«در فاصله دو بوسه» چگونه شکل گرفت؟

غلامعلی حدادعادل از انگیزه‌اش برای نوشتن کتاب «در فاصله دو بوسه» (شرح زندگی شهید مجید حدادعادل) گفت.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، آیین رونمایی کتاب «در فاصله دو بوسه» (شرح زندگی شهید مجید حداد عادل) به قلم غلامعلی حداد عادل، شامگاه پنجشنبه ششم مهر ۱۴۰۲ در تالار سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.


شهاب‌الدین حدادعادل فرزند شهید مجید حدادعادل در ابتدای این مراسم، مقاله‌ای را به قلم پدر که در کتاب «در فاصله دو بوسه» نیز آورده شده است، خواند.


غلامعلی حدادعادل نویسنده کتاب «در فاصله دو بوسه» در این مراسم رونمایی گفت: نوشتن از شهید مجید حدادعادل را وظیفه و تکلیف خود می‌دانستم زیرا هیچ‌کس به اندازه من او را نمی‌شناخت و صمیمیت بسیاری میان ما بود. از لحظه شهادت مجید، با خودم عهد کردم تا کتابی در مورد او بنویسم اما گرفتاری‌های کاری اجازه نمی‌داد تا این‌کار ا به سرانجام برسانم تا اینکه دو سال پیش به خود نهیب زدم که در آستانه ۸۰ سالگی هستم و حافظه‌ام ممکن است به مرور کاهش یابد، پس دست به کار شدم.


او با بیان اینکه این کتاب را در مدت ۸۴ روز نوشته است، افزود: نخستین صفحه کتاب را کنار مزار شهید نوشتم و از او کمک خواستم. منبع کتاب هم حافظه خودم، خاطرات مادر و همسر شهید به همراه یادداشت‌های باقی‌مانده از شهید است که با پیگیری‌های بسیار جمع‌آوری کردم.

حداد عادل ادامه داد: اخلاص شهید مجید حدادعادل بارزترین ویژگی او بود؛ زیرا هیچ‌گاه برای خودستایی و معرفی خودش کاری نکرد. در زمان ریاست رادیو ملی ایران، فرصت خوبی برای معرفی خود به دست آورد اما هیچ‌گاه صدای شهید از رادیو در زمان مدیریت خودش پخش نشد. تقوای او و عدم ریا در کار او دیده می‌شد. شهید مجید حدادعادل هم رویکرد نظری را به خوبی به کار می‌گرفت و هم در رویکرد عملی تلاش قابل توجهی داشت.

 او سپس بیان کرد: مجید در دوران سربازی هم منفعل نبود و به انجام دوره خدمت خود بسنده نکرد و به مطالعه کتاب‌های درسی دانشگاهی گوناگون می‌پرداخت و از هر کتاب یادداشت‌هایی کاربردی برمی‌داشت تا در زندگی شخصی و کاری از آنها استفاده کند؛ مجید با اینکه هرگونه امکانات و موقعیتی برای زندگی بی‌دردسر در اختیار داشت اما هنگامی که سربازان منقضی خدمت برای حضور در جبهه‌ها فراخوانده شدند کوله‌پشتی نظامی خود را به دوش گرفت و دست از هر کاری کشید و برای خدمت در جبهه رفت و شهید شد.

حدادعادل افزود: انگیزه من از نوشتن این کتاب این بود تا جوانان نسل آینده بدانند برای به پیروزی رساندن این انقلاب چه جان‌هایی فدا شده است. شهید مجید حدادعادل یکی از ۲۰۰ هزار شهیدی است که در راه سربلندی ایران اسلامی جان خود را فدا کردند.


او در ادامه با اشاره به تاکید رهبری بر نگارش خاطرات شهدا، گفت: این کتاب تار و پودش اطلاعات و علم شهید است و دیگری عشق من به اوست. «در فاصله دو بوسه» با معیار مفید فایده واقع شدن اطلاعات آن برای الگوی جوان امروز ایرانی در تراز انقلاب اسلامی نوشته شده است. نام این کتاب بر اساس فاصله بوسه من از روز تولدش تا بوسه‌ای که ساعاتی پیش از مراسم تشییع بر چهره‌اش زدم انتخاب شده است.



سردار سرلشکر سیدیحیی رحیم‌صفوی دستیار و مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز با حضور در این آیین رونمایی گفت: اگر به اذن الهی یکی از این شهیدان به این دنیا بازگردد این شهید از ما چه سوالی می‌پرسد؟ همچنین ما چه نسبتی در اندیشه، تفکر، جهان‌بینی، اخلاق و رفتار با شهدا داریم؟ باید به این بیندیشیم که شهدا در این امور چگونه عمل می‌کردند و ما نسبت به عملکرد آنها چگونه عمل کرده و می‌کنیم.

او افزود: بخش مهمی از زندگی‌ام را با شهدا گذرانده‌ام اما این شهید را نمی‌شناختم که به همت دکتر غلامعلی حداد عادل شناختم. شهادت یک اکتساب است یا انتخاب است؟ خداوند شهید را انتخاب می‌کند یا شهید خداوند را انتخاب می‌کند؟ شاید هم ترکیب هر دو این‌ها باشد. به تعبیر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی یک شهید پیش از شهادت باید شهید شده باشد.

سردار رحیم صفوی ادامه داد: دعای ما این است که با شهادت، عاقبت به‌خیر شویم. از مقام معظم رهبری تا کنون دوبار درخواست کردم دعا کنند با شهادت عاقبت به‌خیر شوم.

او با اشاره به اینکه بیش از ۳۰۰ صفحه از کتاب «در فاصله دو بوسه» را خوانده است، گفت: غلامعلی حداد عادل به خوبی و به واقع، از برادر شهیدش نوشته است. ایشان در این کتاب اشاره می‌کند که شهید مجید حدادعادل نمونه‌ای از صدهزار نفر از شهدایی است که راه کربلا را باز کردند. این راه ادامه خواهد یافت تا روزی که راه قدس باز شود.

سردار رحیم‌صفوی سپس اظهار کرد: این شهید شخصیتی همه‌جانبه داشت که شجاعت، علم و عمل، لطافت روح و اخلاص را با هم داشت. مردن در راه خدا شجاعت ویژه‌ای می‌خواهد که هر کسی از آن بهره‌مند نمی‌شود. شهید ما، مدیر و دانشمندی پرکار بود و در نهایت، انسانی کامل بود. آیا ایران امروز ما چنین جوان‌هایی دارد؟ بی‌شک داریم. 

او در ادامه با اشاره به این‌که شهید مجید حدادعادل در عملیاتی که منجر به شکست حصر آبادان شد به شهادت رسید، به چگونگی انجام این عملیات و طرح‌های مرتبط با آن پرداخت و گفت: با دستور امام مبنی بر شکست حصر آبادان دست به کار شدیم و با حمایت رهبری و با همراهی حسن باقری تلاش‌هایی شد تا اینکه طی عملیات‌هایی حصر آبادان شکسته شد.

سردار رحیم‌صفوی در پایان با روایت خاطره هایی از هشت سال دفاع مقدس به بیان رشادت‌های رزمندگان و خانواده‌های آنها پرداخت.

فاطمه حداد عادل، فرزند دیگر شهید مجید حداد عادل نیز در پایان این مراسم و پیش از رونمایی کتاب «در فاصله دو بوسه» یادداشتی در وصف پدر شهیدش خواند.

در پایان این مراسم، از کتاب «در فاصله دو بوسه» با حضور خانواده شهید مجید حدادعادل و جمعی از مسئولان سیاسی، کشوری و لشکری و هنرمندان انقلابی رونمایی شد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۷ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1402070704422
  • خبرنگار : 71573