حجتالاسلام والمسلمین حسن امیری ۱۰ مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری بهمناسبت آغاز هفته وقف با گرامیداشت سالروز ولادت پیامبر نور و رحمت حضرت محمد مصطفی(ص) و حضرت امام صادق(ع) و با اشاره به اینکه امسال برای نخستین سال با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی هفته وقف از تاریخ رحلت پیامبر(ص) به سالروز ولادت حضرت انتقال یافته است، اظهار کرد: همزمان با این هفته حدود ۱۰۰ برنامه در سطح امامزادگان و بقاع متبرکه و مساجد سراسر استان پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه چهارمحالوبختیاری با داشتن کمتر از ۳۰۰ موقوفه منفعتی و ۱۵۰۰ موقوفه انتفاعی از حیث تعداد موقوفات جایگاه خوبی در کشور ندارد، ادامه داد: بیشترین موقوفات استان مربوط به حوزه کشاورزی است و نزدیک به ۷۰۰ رقبه در این حوزه به ثبت رسیده است؛ همچنین نزدیک به ۶۵۰ رقبه تجاری در استان وجود دارد.
امیری بیان کرد: در استان قریب به ۲۵۰ واحد مسکونی وجود دارد که زمین آنها وقف است، همچنین ۲۶ اداره، ۳۱ مدرسه و ۷۰ ساختمان با کاربریهای دیگر نظیر پاسگاه، درمانگاه و ... نیز وجود دارد که زمین آنها موقوفه است. آمار همچنین حاکی از آن است که ۵۹ درصد موقوفات استان مسجد، ۱۸ درصد حسینیه و ۲۱ درصد موقوفات دیگر در حوزههای درمانی، کشاورزی، قرآنی، آرامستان، حوزه علمیه، مهدیه، و ... هستند.
وی با اشاره به اینکه در استان حدود ۹۵ درصد موقوفات متصرفی، یعنی تحت تولیت اوقاف هستند، توضیح داد: پنج درصد هم غیرمتصرفی بوده و متولیان ویژه خود را دارند که اوقاف نقش نظارت را بر عهده دارد؛ در صورتی که متولی به هر علتی خلاف نیت وقفنامه عمل کند اوقاف ورود کرده و متولی را خلع میکند.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان با ابراز خرسندی از اینکه چهارمحالوبختیاری در درصد افزایش درآمد جزو استانهای پیشران است، افزود: خوشبختانه اوقاف این استان از رکود اقتصادی دور شده و امروز به وضعیت خوبی رسیده است و درآمد استان در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، قریب به ۶۰ درصد افزایش داشته است.
امیری ادامه داد: اوقاف استان جراحیهای جدی را در حوزه موقوفات آغاز کرده که طبعاً با ایجاد نارضایتی همراه بوده است و کسانی هستند که موقوفات به قیمت ناچیزی در اختیارشان است. در سال ۹۷ که وارد اوقاف استان شدم در دل شهرکرد، افرادی بودند که با پرداخت اجاره ماهیانه ۱۲ هزار تومان، موقوفه در اختیارشان بود و وقتی گفته شد که اجاره موقوفات ۳۰۰ درصد افزایش یافت یعنی به ۳۶ هزار تومان رسید در حالی که حداقل دو میلیون تومان باید اجارهبها پرداخت میکردند. احیا و جراحی در موقوفات آغاز شد و از آن سال تاکنون ۵۰۰ پرونده قضایی در استان تشکیل و همه به نفع موقوفه به سرانجام رسیده است.
امیری با تأکید بر اینکه اوقاف یک نهاد مردمی است، تصریح کرد: هر چقدر درآمد این نهاد افزایش یابد، خدمات نیز افزایش خواهد داشت. اوقاف هیچ بودجه دولتی دریافت نمیکند و باید از درآمد موقوفات امور را بر طبق نیات واقفان پیش ببرد.
وی با اشاره به آسیب جدی کرونا به حوزه موقوفات و نذورات، گفت: درآمدهای اوقاف در طی سالهای کرونایی دچار رکود شد و بهشدت نزول پیدا کرد.
امیری با اعلام اینکه قریب به ۳۰۰ میلیارد ریال پروژههای سرمایهگذاری و عمرانی در حوزه موقوفات استان به بهرهبرداری خواهد رسید، بیان کرد: اوقاف استان دومین فاز شیلات را خریداری کرده و در هفته وقف از آن بهرهبرداری میکند که ظرفیت تولید گوشت سفید در موقوفه شهرستان فلارد به ۱۰۰ تن در سال رسیده و درآمد آن در حوزه نیت واقف هزینه خواهد شد.
مدیرکل اوقاف استان با تأکید بر اینکه از سال ۹۷ تاکنون قریب به ۲۰۰ هکتار موقوفه آزاد شده است، اضافه کرد: در استان بیش از ۳۰ هزار هکتار موقوفه هنوز به چرخه وقف برنگشته و در این راستا، پروندههای قضایی در جریان است که امیدواریم به سرانجام برسند و مردم نیز حلاوت آن را درک کنند.
امیری بیان کرد: آبیاری نوین مزرعه شیخ رجب، افتتاح رواق امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون(س) شهرکرد در هفته وقف و ادامه کارهای عمرانی در صحن این مجموعه، پروژه عمرانی حرم امامزاده حمزهعلی(ع)، مرمت و تجهیز پاساژ موقوفه حاج عبدالله موسوی نافچی، احداث کارخانه محصولات شوینده بر پایه نانو با سرمایهگذاری اوقاف استان در موقوفه صمصام بختیاری شهرکرد از جمله پروژههای مهم هستند که به زودی به سرانجام میرسند.
وی افزود: مرمت امامزاده بارده و امامزاده شیخ شبان که از سیل آسیب دیدند به پایان رسیده و تمامی ۱۰۰ امامزاده استان برای وقوع احتمالی سیلاب آمادهسازی و تمهیدات لازم پیشبینی شده است. نصب ضریح امامزاده سیدمحمد(ع) فارسان مراحل نهایی را طی میکند.
مدیرکل اوقاف استان با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد موقوفات استان سنددار شدند، تصریح کرد: عملکرد اوقاف استان از حیث سنددار کردن موقوفات رقم ۱۱۷ درصدی را در سطح کشور نشان میدهد. ۱۳۰ رقبه در استان سند ندارند که با سنددار شدن آنها جشن پایان اخذ اسناد رسمی موقوفات منفعتی را برپا خواهیم کرد.
امیری خاطرنشان کرد: احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی دومنظوره در سطح کشور با تولید ۳۰۰ مگابایتی در امامزاده حمزهعلی در دست انجام است که امیدواریم تا هفته وقف سال آینده به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام