حجتالاسلام مجتبی نظری، در نخستین گردهمایی مدرسان جهادی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی، با بیان اینکه معلم باید ابتدا بر تبیین واژهها در تدریس توجه داشته باشد، چراکه تبیینواژهها در منطق، کار بسیار مهمی است، افزود: معلمان و مدرسان باید مطلب را به درستی و دقیق برای مخاطب خود تبیین کنند.
وی با اشاره به اینکه گستره معلمی بسیار بزرگ بوده و صرفاً در آموزش مباحث کتاب خلاصه نمیشود، بلکه معلم سبک زندگی و رفتار را به مخاطب خود یاد میدهد، ادامه داد: عشق دانشآموز به معلم نیز بسیار عجیب بوده و این جاذبه گاه به قدری است که میخواهد خود را شبیه معلم کند.
این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به اینکه معلم باید جو کلاس را به سمت سوالات ارزشمند و مفید سوق دهد، اضافه کرد: در روایات دو نوع سوال داریم که شامل سوالات تعطلی و سوالات تفقهی است و معلم باید سوالات تعطلی را کنار افکنده و کاری کند که دانشجو بر سوالات تفقهی تمرکز کند.
وی در ادامه به عشق و علاقه معلمی نیز اشاره کرد و گفت: علامه جعفری شاگرد شیخ مرتضی طالقانی بود و در حق استاد خود میگفت که یک حرف شیخ طالقانی مرا در مسیر درست قرار داد، پس باید توجه کرد که معلم میتواند با یک کلام و رفتار، سبک زندگی مخاطبش را تحت تاثیر قرار دهد.
نظری، با تاکید بر اینکه معلم باید در وهله بعدی ذهن مخاطب را برای جذب حداکثری باز کرده و دَرِ ذهنی طرف را نیز بگشاید، ادامه داد: عالم در روایات به کسانی اطلاق میشود که آموزش میدهند و معلمان باید آگاه باشند که در پشت واژهها و رفتارها، سبک زندگی را به دانشآموزان و دانشجویان خود یاد میدهند.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه معلمی کاری گسترده بوده و به علم، عشق و آگاهی نیاز دارد، اضافه کرد: معلم علاوه بر تدریس مطالب، باید سبک زندگی درست و رفتار صحیح در جامعه را هم به مخاطب خود انتقال دهد.
وی با اشاره به حرمت صدای پای معلم در روایات، خاطرنشان کرد: این حرمت یعنی باید بهترین سبک زندگی را به مخاطب انتقال دارد و حتی در آموزش زبان و... هم میتوان سبک زندگی درست را آموزش داد و یا برعکس، هویتزدایی کرد.
نظری تاکید کرد: معلم کسی است که حرمتها، ارزشها و خوبیها را به دانشآموزان و دانشجویان یاد میدهید و در روایات نیز تاکید شده که ارزش مداد عالم بالاتر از خون شهداست و این موضوع جایگاه والای علم و دانش و آگاهیدهی را نشان میدهد.
این استاد حوزه و دانشگاه در خاتمه بر اهمیت کار معلمان در جامعه امروزی تاکید کرده و گفت: امروز با یک محیط هوشمند و اشیاء هوشمند مواجه هستیم و در عصری حضور داریم که معلم یک کلمه آموزش میدهد و همزمان ۱۰۰ کلمه آموزش نیز از سمت محیط انتقال مییابد.
انتهای پیام