یونس شفیعی در گفتوگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: چند سالی است که «ارگ ارغوانی» به واسطه گسترش اراضی کشاورزی در معرض تهدید و خطر قرار دارد. ضمن این که سال ها است این مکان تاریخی محل آمد و رفت معتادان شهر است.
او گفت: صاحبان زمینهای کشاورزی اطراف «ارگ ارغوانی» همچنان تا فاصله چسبیده به دیوارهای این بنای تاریخی کشاورزی میکنند؛ به طوری که در سالهای اخیر بخشی از دیوارهای این بنا در اثر رطوبت کاملا فروریخته است.
این دوستدار میراث فرهنگی تاکید کرد: مسئولان ذیربط نسبت به مرمت، ساماندهی و تملک اراضی کشاورزی اطراف «ارگ ارغوانی» اقدام جدی به عمل آورند.
شفیعی تصریح کرد: این اثر ملی به دلیل نبود رسیدگی، مرمت نشدن اصولی و انجام عملیات کشاورزی در فاصله بسیار نزدیک آسیب جدی دیده است.
وی معتقد است: «ارگ ارغوانی» زیر سایه بیمهری و بیاهمیتی مسئولان ذیربط همچنان در حال تخریب است و به قطع بازدیدهای بینتیجه و تکراری و برگزاری جلسات بینتیجه هیچ اتفاقی را برای این بنای تاریخی رقم نمیزند.
در جنوب غربی شهرستان باغملک و بر بلندی مشرف به رودخانه ابوالعباس بنای زیبای سنگ و گچی ارغوانی قرار دارد. طرح زندهسازی این بنا با طاقهای قوسی و حیاط مرکزی برای مهمانسرای شهر تهیه شده است. کوشک ارغوانی باغملک جلوهای از توانمندی ایرانیان در هنر معماری از دیرباز است. این بنای تاریخی از مصالح سنگ و گچ احداث شده و طرح این بافت قدیمی با طاقهای قوسی و حیات مرکزی به عنوان مهمانسرای شهر مورد استفاده قرار میگرفته است.
در این موضوع بیشتر بخوانید:
یک بنای تاریخی دیگر پاتوق معتادها شد!
تعیین حریم تنها راه نجات «ارگ ارغوانی» است
«ارگ ارغوانی»؛ در محاصره کشاورزان، پاتوق معتادان، طویله ستوران!
انتهای پیام