دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا:

برای حفظ و نگهداری پزشکان متخصص در کشور هر کار که می‌توان باید انجام داد

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با تاکید بر توجه به نیروی‌های متخصص گفت: برای حفظ و نگهداری پزشکان متخصص در داخل کشور هر کار که می‌توان باید انجام داد؛ چرا که این حجم از مهاجرت غیر قابل قبول است. باید سیستم و نظام تصمیم‌گیری کشور این کار را انجام دهد.

به گزارش ایسنا، سردار سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی در اولین همایش تخصصی جایگاه علم و فناوری حوزه سلامت در دفاع مقدس که امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، ضمن ابلاغ سلام رهبری به اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی، به پیشرفت‌های علمی کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس شاخص‌های تولید علم اسکوپوس هم اکنون ایران رتبه اول منطقه را دارد و در شاخص‌های نوآوری رتبه ۵۳ را کسب کرده‌ایم. بیش از ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی در علوم پزشکی داریم و این افتخار بزرگی است.

وی با بیان اهمیت خدمات امدادی، بهداشتی و درمانی در دفاع مقدس گفت: یکی از حساسیت‌های ما بحث بیمارستان‌ها، اورژانس‌ها بود. هدف ما توقف دشمن و پیروزی بود و در ذهن ما این بود که این پیروزی با کم‌ترین تلفات، کم‌ترین مجروحین و کم‌ترین اسیر اتفاق بیفتد.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با اشاره به دو رویکرد در جلسات شورای عالی دفاع سال‌های اولیه جنگ، گفت: در این جلسات دو تفکر و راهبرد وجود داشت؛ یک تفکر، تفکر تسلیم و حرکت سیاسی با قدرت‌های بزرگ و سازمان‌های بین‌المللی برای بیرون راندن عراق از کشور بود و تفکر دوم، تفکر مقاومت بود که با مقاومت دشمن را بیرون کنیم. این راهبرد مقاومت، راهبرد امام، مقام معظم رهبری، شهید چمران و ... بود.

وی اظهار کرد: برای اجرایی کردن رویکرد راهبرد مقاومت، علاوه بر ارتش و نیروهای مسلح امام ۲ میلیون نفر داوطلب بسیجی را وارد صحنه جنگ کرد و راهبرد جنگ مردمی را در پیش گرفتیم و دانشگاه‌ها، مدارس، روستاها، بازار، زنان و مردان پشتیبانی کردند. اگر جمعیت نیروهای مسلح را در طول ۸ سال بین ۸۰۰ تا یک میلیون حساب کنیم، در کل سه میلیون نفر در جبهه‌ها مشغول جهاد بودند و حدود ۳ میلیون نفر از خانه و کاشانه خود آواره شدند.

سردار صفوی در مورد حمایت بزرگ جامعه علوم پزشکی در دفاع مقدس، گفت: از بین بیش از ۳ میلیون رزمنده در جبهه، بیش از ۵۳۰ هزار مجروح جنگی شدند که خدمات اولیه پزشکی دریافت کردند، در این دوران ۱۰۰ هزار عمل جراحی انجام شد، ۶۰۰ اورژانس و ۱۵۳ بیمارستان و حدود ۴۱ هزار نفر کادر علوم پزشکی شامل پرستار، پزشک و امدادگر خدمت رسانی کردند.

وی خاطر نشان کرد: ما در انتقال مجروحین از خطوط مقدم تا مراکز درمانی یک رکورد جهانی داشتیم. رکورد جهانی انتقال مجروحین بین ۴۵ تا ۹۰ دقیقه است و در دفاع مقدس این رکورد بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بود.

وی ادامه داد: در این دوران بین یکصد هزار مجروح شیمیایی درمان شدند و  دوره ریکاوری و بهبودی مجروحین در مناطقی مثل شهر اهواز ۷۲ ساعت بود که خیلی از آنها به جبهه بر می‌گشتند. همچنین در دوره دفاع مقدس هیچ بیماری مسری همه‌گیری عفونی نداشتیم. این دستاوردهای سیستم وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در دفاع مقدس بود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا به ارائه چند پیشنهاد به اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت و گفت: درخواست من این است که دانشجویان ما را علاوه بر آموزش و تخصص‌های مختلف و مهارت‌های مختلف، انسان‌هایی علاقه‌مند به ایران و اسلام و دانشجویانی مردم‌دار و خوش اخلاق تربیت کنند. 

وی همچنین به ضرورت راه‌اندازی گروه‌های جهاد سلامت اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی گروه‌های جهاد سلامت را راه‌اندازی کنند و به شهرهای اطراف تهران و استان‌های محروم خدمت‌رسانی کنند. هزینه‌های درمانی بالا رفته است و اگر چرخه بیماری، فقر و بیکاری در یک خانواده با هم منطبق شود، خانواده از هم می‌پاشد. با بسیج پزشکی و سپاه هماهنگی کنید و این اقدامات را انجام دهید.

سردار صفوی به اهمیت توجه به تحقیقات سرطان تاکید کرد و گفت: باید بررسی شود که چرا سرطان آنقدر افزایش پیدا کرده و در این موارد کار تحقیقاتی انجام شود.

وی افزود: حوزه سلامت و بهداشت در برنامه هفتم توسعه باید جایگاه خود را پیدا کند و باید در این حوزه فعال شویم. 

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با تاکید بر توجه به نیروی‌های متخصص، گفت: برای حفظ و نگهداری پزشکان متخصص در داخل کشور هر کار که می‌توان باید انجام داد؛ چرا که این حجم از مهاجرت غیر قابل قبول است. باید سیستم و نظام تصمیم‌گیری کشور این کار را انجام دهند.

سردار صفوی خاطر نشان کرد: بسیاری از بیماران از کشورهای اطراف برای درمان به کشور ما مراجعه می‌کنند، باید با تمام توان برای حفظ پزشکان در کشور تلاش کرد. 

وی به ضرورت همکاری نظام سلامت با سایر وزارتخانه‌ها تاکید کرد و گفت: فناوری‌های بالا، ثروت آفرینی و قدرت آفرینی دارد. برای دستیابی به فناوری و تکنولوژی‌ها باید با وزارت‌خانه‌های مختلف همکاری داشت. 

سردار صفوی به روزآمدسازی نظام سلامت و ورود برخی خدمات سلامت به سازمان‌های بیمه‌ای تاکید کرد و گفت: باید تمام ایرانیان بتوانند از خدمات بیمه استفاده کنند.

وی خاطر نشان کرد: سند آمایش سرزمین و برنامه ۱۴۲۴ تدوین شده است و باید از این اسناد در برنامه‌ریزی‌ها استفاده شود. 

سردار صفوی در پایان گفت: ای کاش در اداره سرزمین و اداره جامعه می‌توانستیم با انسان‌هایی خردمند، کاردان، عاشق، مردم‌دار و آینده‌نگر، بهتر از قبل عمل کنیم. 

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402070503086
  • خبرنگار : 30165