به گزارش ایسنا، «آلون بن دیوید»، کارشناس و تحلیلگر سرشناس مسائل نظامی رژیم صهیونیستی در یادداشتی که توسط روزنامه «معاریو» منتشر شده در این باره نوشته است: با سرعتی شگفتانگیز، موانع بین ما و عربستان سعودی با سفر علنی حاییم کاتس، وزیر گردشگری اسرائیل به این کشور درحال کنار رفتن هستند، علیرغم این پیشرفت اما خطر نهفته در چنین توافقی، درپی تقاضای عربستان برای دستیابی به برنامه هستهای، کمتر از اهمیت پیشرفت آن نیست.
بن دیوید افزود: این بار اسرائیل باید از یک اصل اساسی در مفهوم امنیتی خود چشم پوشی کند. تلآویو برای چندین دهه تلاش کرده است تا تاسیس هرگونه برنامه هستهای در منطقه را خنثی کند، تا خودش تنها طرف هستهای در آن باشد.
وی افزود: تقاضای عربستان برای غنیسازی اورانیوم، موقعیت متمایز اسرائیل را در منطقه از بین میبرد و به یک رقابت هستهای منجر خواهد شد.
در ادامه این یادداشت آمده است: «عربستان سعودی حتی سعی نمیکند این واقعیت را پنهان کند که میخواهد پایههای برنامه هستهای نظامی را بگذارد که به آن اجازه تولید سلاح هستهای را میدهد، دیگر کشورهای منطقه در قبال اعطای چنین قابلیتی به سعودیها بیتفاوت نخواهند ماند و پس از آن ترکیه، مصر و امارات وارد عمل خواهند شد و ما با یک کابوس خاورمیانه هستهای مواجه میشویم.
بن دیوید ادامه داد: در سرویس اطلاعات (رژیم صهیونیستی) یک اجماع نظر وجود دارد که اسرائیل نمیتواند در کنار عربستان سعودی به عنوان کشوری برخوردار از تسلیحات هستهای زندگی کند.
وی همچنین در تلاشی برای غیرمسالمت آمیز جلوه دادن برنامه هستهای مسالمت آمیز جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: مشروعیت بخشیدن به غنیسازی اورانیوم در عربستان سعودی بهانهای برای ایران خواهد بود، چراکه اگر سعودیها اجازه چنین کاری داشته باشند، چرا باید ایرانیها از غنیسازی اورانیوم منع شوند؟
اخیرا صحبتها درباره امضای یک توافق امنیتی احتمالی میان ریاض و واشنگتن که شامل سازش عربستان با رژیم صهیونیستی هم میشود، افزایش یافته و رسانهها اعلام کردهاند که هستهای شدن خواسته اصلی ریاض برای امضای چنین توافقی است.
بنیامین نتانیاهو و سایر مقامات رژیم صهیونیستی از جمله الی کوهن، وزیر خارجه نیز بارها درباره نزدیکی دستیابی به توافقی برای برقراری ارتباط با عربستان سعودی سخن گفتهاند؛ اما اخیرا رسانههای عبریزبان اذعان کردهاند که تلاشهای بیوقفه رژیم اشغالگر برای برقراری ارتباط با ریاض طی سال جاری میلادی بینتیجه خواهد بود.
این در حالی است که ریاض بارها تاکید کرده سازش با تلآویو به اجرای طرح صلح عربی بستگی دارد که عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه فقید عربستان در سال ۲۰۰۲ آن را ارائه کرد و مبتنی بر ایجاد کشور به رسمیت شناختهشده فلسطینی در سطح بینالمللی و در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی، بازگشت آوارگان و خروج تلآویو از بلندیهای اشغالی جولان در ازای به رسمیت شناختن و سازش با رژیم صهیونیستی است.
انتهای پیام