در حاشیه نخستین نمایشگاه «ساز» ملایر مطرح شد:

ملایر به عنوان قطب «ساز» سازی کشور معرفی شود

نماینده انجمن موسیقی شهرستان ملایر برندسازی، فروش اینترنتی و طراحی سایت را از جمله اهداف برگزاری نخستین نمایشگاه ساز برشمرد و گفت: هدف غایی و نهایی ما در برپایی این نمایشگاه این است که با کمک حمایت دستگاه‌های متولی، ملایر را به عنوان پایلوت «ساز»سازی ایران معرفی کنیم.

رضا قدسی پنجشنبه ۶ مهر ماه در نخستین نمایشگاه ساز شهرستان ملایر، اظهار کرد: این نمایشگاه به همت انجمن موسیقی شهرستان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری آموزشگاه موسیقی "همراز" در روزهای ششم و هفتم مهر ماه در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر واقع در میدان قائم برپا شده است.

وی ادامه داد: در تیر ماه یک فراخوان با شرایط و ضوابطی منتشر شد تا سازگرها سازهایی را آماده و به نمایشگاه برسانند.

قدسی با بیان اینکه ۱۵ غرفه در این نمایشگاه برپا شده است، افزود: البته درخواست ها برای برپایی غرفه ها بیشتر بود اما با محدودیت مکانی مواجه بودیم.

وی به فعالیت بیش از ۶۰۰ نوازنده در سازهای مختلف در سطح شهرستان اشاره و اظهار کرد: تاکنون ۲۰۰ کارگاه سازسازی شناسایی کردیم برخی هنرمندان نیز در خانه های خود مشغول ساختن ساز هستند.

به گفته قدسی این نمایشگاه برای نخستین بار در شهرستان و دومین بار در استان برگزار می شود و حمایت و معرفی هنرمندان سازگر و آشنایی نسل جوان با سازهای ایرانی از جمله اهداف برپایی این نمایشگاه است تا جوانان بتوانند با شناخت درست وارد حوزه موسیقی شوند.

وی ادامه داد: از هنرمندان موسیقی شهرهای همدان، تویسرکان، نهاوند، اسدآباد و بروجرد نیز دعوت کردیم تا از این نمایشگاه بازدید کنند و پیش بینی می شود این نمایشگاه بیش از ۱۵۰۰ مخاطب از این نمایشگاه بازدید کنند.

قدسی تقویت برندینگ این سازها در ملایر از جمله فروش اینترنتی و طراحی سایت را از دیگر اهداف برگزاری برپایی این نمایشگاه برشمرد و ابراز امیدواری کرد با کمک دستگاه های متولی، شهرستان ملایر را بعنوان پایلوت ساز سازی ایران ثبت کنیم.

نماینده انجمن موسیقی شهرستان ملایر با بیان اینکه شهر مریوان بدلیل یک معرفی خوب، بعنوان پایلوت تئاتر خیابانی شناخته شد، گفت: اگر در حوزه ساز این اتفاق بیفتد اتفاقی مبارک و میمون خواهد بود.

قدسی از برگزاری یک کارگاه آموزشی برای آموزش برندسازی ساز در حاشیه این نمایشگاه خبر داد و افزود: ساعت ۸ تا ۱۰ شب پنج شنبه ششم مهر ماه ۱۵ تک نواز پیانو در سالن ارشاد برنامه اجرا می کنند.

وی خاطرنشان کرد: روز جمعه هفتم مهر ماه نیز نخستین همایش هنرجویی آموزشگاه "همراز" با حضور ۱۰۰ نوازنده و خواننده در قالب ۳۰ تک نواز و ۷۰ گروه نواز برگزار می شود.

شهرستان ملایر می تواند مانند مبلمان منبت، قطب سازگری باشد

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با اشاره به برپایی نخستین نمایشگاه ساز در شهرستان ملایر گفت: این نمایشگاه شامل ۱۵ غرفه است.

فرشاد کشاورزیان نیز به وجود بیش از ۲۰۰ کارگاه ساز در شهرستان اشاره و مطرح کرد: در این کارگاه ها، تارسازی بر سایر سازها غلبه دارد.

کشاورزیان ادامه داد: در هر کارگاه بطور میانگین ۳ تا ۴ نفر مشغول بکار بوده و در مجموع حدود ۱۰۰۰ هنرمند در این حوزه فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه به دلیل نوع سازها و ادوات موسیقی دست‌ساز؛ در سطح بالایی برگزار شده است، گفت: نوع ادوات و سازهای موسیقی ارائه شده در نمایشگاه شامل تار؛ سه تار، کمانچه، ویولون، سنتور، نی، قیچک، بالابان، گیتار، تنبور، سُرنا و دف است.

کشاورزیان تصریح کرد: این نمایشگاه به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی ملایر و با همکاری آموزشگاه موسیقی همراز با مدیریت «علی میرشاهولد» سنتورنوار مطرح ملایری دایر شد که از سال ۱۴۰۱ تاسیس شده و بیش از ۳۰۰ هنرجو در رشته‌های مختلف در این آموزشگاه آموزش می‌بینند.

کشاورزیان با بیان اینکه این هنرمندان از ۱۰ سال گذشته بیمه شدند، افزود: این هنرمندان یک سوم نرخ بیمه تامین اجتماعی را پرداخت می کنند؛ در برخی ایام نیز مانند دوران کرونا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کل هزینه بیمه هنرمندان را پرداخت می کرد.

وی اعطای هنر کارت و برگزاری نمایشگاه ها را از دیگر اقدامات حمایتی وزارت خانه در راستای حمایت از هنرمندان حوزه موسیقی برشمرد و گفت: شهرستان ملایر دارای چهار آموزشگاه موسیقی همراز، آوانا، آوای هنر و ایران مهر است.

به گفته وی تمامی سازهای موسیقی عرضه شده در این نمایشگاه هنر دست هنرمندان ملایری است و مهر سازنده نیز بالای هر اثر نصب شده و بسیاری از هنرمندان ساز و موسیقی ملایر در سطح کشوری و جهانی شناخته شده و دارای مهر اصالت هستند.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر موسیقی را جان یک ملت خواند و ادامه داد: اگر یک تابلو نقاشی یا یک اثر خوشنویسی یا یک منظره را با موسیقی تماشا کنید، لذت بیشتری خواهد داشت اما موسیقی برای معرفی خود نیاز به هنر دیگری ندارد و مستقل است.

وی ضمن اشاره به نقش موسیقی برای روحیه بخشی به رزمندگان در زمان دفاع مقدس گفت: صوت خوش بلال حبشی موقع گفتن اذان یا تبلیغ دین اسلام با استفاده از یاران خوش صدای پیامبر اسلام(ص) نشان دهنده اهمیت موسیقی از صدر اسلام تاکنون است.

کشاورزیان تاکید کرد: با توجه به تعداد زیاد کارگاه ها و سازگرهای بسیار، این شهرستان مانند مبلمان منبت می تواند قطب سازگری باشد.

وی با بیان اینکه باید در این زمینه برند ایجاد کنیم، تصریح کرد: هدف ما بسط و گسترش چنین نمایشگاه هایی است و با برگزاری نمایشگاه های متعدد از هنرمندان این رشته حمایت خواهیم کرد.

کشاورزیان خاطرنشان کرد: روند برگزاری نمایشگاه‌های ساز در این شهرستان ادامه دارد و به طور جدی از هنرمندان این رشته حمایت می‌کنیم.

تاکنون ۱۶۰۰ نفر از هنرمندان بیمه شده‌اند

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر نیز صدور مجوز برای هنرمندان از جمله حوزه موسیقی و سازسازی، بیمه حمایتی، ارائه تسهیلات از منابع مختلف همچون مشاغل خانگی، تبصره ۱۶ و ۱۸ و برندسازی را از جمله موارد حمایتی از هنرمندان خواند و گفت: تاکنون ۱۶۰۰ نفر از هنرمندان بیمه شده‌اند.

ابراهیم جلیلی به اقدامات حمایتی دولت سیزدهم از هنرمندان اشاره و تصریح کرد: امسال ۵۵ میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات به هنرمندان، سهیمه داشتیم که به حدود ۷۰ نفر می‌توانیم پرداخت کنیم.

جلیلی برپایی این نمایشگاه‌ها و رویدادهای هنری را اقدامی برای برندسازی آثار هنری همچون سازهای موسیقی دانست و افزود: ملایر در زمینه تار، مهر اصالت دارد.

وی برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای هنری را یکی از راهکاری‌های معرفی ظرفیت‌ها، هویت دادن به آثار هنری و احیای آداب و رسوم دانست و گفت: صنایع دستی ملایر بعد از کشاورزی، بیشترین اشتغال این شهرستان را به خود اختصاص داده و به طور مستقیم بیش از ۱۲ هزار نفر فقط در رشته مبلمان منبت فعال هستند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۶ مهر ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402070604201
  • خبرنگار : 50416