مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد اعلام کرد

پایش ۲۹۸ فروشگاه‌ عرضه مرغ در محمودآباد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد از پایش ۲۹۸ مورد از فروشگاه‌های عرضه مرغ این شهرستان در ۶ ماهه نخست امسال خبر داد.

محمد هادی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برای اصلاح و شفاف سازی شبکه توزیع مرغ، ۶ ماهه نخست سال جاری ۲۹۸ مورد نظارت و بازرسی و راستی آزمایی توسط تیم بازرسی مدیریت جهاد کشاورزی محمودآباد از فروشگاه‌های عرضه مرغ این شهرستان انجام شد.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد مرغ مورد نیاز این شهرستان از کشارگاه های شهرستان آمل تأمین می‌شود، افزود: بر اساس ابلاغ برنامه تأمین و توزیع مرغ، توزیع مرغ گرم در اختیار همه واحدهای صنفی در هر منطقه و خیابان قرار می‌گیرد.

هادی‌زاده تاکید کرد: نظارت و بازرسی توسط بازرسان جهاد کشاورزی و سایر نهادهای مسئول، برای اجرای دقیق دستورالعمل ابلاغی در دستور کار قرار گرفته و بر این اساس، بازرسان این مدیریت با حمایت از مصرف کنندگان، واحدهای صنفی مرغ را به طورم مستمر پایش و توزیع و عرضه آنها را پیوسته رصد می‌کنند تا از هرگونه تخلف جلوگیری شود.

وی ادامه داد: شهروندان در صورت مشاهده تخلف واحدهای صنفی می‌توانند با تماس با شماره‌ ۱۲۴ شکایات خود را ثبت کنند.

 هادی‌زاده با بیان اینکه برای‌ توانمندسازی باغداران این شهرستان برای کنترل و مبارزه با مگس میوه مدیترانه‌ای از ابتدای سال‌جاری تاکنون چهار دوره آموزشی در قالب کاروان ترویجی برگزار شد، اظهار کرد: در این دوره ها تعداد ۱۲۸ بهره بردار از آموزش های لازم برخوردار شدند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد یادآور شد: توسعه و توانمندسازی سرمایه‌های انسانی بخش کشاورزی به دانش و فناوری روز یکی از مهمترین وظایف مجموعه آموزش و ترویج کشاورزی است.

 هادی‌زاده تصریح کرد: امسال ۱۱ کارگاه آموزشی کنترل و مبارزه با مگس میوه با حضور ۱۱۶ باغدار پیشرو، یک پروژه مشارکتی روز مزرعه با بهره‌مندی ۴۲ باغدار یک پروژه مشارکتی کانون یادگیری با حضور ۵۵ باغدار پیشرو، ۶۵ کلاس آموزشی کاشت، داشت و برداشت برنج با بهره‌مندی ۳۱۸ برنجکار و ۲۴۰ پروژه مشارکتی مدرسه در مزرعه با بهره‌مندی ۲۴۰ باغدار توسط کارشناسان مروج محمودآبادی برگزار شد.

این مسوول ادامه داد: توانمندسازی به افراد کمک می‌کند با فراگیری دانش، مهارت و انگیزه بتوانند عملکردشان را بهبود بخشند.

 وی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی به عنوان متولی تامین امنیت و اقتدار غذایی، در توسعه اقتصادی، اشتغال و ثروت‌آفرینی نقش بسیار مهمی ایفاد می‌کند، افزود: بی‌شک قرار گرفتن مروّجان در کنار کشاورزان، روستاییان و عشایر، نوآوری و توسعه کشاورزی دانش‌بنیان را به همراه دارد.

ریزش ۱۵ درصدی برنج با کمباین های فاقد معاینه فنی

هادی‌زاده با اشاره به عاقبت بی‌توجهی به هشدارهای فنی جهاد کشاورزی، خاطرنشان کرد: در بازدیدهای میدانی اراضی شالیزاری، برداشت برنج توسط کمباین های فاقد معاینه فنی، موجب خسارت بسیار شدید و ریزش بیش از ۱۵ درصدی محصول شد.

این مسوول بیان کرد: ورود جهاد کشاورزی به مقوله "معاینه فنی کمباین‌های مخصوص برداشت برنج" فقط و فقط برای تأمین منافع برنجکاران است.

هادی‌زاده افزود: جا دارد کشاورزان در مرحله برداشت محصول نشاء مجدد برنج و رتون با حساسیت نسبت به سلامت دستگاه برداشت و مهارت اپراتور، اجازه ورود کمباین به مزرعه را داده و با این حساسیت بجا از هدر رفت سرمایه شخصی و آسیب به اقتصاد ملی جلوگیری نمایند.

ثبت اطلاعات ۱۷.۶ هزار بهره‌بردار محمودآباد در سامانه جامع پهنه بندی

او اظهار کرد: با اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی تاکنون اطلاعات ۱۷ هزار و ۶۵۷ بهره‌بردار محمودآبادی در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده‌های کشاورزی ثبت شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با بیان اینکه سطح کل زراعت این شهرستان ۱۷ هزار و ۵۴۵ هکتار است، تصریح کرد: تاکنون اطلاعات ۱۳ هزار بهره‌بردار در سامانه ثبت شد.

وی افزود: سطح کل باغات این شهرستان ۹۰۰ هکتار است که مشخصات۸۴۵ بهره‌بردار باغی درسال گذشته در سامانه ثبت شد.

هادی‌زاده یادآور شد: مشخصات هزار و ۵۳۳ کلنی زنبور عسل، ۸۰۰ هزار متر مربع  گلخانه با ۵۶۲ بهره‌بردار گلخانه‌دار نیز در سالهای گذشته در سامانه به ثبت رسید.

وی با بیان اینکه هدف از راه اندازی سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی، ثبت اطلاعات بهره‌برداران و فعالیت‌های حوزه ترویج و مراکز جهاد کشاورزی برای برنامه‌ریزی‌های آتی این بخش است، گفت: در حال حاضر این سامانه فعال و روند ثبت اطلاعات همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402070905664
  • خبرنگار : 50617