عطا حسنپور در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در مرکز شهر خرمآباد (ضلع شرقی –خیابان شریعتی) و در مسیر قدیمی شاپور خواست به خوزستان سنگ نوشتهای به شکل مکعب که به صورت یکپارچه متصل به صخرهای طبیعی بوده است، قرار دارد، افزود: ارتفاع متون کتبیهدار با احتساب دوپله در چهار ضلع سنگ نوشته ۳۴۴ سانتیمتر است این کتیبه به خط کوفی و زبان فارسی دور تا دورستون سنگی تحریر شده است در گذشته به "بردنوشته" معروف بوده است.
وی اضافه کرد: کتیبه با بسمالله شروع شده و موضوع آن مربوط به حکم "امیر اسفهسا لار کبیر ظهیرالدین و الدوله معینالاسلام طغرل لتکین ابوسعید برسق" در خصوص بخشش علفچر درچراگاههای شاپور خواست و ممنوعیت برخی سنتهایی ناپسند در عهد سلطنت ملکشاه سلجوقی به تاریخ ۵۱۳ هجری قمری است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان با بیان اینکه پس از ۹۰۰ سال این اثر تاریخی صاحب سایهبان خواهد شد، بیان کرد: دو آسیبی که همیشه کتیبه سنگنوشته خرمآباد را تهدید کرده یکی باران و دیگری آفتاب است.
حسنپور افزود: بارشهای اسیدی روی خلل و فرج سنگ سبب متلاشی شدن آن میشود و از طرفی آفتاب پس از باران نیز درصد تخریب را افزایش میدهد با این اوصاف با نظر شورای فنی و کارشناسان فن تصمیم بر آن شد که یک سازه چادری سبک از جنس نانو و محصول کشور آلمان را برای این سازه تهیه و روی کتیبه به صورت سایبان قرار گیرد.
وی اظهار کرد: این سایبان ظرف دو سه روز آینده روی کتیبه سنگنوشته قرار خواهد گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان تصریح کرد: برای خرید این سایبان ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
حسنپور یادآور شد: این یادمان فرهنگی مربوط به دوره سلجوقی و به شماره ۳۹۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام