عزت الله ضرغامی شامگاه چهارم مهرماه در نشست هم اندیشی فعالان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شهرستان بم ضمن تشکر از همه فعالان حوزه میراث اظهار کرد: هنرهای سنتی و صنایع دستی نزدیکترین هنر به فرهنگ، تمدن، سبک زندگی، آداب و رسوم، دین و ... هستند و هیچ هنر دیگری همگراتر از صنایع دستی و هنرهای سنتی با فرهنگ ملی ما نیست. بم و کرمان غنای فوق العادهای در حوزه صنایع دستی دارند.
او در ادامه خطاب به مسئولان بم بیان کرد: از نزدیکی خود به کویر لوت استفاده کنید. ورزش سافاری یک ورزش لاکچری نیست و کاملا مردمی است و از خودروسازان بم بخواهید که خودروی با قیمت پایین برای سافاری تولید کنند تا جوانان از این طریق انرژی خود را تخلیه و بانشاط شوند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: ما در شادی مردم و شاد کردن مردم و در ایجاد تنوع برای نسلهای جدید غفلت کردیم و وقتی اعتراضاتی که شکل میگیرد را ریشه یابی میکنیم، در مییابیم کوتاهی کردهایم که یکی از آنها تفریحات است.
او با بیان اینکه همه شهرهای ما دارای منظر فرهنگی هستند، اظهار کرد: اگر ما همه با هم باشیم کسی نمیتواند هیچ غلطی بکند و وحدت اصالت دارد؛ فرهنگ ناملموس ما در دنیا میدرخشد. میراث فرهنگی بهترین عامل برای انسجام ملی است.
ضرغامی ادامه داد: با دهه هشتادیها نتوانستیم حرف بزنیم و ضرر آن را دیدیم و همچنان که احترام بزرگان مهم است، باید بزرگترها نیز بزرگی کنند.
درخواست های بمیها از وزیر چه بود؟
به گزارش ایسنا، قاسمی رئیس پایگاه ارگ بم نیز گفت: بم در منظر فرهنگی به عنوان پنجمین منظر فرهنگی در کشور و شش ماه بعد از زلزله بم ثبت جهانی شد و بزرگترین پایگاه کشور است.
او با تبیین مراحل بازسازی و مرمت ارگ بم طی دو دهه گذشته تصریح کرد: باید داشتههای میراث فرهنگی را در جهت رونق صنعت گردشگری و خلق ثروت سوق دهیم لذا باید زیرساختهای گردشگری را تکمیل کنیم.
رئیس پایگاه ارگ بم با انتقاد از اعتبار در زمینه نور و صدا ارگ بم تصریح کرد: باید اعتباری برای ساماندهی باغات اطراف ارگ و ایجاد هتل سنتی و بوم گردی اختصاص یابد و این طرح ها مصوب شود.
او با اشاره به بیابان لوت، عنوان کرد: لازم است اکوکمپ در ورودی کویر داشته باشیم زیرا زیباترین تصاویر کویر لوت در حوزه بم قرار دارد. همچنین کوچه باغهای بسیار زیبا و بینظیر در این شهرستان وجود دارد.
همچنین سید یوسف جعفری، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بم نیز در این جلسه گفت: در سال ۲۰۱۶ کویر لوت ثبت جهانی شده و نزدیکترین شهرها به کویرلوت بم و فهرج هستند.
او از جاذبههای گردشگری در مسیر بم _لوت بیان کرد: تل آتشین که قدمت ۷۰۰۰ ساله دارد و تل دارستان یکی دیگر از جاذبههای گردشگری در این مسیر است و همچنین رستاخیز و آبگلان، بلند ندیده و تپههای ستارهای و ... از دیگر مناطق گردشگری در مسیر بم به لوت است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بم تاکید کرد: داغترین نقطه زمین در حدود ۷۵ کیلومتری بم قرار دارد که متاسفانه به نقاط دیگر اطلاق شده است.
او با بیان این مطلب که به اکوکمپ در فهرج نیاز داریم، تصریح کرد: جاذبههای خوبی برای کویرنوردان در ۱۲۰ کیلومتری بم وجود دارد.
عارف نجفیپور، عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در این مراسم گفت: شهر بم تنها باغشهر ایران معروف است که چهار اثر باستانی در آن ثبت جهانی شده است.
او ادامه داد: تا دو دهه قبل گردشگران زیادی از نقاط مختلف جهان به بم سفر میکردند و پس از زلزله بم، شهر از لحاظ خودروسازی و کشاورزی و نیروی انسانی حرفهایی برای گفتن دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه بیان کرد: ایجاد هتل آموزشی برای آموزش دانشجویان حوزه گردشگری و میراثفرهنگی و مجوز ایجاد رشته صنایع دستی برای دانشگاه بم را درخواست داریم.
انتهای پیام