به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، "فرانسوا آسلینو"، ناظر ژئوپلیتیکی فرانسه گفت: به عقیده من، شکست دیپلماسی فرانسه در این مورد بیشتر به دلیل فقدان تجربه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه است که رویای به کار بردن یک اقدام مشابه را برای تمامی بحرانهای بینالمللی آنهم بدون هیچ موفقیتی در سر دارد. در قره باغ درست مانند اوکراین یا کشورهای آفریقای جنوب صحرا، نگرشها، بیانیههای جسورانه و خواستههای ماکرون تقریبا هیچ نتیجهای ندارند.
جمهوری آذربایجان در عملیات دو روزه خود که اخیرا انجام داد منطقه قرهباغ با جمعیت ارمنی را گرفت و باعث شد تا دهها هزار ارمنی از ترس مجازات فرار کنند.
فرانسه که یکی از اعضای نهاد میانجیگر سه جانبه سازمان امنیت و همکاری اروپا درباره قره باغ است این منطقه را "قلمروی مستقل ارمنستانی" توصیف کرده و از نیروهای جمهوری آذربایجان خواسته بود تا این منطقه را ترک کنند؛ اقدامی که باعث خشم باکو شد.
این کارشناس فرانسوی که پیشتر نیروی دولتی فرانسه بود و در رقابتهای انتخاباتی ۲۰۱۷ ریاست جمهوری این کشور رقیب ماکرون، همچنین استدلال کرد ماکرون پس از آنکه جانب یکی از طرفین درگیری قرهباغ را گرفته، دیگر نقش میانجی صلح بین دو طرف را نمیتواند داشته باشد و عملا دستاوردهای دهههای گذشته فرانسه را در این مورد از بین برده است.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر قره باغ دو جنگ داشتهاند. تلاش قبلی باکو برای بازپس گیری این منطقه محصور در خشکی در سال ۲۰۲۰ با آتشبس میانجیگری روسیه و استقرار نیروهای حافظ صلح این کشور به پایان رسید. فرانسه در بهار سال جاری میلادی با فرستادن وزیر امور خارجه کاترین کولونا به باکو تلاش کرد خود را بار دیگر در قفقاز جنوبی ثابت کند اما وزیر خارجه فرانسه در پایتخت جمهوری آذربایجان با استقبال سرد همتای آذری خود مواجه شد و دولت باکو، پاریس را به "شکست و انفعال" متهم کرد.
انتهای پیام