به گزارش ایسنا، طبق شواهد تاریخی، سرزمینی که امروزه ما آن را به نام کرمانشاه می شناسیم، زیستگاهی پُر جاذبه برای انسانهای اولیه تا انسان های امروزی بوده است.
نئاندرتال ها و هموساپینس ها از انسانهای اولیه ای هستند که تاکنون باستان شناسان براساس مطالعات خود و یا کاوشهایی که داشته اند، ردپای آنها را در کرمانشاه کشف کرده اند.
این سرزمین در طول هزاران سال همواره مورد توجه امپراطوریها و پادشاهان بزرگ و قدرتمندی از مادها و هخامنشیان گرفته تا پادشاهان سدههای اخیر بوده است.
توجهی که انسانهای اولیه تا سلسله های پادشاهی مختلف به این سرزمین داشتهاند، تاریخی غنی را برای آن رقم زده و کرمانشاه را به یکی از مناطق باستانی دنیا و مقصدی جذاب برای گردشگران علاقمند به تاریخ و زندگی پیشینیان تبدیل کرده است.
اما اگر کمی فراتر نگاه کنیم، آنچه که این تاریخ باشکوه را بر پیشانی کرمانشاه حک کرده و باعث شده همواره مورد توجه قرار گیرد، تنوع آب و هوایی، سراب ها و رودخانه های پرآب، اقلیم متفاوت و چهارفصل، دشت های وسیع، کوههای بلند، غارهای شگفت انگیز، حیات وحش گسترده و... آن بوده است.
شرایط آب و هوایی کرمانشاه به گونه ای است که در شرق و شمال آن آب و هوایی بسیار سرد و کوهستانی و در غرب و جنوب آن آب و هوایی گرمسیر حاکم است و همین مسئله باعث می شود که تنها در فاصله چند ساعت، دو شرایط آب و هوایی کاملا متفاوت را احساس کنیم.
این نوع شرایط آب و هوایی کرمانشاه را به سرزمینی چهار فصل تبدیل کرده، به گونهای که در گرمای فصل تابستان می توان به شرق سردسیر و باغ شهرهای خُنکش و در سرمای سوزناک زمستان به غرب گرمسیر و نخلستانهای بلندش پناه برد و چه مکانی بهتر از این برای زندگی.
از طرفی کرمانشاه از دیرباز به سرزمین سنگ و آب در ایران شهره شده، چراکه در این استان کوه های سربه فلک کشیده با انبوهی از درختان و رودخانه ها و سرابهای پرآب و جوشان وجود دارد.
دشتهای وسیع این استان که در انتهای پهنه خود بلافاصله به کوه ختم میشود، بهترین محل زندگی برای انسانهای اولیه بوده، چرا که در دشت نیازهای غذایی خود را تامین می کردند و سریع و راحت به کوه و غار پناه می بردند.
در جای جای این استان غارهایی وجود دارد که هرکدام داستانها و رازهای سربه مهر زیادی را در دل خود جای دادهاند. غارهایی که تاکنون تنها در تعدادی از آنها کاوشهای باستان شناسی انجام شده، اما همین تعداد اندک هم کوهی از تاریخ را به دنبال خود یدک میکشند.
جنگلهای انبوه، کوههای بلند، رودخانه ها و سرابهای پرآب، دشتهای وسیع و... تنها گوشهای از جاذبههای طبیعی کرمانشاه برای جذب انسان های اولیه تا به امروز بوده است. انسانهایی که هرکدام نشانههایی را از خود در این سرزمین برجای گذشتهاند و تاریخ غنی آن را شکل دادهاند.
گوردخمههایی که از مادها برجای مانده، کتیبه چهار هزارساله «آنوبانی نی» از دوره پادشاهی لولوبیان، یادمان های ۲۷۰۰ ساله برجای مانده از سارگن دوم پادشاه آشوریان در قباق تپه، کتیبه ۲۵۰۰ ساله داریوش هخامنشی که به ثبت جهانی رسیده، معبد آناهیتا پرستشگاه الهه آبها در دوره اشکانیان، تاق های بستان یادگاری از چند شاه ساسانی، قلعه یزدگرد پناهگاه آخرین شاه ساسانی، کاروانسراهای صفوی، تکایای قاجاری و... تنها چند نمونه از آثار تاریخی فراوانی است که از ادوار مختلف در کرمانشاه برجای مانده و نشان می دهد که این نقطه از کشورمان در گذشته دارای چه اهمیتی بوده است.
کرمانشاه با این پیشینه غنی و جاذبه های طبیعی و تاریخی خود امروز به نگین انگشتری گردشگری غرب ایران تبدیل شده، از یک سو دارای جاذبه های تاریخی فراوانی است که از عظمت و شکوه آن هر بیننده ای انگشت به دهان می ماند و از دیگر سو جاذبه های فراوان دیگری دارد که چشم هر بینندهای را مسحور خود می کند.
در شمال این استان و در منطقه ثبت جهانی شده اورامانات، روستاهایی با معماری خاص و بافت پلکانی چسبیده به دامنه کوه و در میان انبوه درختان بنه و گردو وجود دارد که هرساله گردشگران زیادی را به سمت خود میکشاند. مردمان این مناطق فرهنگ اصیل خود را همچنان حفظ کردهاند و همین بر جذابیتهای این منطقه برای گردشگران علاقمند به گردشگری روستایی افزوده است.
در کنار اینها، مناطق طبیعی دست نخورده، آبشارهای بلند، سراب های جوشان و رودخانه های خروشان باعث شده تا کرمانشاه از دیرباز به عنوان تفرجگاهی برای پادشاهان مختلف باشد و امروز هم گردشگران طبیعت گرد زیادی به دلیل همین طبیعت چشم نواز و زیبا به این استان سفر می کنند.
نوع پوشش گیاهی گسترده در کوه ها و وجود دشت های وسیع از گذشته تاکنون زمینهای را فراهم کرده تا مردمان خلاق و خوش ذوق و هنر این خطه، تنوع غذایی بالایی داشته باشند، تاجایی که طی سالهای گذشته کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک در یونسکو به ثبت رسید، برای همین گردشگرانی که دنبال چشیدن طعم اصیل یک غذای محلی هستند، می توانند کرمانشاه را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنند.
هرچند طی دهه های گذشته به دلیل عدم معرفی درست این استان، آن چنان که باید و شاید گردشگران زیادی وارد کرمانشاه نشده اند، اما کرمانشاه استانی است که در انوع گردشگری همچون گردشگری تاریخی، گردشگری روستایی، طبیعت گردی، گردشگری خوراک، توریسم ورزشی، گردشگری فرهنگی و... دارای جاذبههای بیشماری است که می تواند برای هر گردشگری با هر سلیقه ای یک مقصد جذاب باشد.
اینکه بخواهیم از جاذبههای گردشگری متنوع کرمانشاه بنویسم، تنها در یک نوشتار گنجانده نمی شود، برای همین به مناسبت هفته گردشگری(پنجم تا یازدهم مهر)، ظرفیتهای گردشگری کرمانشاه را در حوزههای تاریخی، اکوتوریسم، گردشگری روستایی، گردشگری خوراک و... در سلسله گزارش هایی معرفی خواهیم کرد.
انتهای پیام