عزتالله ضرغامی صبح امروز چهارم مهرماه با حضور در گلزار شهدای کرمان، ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدا و سردار حاج قاسم سلیمانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سیدالشهدای جبهه مقاومت اظهار کرد: گلزار شهدای کرمان، یک محل کاملاً بینالمللی است بنابراین باید تابلوهای منقش به سخنان این سردار بزرگ به زبانهای انگلیسی و عربی در اینجا نصب شود.
او با یادآوری خاطرات خود از سردار دلها در ادامه از مکتب شهید سلیمانی سخن به میان آورد و بیان کرد: باید مکتب سلیمانی را بشناسیم و از آن پاسداری و آن را ترویج کنیم.
ضرغامی با اشاره به وصیت حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: او بهترین عنوان را برای خود سرباز میدانست و در یک جایی گفته شده بود که وزیر قبلی ژنرال بوده و وزیر جدید سروان است و بنده گفتم بگویید وزیر جدید سرباز است و با این تقسیمبندیها بین افراد اختلاف نیندازید. معتقدم سرباز بالاترین مقام است و گفته سردار دلها مبنی بر این است افتخارم این است که یک سربازم برای کشور، مهر صحتی بر این ادعاست.
پیام مکتب سلیمانی؛ خدمت بیریا و همگرایی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: مکتب شهید سلیمانی یعنی خدمت بیریا به مردم و فداکاری تا آخرین لحظه برای مردم و حفظ مردم بدون در نظر گرفتن رنگها و سلیقهها، جریانها و نگاههای سیاسی مختلف در راستای ایجاد وحدت است.
او همگرایی را پیام سردار حاج قاسم سلیمانی دانست و افزود: بعضیها ادعا میکنند سردار سلیمانی یک سردار بزرگ نظامی است ولی در حوزه ایدئولوژیک و سیاسی باید جور دیگری فکر کرد و این نیز از نگاههای اشتباهی است که در برخی جاهای مختلف گفته میشود.
او تاکید کرد: سردار سلیمانی بدون تردید یک مکتب است و باید سردار دلها را شناخت و رفتارش را ارزیابی کنیم و راه نجات کشور ادامه مکتب شهید سلیمانی است.
ضرغامی در بخش دیگری از اظهاراتش در پاسخ به این پرسش که برای گردشگری مقاومت چه برنامهای دارید؟ گفت: از ابتدا درخواست ما این بوده که آژانسهای مشخص در اینحوزه کار کنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه اولین ریشههای مقاومت در سبزهوار و در جریان حملۀ مغول شکل گرفت، افزود: از سبزهوار شروع میکنیم شاید اولین ریشۀ مقاومت در آنجا شکل گرفت. مسجد جامع آنجا میتواند پایگاه اولیه برای گردشگری مقاومت باشد تا مزار سردار سلیمانی.
او تاکید کرد: مقرر شد آژانسها و گروههایی به صورت تخصصی روی مسیرهایی کار کنند تا گردشگری مقاومت نهادینه شود.
ضرغامی گفت: با توجه به اینکه استان کرمان از لحاظ میراث فرهنگی، بسیار غنی است و باوجود آنکه تاکنون سه بار به این استان سفر کردم، اما همچنان باید چند سفر دیگر به این خطه داشته باشم.
او با اشاره به پیشینه ارزشمند تاریخی استان کرمان عنوان کرد: کرمان، به تعبیری ایران کوچک است و هویت ملی ایرانیان یکپارچه در این خطه قابل رویت است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: برخی از شهرهای استان کرمان به لحاظ آثار و پیشنهای که دارند، شهرت جهانی دارند که باید ظرفیتها و مزیتهای استان کرمان در حوزه میراث فرهنگی معرفی و شناسایی شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه سخنانش گفت: امروز بازدید از چند پروژه در شهرستانهای جیرفت، عنبرآباد و بم خواهیم داشت.
هویت معماری را درست به جامعه معرفی نکردیم
او تاکید کرد: جیرفت به لحاظ میراث فرهنگی با قدمت ۷۰۰۰ سالهای که دارد برای خود یک مکتب است. جیرفت و جایگاه تمدنی جیرفت کاملاً شناخته شده است. امروز اقدامات صورت گرفته در این شهرستان در حوزه میراث فرهنگی بازدید خواهم کرد.
ضرغامی ادامه داد: موزه بسیار بزرگی به صورت منطقهای در جیرفت راهاندازی کردیم که برای تکمیل آن به اعتبار زیادی نیاز داریم و باید راهحل مناسبی برای تامین اعتبار آن و تکمیل پروژه پیدا کنیم.
او با تبیین ظرفیتها و مزیتهای گردشگری و میراث فرهنگی استان کرمان تصریح کرد: با اعتبارات وزارتخانه و همکاری استانداری همفکری میکنیم تا حوزۀ سرمایهگذاری در گردشگری را تقویت کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درباره موزهها نیز گفت: یکی از مشکلات چهار دهه گذشته این است که در کنار اقدامات بسیار خوبی که انجام شده، اما در حوزه معماری کارنامه خوبی نداریم و در این زمینه بیتوجهی کردیم و هویت معماری را به درستی به جامعه معرفی نکردیم و تا آسیبها را نشناسیم نمیتوانیم اصلاح کنیم.
او افزود: دورههای مختلف معماری تاریخی منبعث از تفکر است. انقلاب اسلامی پدیدۀ بسیار مهمی است که دنیا را زیر و رو کرد، آیا ما متناسب با این پدیده انقلاب اسلامی معماری را توانستیم تعریف کنیم؟ خیر.
ضرغامی ادامه داد: نگاههای سوداگرانه و بساز و بفروش و بیتوجهی به اصالتهای معماری باعث شد هیچ معماری مشخصی در این سالها نداشته باشیم.
او ادامه داد: در پژوهشگاه میراثفرهنگی بخشی را ایجاد کردیم و با حضور کارشناسان گوناگون ایدهها و مدلهایی در حال طراحی و ارائه است تا نگاه درست و عمیقی در ساختوسازها به معماری ایرانی اسلامی داشته باشیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه احداث مجتمعهای رفاهی بیان کرد: اکنون ساخت سرویسهای بهداشتی را شروع کردیم، اولین نمونه را در پاکدشت بهعنوان یک الگو مدنظر داریم و تا دو هفته آینده آماده میشود. اگر تایید شود در کشور تکثیر خواهد شد. اولین نگاه من این بود که نما و معماری این مجموعه باید مشخص کند که مربوط به ایران است.
او با تاکید برآنکه در استانها در ساختوسازها به معماری اصیل توجه شود، عنوان کرد: درباره موزه جیرفت هم طرح معماری را بررسی میکنیم و اگر ایرادی باشد برای رفع آن اقدام میکنیم.
انتهای پیام