صالح محمدی در حاشیه آغاز برداشت راتون در مزارع روستای چینیجان شهرستان رودسر در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: استراتژی کشت دوم در گیلان با هدف افزایش درآمد کشاورزان و ارتقاء بهرهوری و رشد تولید محصولات کشاورزی دنبال میشود.
وی خواستار عزم کشاورزان در بخش پرورش راتون شد و افزود: پس از برداشت برنج در اواخر تیرماه در شهرستان رودسر، کشت راتون توسط کشاورزان پیشرو صورت گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان پرورش راتون را باز رویش برنج دانست و خاطرنشان کرد: برنج راتون با اندکی مدیریت تغذیه و مراقبت از نسل سوم کرم ساقه خوار برنج به دست می آید که محصولی با ارزش است.
محمدی با بیان اینکه مجددا کمباینهای مخصوص برنج به مزرعه رفته و برداشت راتون را آغاز کردهاند، یادآور شد: حدود ۱۷۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان گیلان معادل ۷۰ درصد کل شالیزارهای استان، قابلیت پرورش راتون رقم بومی هاشمی را دارد.
وی از برداشت حدود ۵۰ هزار تن شلتوک راتون در سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: برداشت راتون تا پایان آبان ماه در گیلان ادامه دارد و پیشبینی امسال، برداشت ۷۰ هزار تن شلتوک است.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان همچنین خواستار فرهنگسازی کشت دوم شد و اضافه کرد: سایر محصولات کشاورزی شامل سبزی و صیفی و گیاهان غدهای و برگی و گیاهان علوفهای، پاچ باقلا و باقلای برکت و... نیز هم اکنون کشت شده و در آستانه برداشت هستند.
انتهای پیام