پیش بینی برداشت بیش از ۲۵ هزار تن وش پنبه از مزارع گلستان

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان افزایش سطح زیر کشت پنبه را در کاهش ریزگردها موثر دانست و پیش‌بینی کرد که بیش از ۲۵ هزار تُن وش در سطح مزارع استان برداشت شود.

علی موسی‌خانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: کشاورزان گلستانی ۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را به کشت پنبه اختصاص دادند که سطح قابل برداشت پنبه ۱۴ هزار هکتار است و پیش‌بینی می شود ۲۵ هزار تن پنبه از مزارع استان برداشت شود.

وی با اشاره به کاهش برداشت پنبه در گلستان گفت: در حوزه دو سد مهم «وشمگیر» و «گلستان» همه ساله بیش از ۶ تا هفت هزار هکتار  پنبه کشت می‌شد که به دلیل خشکی آب این سدها عملا امکان کشت پنبه در این حوزه میسر نشد.

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: بیشترین سطح زیر کشت پنبه استان گلستان در شهرهای گرگان، گنبدکاووس، علی‌آباد، کردکوی و تا حدودی در شهرستان آق‌قلا قرار دارد.

این مقام مسئول، واردات بی‌رویه پنبه را دلیل دپوی پنبه کشاورزان گلستانی در کارخانه‌های پنبه پاک‌کنی استان اعلام کرد و افزود: برای حمایت از پنبه کاران استان باید واردات پنبه به کشور را کاهش داد.

موسی‌خانی با اشاره به اینکه کشت پنبه به دلیل کم‌آب‌بر بودن و حفظ منابع آب زیرزمینی اهمیت زیادی دارد، گفت: کشاورزان فقط با یک تا دوبار آبیاری در طول دوره کشت می توانند محصول قابل قبولی را برداشت کنند.

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان افزایش سطح کشت پنبه در استان گلستان را در کاهش ریزگردها موثر دانست و توضیح داد: گیاهانی نظیر آفتاب‌گردان، پنبه و سویا می توانند تا حدودی جلوی هجوم ریزگردها را گرفته و در پاکسازی محیط زیست موثر باشند.

وی با بیان اینکه پنبه به دلیل داشتن ریشه های عمیق جلوی فرسایش خاک را گرفته و باعث حاصلخیزی و احیای خاک می‌شود، گفت: پنبه ارزش افزود بالایی دارد و پس از تولید ماده اولیه کارخانه‌های پنبه پاک‌کنی، نخ ریسی، پارچه بافی، پوشاک و رنگ‌رزی را تامین کرده و اشتغالزایی بالایی ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402071006526
  • خبرنگار : 50604