مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی:

انتقال سالانه ۹۶ میلیون متر مکعب آب به مشهد از طریق خط انتقال آب غرب مشهد

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: خط انتقال آب شرب به مشهد از منابع غرب، سالانه ۹۶ میلیون متر مکعب آب را به مشهد انتقال خواهد داد.

علیرضا طاهری امروز ۷ مهر ماه، در مراسم افتتاح فاز اول خط انتقال آب شرب به مشهد از منابع غرب اظهار کرد: مشهد برخلاف تمامی شهرهای دنیا، دور منبع آب شیرین تشکیل نشده، بنابراین از لحاظ منابع آبی محدودیت‌های همیشگی داشته‌ایم تا سال ۱۳۸۷ که سد دوستی وارد مدار تامین آب شرب مشهد شد، حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد آب شرب مشهد از چاه‌ها و ۱۰ درصد باقی مانده از سدهای طرق و کارده تامین می‌شد.

وی افزود: با ورود سد دوستی به مدار تامین آب شرب مشهد، ۶۰ تا ۶۵ درصد آب شرب مشهد از آب‌های سطحی و مابقی از آب‌های زیرزمینی تامین می‌شد. در چند سال اخیر به‌دلیل پدیده تغییر اقلیم، خشکسالی و تغییرات حوزه آبریز بالادست سد دوستی، محدودیت‌هایی برای آب شرب مشهد ایجاد شد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی تصریح کرد: از آبان سال گذشته پیش‌بینی می‌شد که در سال جاری دچار کمبود آب شویم. پیک مصرف مشهد ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه پیش‌بینی شده و کسری آب حدود ۴۱۵۰ لیتر بر ثانیه بود که این کسری تامین شده و بدون هیچگونه تنشی، مشهد از تابستان سال جاری عبور کرد. باید برای تابستان سال آینده و تا سال ۱۴۳۰ برنامه داشته باشیم. برنامه تامین آب شرب استان تا ۱۴۳۰ بسته شده است.

طاهری ادامه داد: مشهد در حال حاضر ۲۸۰ میلیون متر مکعب آب مصرف می‌کند که ۷۰ درصد این عدد تبدیل به فاضلاب خواهد شد. قرار است با طرح خط انتقال آب شرب به مشهد از منابع غرب، آب تصفیه‌خانه‌های فاضلابی که در مشهد وجود دارد به غرب مشهد منتقل شده و چاه‌های کشاورزی این مناطق را از طریق یک خط انتقال برگشت به سمت مشهد هدایت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: خط انتقال آب شرب به مشهد از منابع غرب، سالانه ۹۶ میلیون متر مکعب آب را به مشهد انتقال خواهد داد. امیدواریم با طرح پساب و خط برگشت، طرح شوریجه، طرح هزار مسجد و سایر طرح‌های تامین آب مشهد، افتخار خادمی زائرین و مجاورین امام رضا (ع) را داشته باشیم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی عنوان کرد: در سال جاری مشکل آب شرب مشهد با برخی پروژه‌های بحران‌محور حل شد اما در آینده پروژه‌های زیربنایی باید به کمک مشهد بیایند.

۴ سد تامین کننده آب شرب مشهد در سال آینده از مدار خارج خواهد شد

حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در بخشی از این مراسم اظهار کرد: سال گذشته با فرضی بدبینانه برای سال جاری پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شد که اگر این اتفاق نمی‌افتاد، در سال جاری گرفتار می‌شدیم. برای سال آینده نیز این فرض بدبینانه در نظر گرفته شده که طبق آن، در سال آینده عملا هر چهار سد تامین کننده آب شرب مشهد از حیز انتفاع خارج خواهد شد.

وی افزود: پروژه‌های بزرگی تحت عنوان پروژه‌های اضطراری تامین آب تعریف شده است. دولت توجه ویژه‌ای به تامین اعتبار پروژه‌های مشهد داشته اما ما بیش از ۴ هزار میلیارد تومان پروژه‌های از جنس اضطرار اما پایه‌ای داریم؛ یعنی این پروژه‌ها برای گذر از شرایط کوتاه‌مدت است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح کرد: یکی از مصوبات سفر ریاست جمهور به مشهد، اختصاص ۳هزار میلیارد تومان جهت اجرای پروژه‌های اضطراری تامین آب بوده که بخش از آن که مربوط به سال گذشته بود، تخصیص پیدا کرده است.

پروژه‌ها باید با توجه به نقطه اوج مصرف در نظر گرفته شوند

یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از این مراسم اظهار کرد: موضوع کمبود آب در کل کشور و خراسان رضوی و به‌ویژه شهر مشهد وجود دارد. مشخصه اصلی مشهد در ارتباط با مصرف آب، پیک مصرف است؛ امکان دارد بتوانیم در طول سال مصرف را مدیریت کنیم اما مکلف هستیم نقطه اوج مصرف را مد نظر قرار دهیم و این موضوع کار را سخت می‌کند زیرا جمعیت دهه صفر همراه با تابستان شده بود.

وی افزود: بنابراین باید ظرفیت‌ها و پروژه‌ها را با توجه به نقطه اوج مصرف در نظر بگیریم. سه لایه پروژه جهت تامین آب استان تعریف شده است. پروژه‌های درازمدت استان انتقال آب از هزار مسجد و دریای عمان است. پروژه میان‌مدت ما سد شوریجه است که در سال جاری باید آبگیری شود.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: یکی از اتفاقات مهمی که در سال جاری در مشهد رخ داد، صرفه‌جویی مردم بود. انتقال پساب از شرق به غرب و انتقال آب از غرب به شرق مکمل یکدیگر هستند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۷ مهر ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402070704484
  • خبرنگار : 50492