به منظور احیاء هویت دینی؛

همایش ملی "بابل شهر دارالمومنین" برگزار می‌شود

نخستین همایش ملی بابل شهر دارالمومنین به منظور احیای هویت دینی، ۱۳ مهرماه برگزار می‌شود.

امام جمعه بابل امروز، ۹ مهر در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری همایش احیای هویت دینی این شهرستان با عنوان "بابل شهر دارالمومنین" اظهار کرد: از میان امتیازات ویژه‌ای که شهرستان بابل دارد سبقه دینی آن برجسته‌تر است.

حجت الاسلام حسن روحانی افزود: بسیاری از شهرها در صدد تولید عناوین برای معرفی و هویت بخشی به شهر خود با برندسازی نوع محصولات هستند اما نام "دارالمومنین" از گذشته تاکنون هویت بابل بوده و به آن معروف است.

روحانی همچنین هویت یک شهر را به ارزش‌های آن دانست و گفت: مازندران را در کشور به "دارالنعمت" و "دارالضیافه" می‌شناسند که مردمانی مهمان پذیر دارد.

وی یکی از محورهای مهم برگزاری این همایش را بازشناسی این هویت برشمرد و افزود: هجمه‌های سنگینی که هویت و ارزش‌های ما را نشانه گرفته است، سعی دارد ضد ارزش‌های خود را به جامعه القا کند. لذا احیاء، بازسازی و بازشناسی این هویت به نسل معاصر از مهم‌ترین اهداف این همایش برای حفظ این ارزش‌هاست که از گذشته به ما رسیده است.

این مسئول با اشاره به اینکه این میراث ارزشمند ایمانی گذشتگان به ما به ارث رسیده باید حفظ شود، تصریح کرد: ما به دنبال هویت سازی نیستیم بلکه باید از این هویت محافظت کنیم.

امام جمعه بابل یادآور شد: پوستر این همایش در ۱۰ محور اصلی آماده شد و مقالات پیرامون این موضوعات نیز از صاحب نظران دریافت شد، پیش همایش ملی بابل شهر دارالمومنین ۱۳ مهرماه امسال با حضور حجت الاسلام لاریجانی در دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری همایش دارالاوقاف و همایش بازار دارالمومنین نیز از دیگر همایش‌هایی است که به‌زودی در بابل اجرا می‌شود.

روحانی اظهار امیدواری کرد با برگزاری این همایش در کنار نام بابل شهر بهارنارنج بتوانیم هویت دینی این شهر را نیز برند سازی کنیم.

 توجه به بازسازی هویت دینی و تاریخی بابل

دبیر همایش ملی دارالمومنین نیز در این نشست، اظهار کرد: شهرستان بابل با ابعاد و زوایای مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، بازرگانی و انقلابی بسیار ناشناخته و غریب است.

حجت الاسلام حسین ابراهیمیان با اشاره به اینکه بابل از زمان صفویه تاکنون به شهر دارالمومنین معروف است، افزود: مازندران جزو پنج استان کشور است که دارای روز ملی از شورای فرهنگی است که ۱۰ امتیاز از ۲۵ امتیاز مازندران برای برخورداری از این امتیاز در شهرستان بابل و ۱۵ امتیاز دیگر را از شهرستان‌های دیگر استان کسب کرده است که در واقع باید گفت روز ملی بابل داریم.

وی تصریح کرد: بابل خاستگاه کهنسال‌ترین مرکز علمی و فرهنگی حوزوی در کشور است، در گذشته بابل ۳۰ حوزه علمیه داشته که ۷۰ مجتهد در آن به تدریس دروس خارج فقه می‌پرداختند که در حاضر تنها هفت حوزه علمیه داریم.

ابراهیمیان یادآورشد: بابل قدیمی‌ترین نظام اقتصادی، بازرگانی، تجاری و بازار را داشته و بزرگ‌ترین بندرتجاری آن زمان در بابل بوده است که امیرکبیر نخستین کارخانه را در کشور در این شهرستان تاسیس کرد و همچنین ۶۰ کاروانسرا در بابل داشتیم.

دبیر همایش ملی دارالمومنین گفت: نخستین شهر پزشکی و طب سنتی در کشور بود و نام‌آورترین علما شیعه از بابل بودند.

وی ادامه داد: بابل بنیانگذار نهضت مشروطه مشروعه بود. همچنین کهنسال‌ترین ابنیه تاریخی از جمله مسجد محدثین در بابل واقع شده است.

ابراهیمیان وجود امامعلی حبیبی نخستین مدال آور المپیک کشتی جهان، وجود دانشمندان برجسته چون دومیری، پرفسور حجتی، قائمی و نوشیروانی را از دیگر افتخارات بابل برشمرد.

وی همچنین اظهار کرد: شهر بابل تنها شهری است در کشور که توسط امام حسن مجتبی (ع) به مامطیر نام گذاری شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۹:۰۶
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402070906225
  • خبرنگار : 50490