معاون فرهنگی بنیاد شهید کشور:

یکی از مهمترین اهداف ما حرکت بر محور هنر در حفظ یاد شهدا بوده است

معاون فرهنگی بنیاد شهید کشور گفت: در سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران یکی از مهمترین اهداف ما حرکت بر محور هنر در حفظ یاد شهدا بوده که شعر، سرود و موسیقی یکی از این محورها است.

سید محمدصادق هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با اتفاقاتی که از ابتدای انقلاب اسلامی افتاد نشانه‌هایی آشکار شد که گویا انقلاب اسلامی موضوعی منحصر به ایران نیست بلکه هم از نگاه دشمنان و هم از نگاه رهبران انقلاب موضوعی فراتر از یک انقلاب ملی است.

وی با اشاره به اینکه از همان ابتدا موضوع فلسطین و تمام جنبش‌های آزادی‌بخش با انقلاب اسلامی ایران گره خورده بود، بیان کرد: دشمنی با انقلاب نیز فقط از طرف سلطنت پهلوی نبود بلکه خیلی زود دشمنان قدرتمندی چون آمریکا، اسرائیل و بسیاری از کشورهای اروپایی، شوروی سوسیالیستی و .... در حمایت از کشور عراق به ما حمله‌ور شدند و به واژه شهید که از ابتدای انقلاب در مقابله با رژیم پهلوی شکل گرفته بود ابعاد وسیعتری دادند.

هاشمی با اشاره به اینکه ایثار و از خودگذشتگی مردم بسیار عمیق‌تر و وسیع‌تر شد، افزود: جمعیت چند هزار نفری شهدای انقلاب، شهدای ترور به خیل عظیم چند صد هزار نفری شهدای دفاع مقدس تبدیل شد و بعد از آن نیز شهدای سلامت، شهدای امنیت، شهدای هسته‌ای و .... به این خیل عظیم پیوستند.

معاون فرهنگی بنیاد شهید کشور با بیان اینکه یکی از ابعاد انقلاب اسلامی ایران حضور پررنگ هنرمندان و به خصوص هنر اثرگذار و پر نفوذ شعر و موسیقی است، تصریح کرد: از همان ابتدای انقلاب فرهنگ شعر و موسیقی آنچنان در تاروپود انقلاب و دفاع مقدس وارد شد که یک فصل مهم از تاریخ هنر انقلاب اسلامی را شکل داده است.

وی ادامه داد: در سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران یکی از مهمترین اهداف ما حرکت بر محور هنر در حفظ یاد شهدا بوده که شعر، سرود و موسیقی یکی از این محورها است.

هاشمی تأکید کرد: این مسیر به چند هدف می‌رسد و یکی از مهمترین هدف‌های این حرکت فرهنگی-هنری پرداختن به شهدای تمام کشورهایی است که با آن همراهی کرده‌اند و دعوت از تمام هنرمندانی است که ضربان قلبشان با انقلاب مردم ایران می‌تپد.

معاون فرهنگی بنیاد شهید کشور اضافه کرد: انقلاب اسلامی خیلی زود پا از مرزهای خود بیرون گذاشت و چون داعیه مقابله با ظلم و ظالم در تمام جهان را داشت خیلی زود در برابر ظالمان تمام جهان قد کشید و خیلی زود مردم مظلوم جهان را با خود همراه کرد لذا اگر بخواهیم برای شهدای انقلاب اسلامی یک جشنواره هنری از جنس شعر، سرود و موسیقی برگزار کنیم طبیعی است که نگاه بین‌المللی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه اگر نگاه کوتاهی به شروع انقلاب اسلامی داشته باشید همراهی رهبران مقاومت فلسطین با انقلاب ما را خواهید دید، افزود: یکی از جنبه‌های پر رنگ در جنبش مقاومت فلسطین جنبه هنری آن در تمام ابعاد و از جمله سینما، نقاشی، ادبیات، شعر، موسیقی و سرود بوده و هست، در نتیجه قبل از شروع انقلاب اسلامی موسیقی مقاومت در برابر صهیونیست‌ها در جنبش فلسطین و جنبش نوظهور شیعیان لبنان وجود داشت.

هاشمی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران با توان فرهنگی و هنری بسیار قدرتمند این جریان هنری را آنچنان تقویت کرد که امروز به یک جریان اصلی هنری در دنیا تبدیل شده است، اضافه کرد: ضمناً با گذشت زمان و اشغال عراق توسط آمریکا و توطئه داعش در سوریه همینطور انقلاب مردم یمن، کشورهای دیگری هم به این محور اضافه شدند، امروز نه فقط موسیقی، سرود و شعر مقاومت بلکه هنر مقاومت، استراتژی مقاومت و انقلاب جهانی کشورهای محور مقاومت موضوع بحث جهان است.

معاون فرهنگی بنیاد شهید کشور تأکید کرد: سعی ما بر این است که به امید خدای بزرگ و با یاری شهدای خود، ابعاد فرهنگی - هنری این جریان عظیم جهانی را ساماندهی کنیم.

وی ادامه داد: امروز موسیقی مقاومت خیلی زود توانسته است به زبان مشترک دست پیدا کند که یکی از مهمترین نمونه‌های آن در عرصه شعر، سرود و موسیقی سرودی است که تحت عنوان سلام فرمانده خیل عظیمی از مردم جهان اعم از کودک و بزرگسال را هم صدا کرد.

هاشمی افزود: بخش عمده‌ای از مردم ستمدیده جهان مدت‌ها است حول انقلاب اسلامی به یک نگاه، یک هدف، یک منجی و یک باور رسیده‌اند، محور مقاومت امروز عنوانی است که به این جریان عظیم جهانی اطلاق می‌شود.

معاون فرهنگی بنیاد شهید کشور بیان کرد: حمایت از موسیقی ایثار و مقاومت در کشور ایران فراز و نشیب‌هایی داشته، نمی‌توان گفت همیشه مورد حمایت همه دولت‌ها بوده است ولی آنچه که از نظر اینجانب جای گفتن دارد این است که هنر شهادت به عنوان بالاترین هنر، یکی از خصوصیتی است که شهدای ما داشتند.

وی تصریح کرد: شهدای هنرمند انقلاب اسلامی به معنای مرسوم خود نیز یک مقوله قابل مطالعه است، حامیان اصلی و قدرتمند موسیقی ایثار و شهادت در این چهل و چند سال علاوه بر مردم، خانواده معظم شهدا، جامعه ایثارگران و نهادهای ذیربط، و روح شهدای هنرمند بوده و هست که بزرگترین هنرشان همان شهادتشان بوده، آن عده از مسئولین محترمی که از صمیم قلب با شهدا همراهی هم داشته و دارند نیز این جنبه را هیچگاه فراموش نکرده‌ و نخواهند کرد.

هاشمی اضافه کرد: هنرمندان موسیقی ایثار و شهادت که از ابتدای انقلاب تاکنون چهره‌های درخشان و اثرگذاری در هنر تاریخ انقلاب اسلامی‌اند از بزرگترین موهبت‌هایی هستند که خدای بزرگ به این انقلاب اهدا کرده و به بیانی دیگر بزرگترین حامی که گسترده‌ترین حمایت‌ها را از انقلاب و مقاومت مردم ایران و جهان نموده خدای بزرگ است. خدایی که به قول سعدی نمی‌توان از عهده شکرش به در آییم.
معاون فرهنگی بنیاد شهید کشور بیان کرد: ابتدا باید دید که موسیقی حماسی و ایثار چند بخش دارد و ببینیم که کدام بخش به توجه و حمایت ویژه‌تری نیاز دارد، آن عده از دوستانی که در موسیقی حماسی و ساخت آثار حماسی تبحّر دارند به آن جنبه بیشتر توجه دارند.

وی اضافه کرد: شهادت یک موضوع چند وجهی است و اگر چه گذشتن از جان برای اقامه حق، عمل شجاعانه‌ای است و به تهور، شجاعت، عظمت روحی و خلوص صد در صد نیاز دارد ولی جنبه‌های عاشقانه و لطیفی نیز دارد که نباید از آن غافل بود.

هاشمی افزود: دوم اینکه باید دید منظور از حمایت و اثر فاخر چیست؟ این دو موضوع که سالهاست مورد بحث بوده جنبه‌های پیدا و پنهانی دارد، هنرمندانی که از ابتدای انقلاب از دل انقلاب بیرون آمده‌اند و آثار ماندگاری برای شهدا ساخته‌اند مهمترین آثارشان را در اوج تحولات روحی خلق کرده‌اند.

معاون فرهنگی بنیاد شهید با اشاره به اینکه در آن شرایط بزرگترین حامی آنها همان خدایی بوده است که خلاقیت را در وجودشان بارور کرده، بیان کرد: از نگاه این حقیر مهمترین ویژگی هنرمند عرصه ایثار و شهادت باور عمیق قلبی و روحی ایشان به مفهوم زندگی پس از زندگی است، بزرگی اثر آنها به بزرگی باور آن‌ها برمی‌گردد.

وی افزود: هرچه باور آنها بزرگتر و عظیمتر باشد اثرشان نیز فاخرتر و اثرگذارتر خواهد بود،برنامه‌های روایت فتح یکی از این آثار فاخر است، ادبیات و بیان جملات همراه با صحنه‌های واقعی از زندگی شهدا یکی از جلوه‌های هنر فاخر عرصه شهادت است.

هاشمی تصریح کرد: ویژگی بعدی موضوع حمایت از تولید آثار فاخر است که به نگاه مدیران فرهنگی هنری برمی‌گردد، در اینجا از تمام زحماتی که سالیان سال توسط مدیرانی که با روح و قلب پاک و سلیم از تولید آثار ماندگار هنری در این عرصه حمایت کرده‌اند تشکر می‌کنم و سعی داریم که همان مسیر را ادامه دهیم.

معاون فرهنگی بنیاد شهید بیان کرد: جشنواره موسیقی ایثار یک جلوه از اجرای مأموریت‌های سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران است، مهمترین مأموریت ما زنده نگه داشتن یاد شهید و مفهوم شهادت و مهمترین پیام این است که شهدا زنده‌اند، ما را می‌بینند و صحبت‌های ما را می‌شنوند. برای ما دعا می‌کنند و در زندگی ما حضور فعال و اثرگذار دارند.

وی ادامه داد: در تمام مأموریت‌هایی که موظف به انجام آن هستیم این پیام نهفته است که این نکته ظریف را به زبان هنر بیان کنیم. جشنواره موسیقی ایثار نیز قصد دارد همین نکته را بیان کند.
هاشمی گفت: لرستان از چندین جنبه محل توجه است، این استان از جنبه موسیقی حماسی یکی از قطب‌های مهم کشور است، این انتخاب به این معنی نیست که خطه‌های دیگر کشور چنین خصوصیتی ندارند، همانطور که اشاره کردم این استان یکی از قطب‌های مهم ( در موسیقی حماسی) کشور ماست و تمام کشور ما چنین خصوصیتی دارد.

معاون فرهنگی بنیاد شهید با اشاره به اینکه آنچه که هنر مردم لرستان را از دیگر نقاط کشور ایران متمایز می‌کند جنبه تغزلی موسیقی آن‌ها در عین حماسی بودن است، بیان کرد: هنرمندان این خطه باستانی این دو جنبه را آنچنان زیبا با هم تلفیق کرده‌اند که در نوع خود کم نظیر است.

وی ادامه داد: تلفیق حماسه و لطافت نوعی از تجمیع اضداد است که در هنر مردم لرستان به زیبایی هر چه تمام‌تر جلوه‌گری می‌کند و ما را بر آن داشته که این خطه را به عنوان اولین پایگاه (آزمایشی- پایلوت) برای برگزاری اولین جشنواره موسیقی حماسی ایثار و شهادت به جهان معرفی کنیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402071006391
  • خبرنگار : 50176