مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان:

نحوه حفاظت از «کتیبه‌های گنجنامه» نیاز به تشکیل کمیته فنی دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اعلام کرد: به منظور تعیین نحوه حفاظت از کتیبه‌های تاریخی گنجنامه نیاز به تشکیل کمیته فنی است.

محسن معصوم‌علیزاده در گفت‌وگو با ایسنا، در زمینه آسیب‌های احتمالی وارده به کتیبه‌های گنجنامه از سوی مسافران و گردشگری اظهار کرد: با توجه به اینکه کتیبه‌های گنجنامه به ثبت ملی رسیده، دارای ضوابط و قواعد خاصی است و نباید از آن عدول کرد به طوریکه نمی‌توان خارج از ضوابط حریم و عرصه تصمیمی گرفت.

وی با اشاره به اینکه مولاژ کتیبه‌های گنجنامه در موزه هگمتانه نصب است، افزود: نیاز است با تشکیل کمیته فنی و براساس ضوابط و محدودیت‌های موجود موضوع ایجاد حفاظ مورد بررسی قرار گیرد و براساس نظر کارشناسان ذیربط نسبت به اتخاذ تصمیم در این زمینه اقدام خواهد شد.

معصوم‌علیزاده با اشاره به اینکه باید در این زمینه تصمیم مدیریتی گرفته شود، تصریح کرد: باید در کمیته فوق نسبت به ارائه راهکار مناسب در زمینه حفاظت از این اثر ۲۵۰۰ ساله تصمیم‌گیری صورت گیرد هر چند در طول این سال‌ها آسیب خاصی به اثر وارد نشده و امیدواریم از این پس نیز اتفاقی برایش نیفتد.

به گزرش ایسنا، کتیبه‌های گنجنامه نوشتارهایی از دوران داریوش بزرگ و خشایارشای هخامنشی است که بر دل یکی از صخره‌های الوند در فاصله ۵ کیلومتری غرب همدان و در انتهای دره عباس‌آباد حکاکی شده‌است.

کتیبه‌ها هر کدام در سه ستون ۲۰ سطری به زبان‌های پارسی باستان، زبان ایلامی و بابلی نو نوشته شده‌اند. متن پارسی باستان در سمت چپ هر دو لوح جای گرفته‌است و پهنایی معادل ۱۱۵ سانتی‌متر دارد. متن زبان ایلامی در وسط هر دو کتیبه نوشته شده و متن بابلی نو در ستون سوم قرار دارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402070503203
  • خبرنگار : 50035