز و تا شمال ایران را درگیر کرده بود؛ تا آن زمان کسی در رشته مهندسی به آن نپرداخته بود لذا در سال ۱۳۸۸رساله دکتری خود را به بخش ریزگردها اختصاص دادم زیرا آن‌را نیاز ضروری کشور دیدم.

حمیدی با اشاره به اینکه برای نخستین بار رویداد گرد وغبار را در خاورمیانه دسته بندی و برای هردسته خصوصیات خاص تعریف کردم، تصریح کرد: به‌عنوان نخستین محقق و پژوهشگر در کشور هستم که رویداد سال ۲۰۰۹ را شبیه سازی کردم.

وی یادآور شد: چون محققان ایرانی به این موضوع نو نپرداخته بودند لذا همکاری خود را در سال ۱۳۸۸ در قالب فیلوشیپ، با یک پروژه تحقیقاتی با عنوان بررسی اثرات تغییرات اقلیمی بر رویدادهای گرد وغبار غرب آسیا با همکاری پروفسور یاپینگ شائو در موسسه ژئوفیزیک و هواشناسی دانشگاه کلن آلمان با محققان خارجی شروع کردم و ۱۵ سال با این موسسه همکاری دارم.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل خاطرنشان کرد: نخستین محققی هستم که موفق شدم طوفان‌های منطقه خاورمیانه از ترکیه، عراق، ایران، سوریه، عربستان و کویت را دسته بندی کنم تا امروزه منبع بسیاری از کارهای تحقیقاتی شود.

وی تصریح کرد: مقاله‌ای در سال ۲۰۲۰ ارائه دادم که در بررسی عامل مهم ایجاد گرد وغبار در خاورمیانه و تاثیر مدیریت منابع آبی در ایجاد این گرد وغبارها بود.

حمیدی گفت: کسب جایزه از سوی بنیاد هومبولت آلمان در راستای بررسی و پیش بینی تاثیرات تغییرات اقلیمی برگرد و غبار در خاورمیانه بود عاملی که بر محیط زیست میلیون‌ها انسان در منطقه تاثیرگذار بوده و نتایج حاصل از این پروژه تحقیقاتی می‌تواند به اتخاذ تصمیمات مناسب برای مدیریت مخاطرات رویدادهای گرد و غبار در کشورهای غرب آسیا کمک کند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: بنیاد الکساندر فون هومبولت از سال ۱۹۵۳ میلادی فعالیت خود را آغاز کرد که طی سال ‌های گذشته محققین برجسته بسیاری از کشورهای مختلف از حمایت این بنیاد بهره‌مند بوده‌اند، تا جایی که ۵۱ نفر از برندگان جایزه نوبل در رشته‌های مختلف از این بنیاد نیز بورسیه تحقیقاتی اخذ کردند.

وی هدف اصلی این بنیاد را ایجاد شبکه‌ای فعال و پویا از پژوهشگران سراسر جهان برشمرد و تصریح کرد: فعالیت این بنیاد به گونه‌ای که است برقراری ارتباط علمی بین دانشمندان برجسته دنیا و محققین آلمانی را در عالی‌ترین سطح حمایت کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402071006969
  • خبرنگار : 50490