علی رضاییراد که با نمایش «مغروق ماهی» در بخش دانشجویی بیست و یکمین جشنواره آیینی و سنتی حضور دارد، در گفتگویی با ایسنا، خواستار نگاه ویژه به این رویداد شد و بر برگزاری این جشنواره به صورت سالانه تاکید کرد.
او با بیان این که جشنواره آیینی و سنتی بیشتر به حفظ آیینها کمک میکند، اضافه کرد: متاسفانه در این رویداد شاهد آثار تکراری هستیم و این نشاندهنده این است که ما برای حفظ آیین تلاش میکنیم ولی برای رشد این گونهها مثل تعزیه، شبیهخوانی و نمایشهای روحوضی تلاشی صورت نگرفته است.
رضاییراد از این که هنوز جشنواره آیینی و سنتی به عنوان دغدغهای جدی برای نسل جدید تبدیل نشده است، ابراز تاسف کرد و افزود: اگر به اهمیت این مقوله پی برده میشد، شاهد گنجاندن بخشی از این گونه نمایشی در جشنوارههای دانشجویی بودیم، در حالی که همچنان، تنها پیشکسوتان به اهمیت آن واقفاند.
او ظهارامیداوری کرد در این جشنواره شاهد برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی باشیم.
او که چهارمین حضورش را در این رویداد تجربه میکند، ادامه داد: وقتی در این رویداد به بخش دانشجویی اهمیت داده شود و وزارت علوم نیز با مشارکت خود، بستر را برای ورود دانشجویان رشتههای مختلف تسهیل کند، به طور قطع این رویداد یک قدم جلوتر خواهد رفت.
رضاییراد به چالشهای پیش روی دانشجویان برای حضور در جشنوارهها اشاره کرد و خواستار نگاه ویژه و همکاری مسئولان دانشگاه برای تسهیل در روند شرکت دانشجویان در جشنوارههای مختلف شد تا آنان با انگیزه و توان بیشتری در جشنواره ها حضور پیدا کنند.
او پراکندگی بخشهای جشنواره را تنها ایراد این رویداد عنوان کرد و گفت: این اتفاق، فرصت تماشای آثار دیگر بخشها را از هنرمندان حاضر در جشنواره میگیرد و با این شیوه، اتفاقی که باید در دل جشنوارهها بیفتد که همان کسب تجربه و تبادل اطلاعات و افزایش آگاهی و تکنیکهاست، میسر نمیشود.
رضاییراد اضافه کرد: برخی از هنرمندان باید در ۲ استان مختلف با فواصل طولانی حضور پیدا کنند و این به طور قطع آنان را با مشکل مواجه میکند. بنابراین بهتر بود کل این رویداد در خراسان شمالی برگزار میشد.
انتهای پیام