یوسف مهربان در گفتوگو با ایسنا در خصوص علت تشکیل ستاد گرامیداشت هفته وحدت خراسان رضوی اظهار کرد: ۱۲ تا ۱۷ ربیعالاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده که علت آن هم این بوده که بر اساس منابع اهل سنت ۱۲ ربیعالاول روز ولادت پیامبر و بر اساس منابع شیعی ۱۷ ربیع سالروز ولادت حضرت محمد(ص) است، از همین رو جمهوری اسلامی ما بین این ۲ تاریخ را در ظاهر باعث اختلاف است را به عنوان هفته وحدت انتخاب کرده و آن را با وحدت امت اسلامی گره بزنند.
وی ادامه داد: هفته وحدت یک نمادی از تبلور مسئله اتحاد امت اسلامی است. وحدت امت اسلامی به این هفته منحصر نمیشود و در سایر ایام سال نیز میان اهل سنت و شیعه وحدت وجود دارد. لازم به ذکر است که در طول سال نیز برنامههای متعددی در اجتماعات شیعه و سنی شکل میگیرد. اگر دقت کنید در مناطقی که اهل سنت ساکن هستند مسئولان در تلاشند مشکلات این مناطق را حل کنند و هیچ تفاوتی در ارائه خدمات میان این مناطق با مناطق شیعهنشین وجود ندارد.
دبیر ستاد گرامیداشت هفته وحدت خراسان رضوی ادامه داد: شاید بتوان گفت مجموع اقداماتی که در قالب هفته وحدت شکل میگیرد، یک هدف نهایی دارد که هدف آن ناامید کردن دشمنان تفرقهانداز جامعه اسلامی است.
مهربان یادآور شد: ستاد گرامیداشت هفته وحدت با ابلاغ نمانیده ولی فقیه در خراسان رضوی بر عهده مرکز اسلامی خراسان رضوی گذاشته شده و از یک ماه پیش مقدمات تشکیل این ستاد و هماهنگی و همافزایی نهادهایی که میتوانند در هفته وحدت نقشآفرین باشند را آغاز کردیم.
وی تصریح کرد: جلسات متعددی با مسئولان و ۲۰ نهاد فرهنگی استان برگزار شده است. در کنار آن نشستهای نخبگانی با علمای شیعه و سنی و اساتید دانشگاه برگزار شده و نقطه نظرات آنها نیز احصا شده و سعی شده مجموعه برنامههایی که در هفته وحدت برنامهریزی شده شده از نظرات تمام عزیزان استفاده شود تا بتوانیم برنامهها را به لحاظ کمی و کیفی در بهترین شکل ممکن داشته باشیم.
دبیر ستاد گرامیداشت هفته وحدت خراسان رضوی با اشاره به برنامههای هفته وحدت خاطرنشان کرد: دیدار و تجلیل از خانوادههای معظم شهدای اهل سنت، غبارروبی مزار شهدای اهل سنت، ۲۰ محفل محوری انس با قرآن کریم با حضور قاریان شاخص، نشستهای متعدد علمای شیعه و سنی در تمام شهرهای تلفیقی از اهل سنت و شیعه و برگزاری شب شعر وحدت از برنامههای برگزار شده در هفته وحدت در خراسان رضوی است.
مهربان گفت: محوریترین برنامه هفته وحدت در روز شنبه ۸ مهر ماه، با حضور ۵۰۰ نفر از علمای شیعه و سنی، ائمه جمعه، مدیران و مدرسین، اساتید حوزههای علمی و جمعی از چهرههای فعال فرهنگی و نخبانی با حضور استاندار و سایر مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه امسال برخی از کشورهای غربی تعمدا اهانت به ساحت قرآن کریم را طراحی کرده بودند، تلاش کردیم برنامههای هفته وحدت بیشتر رنگ و بوی قرآنی داشته باشد. از همین رو عناوین مراسمات محوری را به نام قرآن کریم مزین کردیم و سخنرانان با موضوع قرآن به مسئله وحدت و مبانی وحدت و ضرورت آن پرداختند و تعداد محافل انس با قرآن را نیز افزایش چند برابری دادیم تا اهمیت جایگاه قرآن کریم در مسئله وحدت را به نمایش گذاشته و پاسخی به اهانتهایی که به قرآن کریم شکل گرفت، داده باشیم.
انتهای پیام