حسین برزگر ۱۰ مهرماه در نخستین جشنواره انگور چهارمحال و بختیاری در شهر گهرو با اشاره به اینکه از ۲۴۰ هزار تن تولیدات باغی استان، بیش از ۵۰ هزار تن محصول انگور است، اظهار کرد: بیش از دو سوم این محصول در شهر گهرو تولید میشود و این شهر به عنوان یکی از قطبهای تولید انگور به شمار میرود.
وی افزود: انگور محصولی است که علاوه بر ارزش غذایی، نیاز آبی پایینی دارد و یکی از ظرفیتهای توسعه باغات به شمار میرود، عمده ارقام انگور استان عسگری بوده و بیش از ۶۰ درصد انگور تولیدی در استان جنبه تازهخوری دارد، این درحالیست که بیش از ۷۰ درصد انگور دنیا در بحث صنایع جانبی وکمتر از ۳۰ درصد در حوزه تازهخوری مصرف میشود.
برزگر گفت: در آستانه تدوین الگوی کشت محصولات باغی هستیم و یکی از محصولاتی که نقشه تناسب اراضی باغات دیم و آبی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی برای آن تنظیم شده انگور است، یعنی این محصول یکی از ظرفیتهای بینظیر برای توسعه باغات محسوب میشود، البته برای ارقام جدید با سازگاری محیط و با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی در حال مطالعه و تحقیق هستیم.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در دو سال گذشته ارزش اقتصادی انگور نزدیک به ارزش اقتصادی بادام قرار گرفته و به نظر میرسد باید توسعه باغات انگور در دستور کار قرار گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جشنواره انگور فرصتی برای تشویق و ترغیب باغداران به منظور استفاده از ارقام جدید و توسعه روشهای نوین آبیاری است، نیاز آبی انگور نزدیک به ۵۰۰۰ مترمکعب در سال است در صورتی که از روش قطرهای استفاده شود به کمتر از ۳۰۰۰ متر مکعب خواهد رسید، بنابراین میتوان بهرهوری اقتصادی انگور را با ارقام جدید، بهرهوری آب و توسعه صنایع جانبی فراهم کرد.
انتهای پیام