به گزارش ایسنا، مهدی جوانمرد از محققان دانشگاه راتگرز روشی را برای تشخیص اولیه بیماریهای عفونی کشنده با استفاده از یک آزمایش بسیار حساس، ایجاد کرده است که میتواند در آینده در رویکردهای پزشکی تحولاتی را سبب شود؛ چرا که در این تست، از نوعی ساختار ژنتیکی بهصورت نانوتوپ استفاده شده است که بهعنوان حسگر نانویی عمل میکند.
نانوتوپ در واقع مجموعهای کروی از مواد ژنتیکی بوده که با یک ساختار الکترونیکی ترکیب شده و در واقع این ابزار یک حسگر الکترونیکی نانوساختاری از جنس DNA است که میتواند با دقت بالا عوامل بیماریزا را شناسایی کند.
مهدی جوانمرد از محققان این پروژه گفت: در طول بیماری کرونا، یکی از مواردی که وجود نداشت، اما میتوانست باعث ممانعت از گسترش سریع ویروس شود، یک روش تشخیص کم هزینه بود که میتواند افراد آلوده که علائم بالینی خاصی ندارند را شناسایی کند. فرد آلوده با سرفه یا عطسه میتواند حداقل ۲۰ نفر را آلوده کند.
طی ۲۰ سال گذشته، جوانمرد در حال توسعه حسگرهای زیستی بوده است؛ دستگاههایی که اطلاعات مربوط به یک فرآیند زندگی را رصد و انتقال میدهند. وی در زمان شیوع کرونا معتقد بود که باید راهی برای استفاده از حسگرهای زیستی بهعنوان آزمایشی برای تشخیص سریع بیماری وجود داشته باشد.
جوانمرد با همکاری محمد طیب، دانشجوی دکترای راتگرز و همکاری تحقیقاتی با مؤسسه کارولینسکا در سوئد و دانشگاههای استنفورد و دانشگاههای ییل طوفان ذهنی را آغاز کرد.
جوانمرد خاطر نشان کرد: روش ما شامل بهرهگیری از مواد اسید نوکلئیک ویروسی و قرار دادن آن در داخل یک توپ DNA است که به اندازه کافی بزرگ است و توسط دستگاه اندازهگیری سلولی قابل تشخیص بوده در نتیجه، ما میتوانیم عفونت را در اولین مراحل آن شناسایی کنیم.
به نقل از ستاد نانو، این رویکرد در نمونههایی که از خون و بزاق گرفته شده، کار میکند و نشان داده شده است که عفونتهای اولیه توسط چندین ویروس، از جمله رینو ویروس باعث سرماخوردگی و حتی عفونتهای باکتریایی مانند سل با این روش قابل تشخیص است.
انتهای پیام