در ادامه نمونهای از کتابهای دفاع مقدس را معرفی میکنیم:
کتاب «مقتل شهدای دفاع مقدس (شیوههای تطبیق مقتل شهدای دفاع مقدس با مقاتل اهل بیت(ع) » اثر محمدباقر نادم در سال ۱۴۰۰ در ۲۰۰ صفحه توسط مؤسسه بوستان کتاب منتشر شده است.
به نوشتهی نویسنده اثر در این کتاب کوشیده شده است تا ضمن تطبیق روضه شهدا با روضه اهل بیت(ع)، از مقتل آنها به مقتل اهل بیت (ع) گریز زده شود؛ چرا که پیشوایان معصوم اصلی ترین الگوهای رفتاری شهیدان بودهاند.
اثر مذکور، یک کتاب کاربردی و ترویجی جهت رواج دادن فرهنگ عاشورای دفاع مقدس است و مطالب و محتوای آن به گونهای تدوین شده تا ضمن سهولت در بهره وری و کاربردی بودن، از قابلیت آموزش و بهره گیری نیز برخوردار باشد.
این اثر در دو فصل تألیف شده است: در فصل اول به آداب و روشهای روضه خوانی بر شهیدان پرداخته شده که در ابتدا پس از بیان ضرورت روضه خوانی و آثار و فواید و شرایط آن، به انواع روضه خوانی (مقتل خوانی، روضه استنباطی، روضه تحلیلی، روضه ذوقی و روضه مکاشفهای) اشاره شده و در ادامه، نیز شیوههای پرورش روضه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
«تطبیق مقتل شهدا با مقاتل اهل بیت(ع)» عنوان دومین فصل از این کتاب است که در این فصل به مصائب امیرالمؤمنین علی(ع)، مصائب حضرت فاطمه زهرا(س)، مصائب حضرت امام حسن مجتبی(ع)، مصائب حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، مصائب حضرت ابالفضل العباس(ع)، مصائب حضرت زینب کبری(س)، مصائب حضرت علی اکبر(ع)، مصائب حضرت رقیه خاتون(س)، مصائب حضرت علی اصغر(ع)، مصائب حضرت قاسم بن الحسن(ع)، مصائب حضرت عبدالله بن الحسین(ع) و مصائب مسلم بن عقیل(ع) پرداخته شده است.
برشی از اثر
یکی از ارکان مهم در روضه خوانی، پرورش روضه توسط روضه خوان است. گاهی به دلیل عدم برخورداری از صوت و صدای دل نشین، برخی از مبلغان این سنت حسنه را ترک میکنند، در صورتی که خوب روضه خواندن صرفاً به صدای دلنشین داشتن نیست، بلکه دلنشینی صدا تنها به جذابیت بیشتر روضه میافزاید، حال آنکه در کیفیت روضه خوانی آنچه بیشتر مؤثر است، شیوههای پرورش روضه است که با بکارگیری این روشها، روضه مطلوبتری ارائه میشود.
روضه به شیوه های بسیار متنوعی پرورش می یابد. ما تمام این شیوه ها را در قالب ۳۰ عنوان و با محوریت روضه حضرت فاطمه زهرا(س) استخراج کردهایم که پرورش روضه با آیات قرآن کریم؛ آیاتی که به ظاهر ارتباطی با اهل بیت(ع) ندارند، آیاتی که در بر دارنده سرنوشت ستمگران است، آیاتی که اهل بیت(ع) در مصائب تلاوت میکردند، آیاتی که در شأن اهل بیت(ع) نازل شده است، پرورش روضه با روایات معصومین(ع)؛ روایات بیان کننده کرامات اهل بیت(ع)، سلامهای جانسوز زیارتنامهها، روایت بیان کننده مصائب اهل بیت(ع) و منزلت ایشان و فضائل آنها و سیره عملی شان، پرورش روضه با اشعار؛ مقدمهای، میانی و پایانی، پرورش روضه با سایر قالبها و محتواها؛ حکایت، تشبیه، فرازی از تاریخ، خاطره، مناجات، سؤال، مقایسه، جمله عاطفی، گریزی به روضه دیگر، ذکر آداب و رسوم، بیان رؤیای صادقه.
انتهای پیام