به گزارش ایسنا، به نقل ازوبسایت پولیتیکو، ۵۱ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی گفتند که ترامپ براساس «اصلاحیه چهاردهم» قانون اساسی آمریکا نمیتواند نامزد انتخابات شود زیرا او بخشی از شورش پس از انتخابات ۲۰۲۰ بوده است.
قبل از اینکه از شرکتکنندگان در این نظرسنجی در مورد رد صلاحیت ترامپ سوالی شود، از آنها تعدادی سوال در مورد قانون اساسی آمریکا و رفتار ترامپ پس از انتخابات ریاست جمهوری گذشته پرسیده شد.
سی و چهار درصد گفتهاند که ترامپ نباید رد صلاحیت شود. در حال حاضر ترامپ بیشترین پیشتازی را در نظرسنجیها از زمان جورج بوش پسر در سپتامبر ۱۹۹۹ در طول مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۰۰ دارد.
وقتی از شرکتکنندگان در نظرسنجی پولیتیکو – مورنینگ کانسالت پرسیده شد که آیا معتقدند ترامپ «درگیر شورش یا فتنه بوده است»، ۵۱ درصد با «به طور قطع» یا «احتمالا بله» پاسخ دادند و ۳۵ درصد هم «به طور قطع» یا «احتمالا نه» گفتند.
این تعداد در تقسیمبندیهای حزبی چند دسته شدند؛ ۷۹ درصد از دموکراتها و ۴۹ درصد از مستقلها میگویند که او چنین کرده است، در حالی که کمتر از یکچهارم جمهوریخواهان موافق آن هستند. این میزان اختلاف، در زمانی که سوال دیگری پرسیده شد که آیا ترامپ به کسانی که در شورش یا درگیر شورش شش ژانویه شدند «کمک کرده یا یاری رسانده» مشابه است.
اکثر کارشناسان حقوقی انتظار دارند که دیوان عالی آمریکا در نهایت باید فشارها را در نظر گرفته و ارزیابی اینکه ترامپ از گود انتخابات خارج شود، آغاز کند. دو گروه دیدهبان لیبرال که به دنبال رد صلاحیت ترامپ هستند – گروه آزادی بیان برای مردم و گروه شهروندان برای مسئولیت و اخلاق در واشنگتن - به ترتیب در مینهسوتا و کلرادو شکایت کردهاند تا ترامپ را از صندوق رای حذف کنند. همچنین گروه آزادی بیان برای مردم نامههایی ارسال کرده و از مقامات ایالتی خواسته است تا ترامپ را از صندوق رای دور نگه دارند.
استفاده از اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی آمریکا برای رد صلاحیت نامزدها در دوران مدرن به ندرت مورد آزمایش قرار گرفته است. براساس این قانون، کسانی که «درگیر شورش یا فتنه» علیه ایالات متحده شدند یا «به دشمنان آن کمک یا یاری رساندند» از تصدی مناصب دولتی محروم میشوند.
حامیان ترامپ در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ برای جلوگیری از تائید پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به کنگره این کشور حمله کردند. ترامپ که اندکی پیش از یورش هوادارانش برای آنها سخنرانی کرده و از آنها خواسته بود کوتاه نیایند، بعدا به توطئهای چند وجهی برای مداخله در اراده رایدهندگان، پیش از یورش به کنگره و در جریان آن متهم شد.
انتهای پیام