به گزارش ایسنا، دو سال پیش حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای رییس دستگاه قضا در ۲۵ آذر ماه سال ۱۴۰۰ در جمع اقشار مختلف مردم استان گلستان با اشاره به مطالبات خانواده شهدا و ایثارگران در حوزه حقوقی و کیفری گفته بود: در هر استانی باید یک کارگروه مشترک میان بنیاد شهید و خانواده شهدا و ایثارگران تشکیل شود و ما هم یک شعبه ویژه برای رسیدگی پرونده های قضایی و مطالبات این قشر معظم و معزز در مراکز استان و بعدا در شهرستانها ایجاد می کنیم. امیدواریم با همت همکاران ما در دستگاه قضا و پشتیبانی دولت و همدلی قوا با هم در بررسی مسائل حقوقی و کیفری خانواده محترم شهدا و ایثارگران تسریع ایجاد کنیم.
امضای تفاهمنامه همکاری میان قوه قضائیه و بنیاد شهید
پس از گذشت دو سال، آیین امضاء تفاهمنامه میان قوه قضاییه و بنیاد شهید و امور ایثارگران با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق، معاون اول قوه قضاییه و سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ۲۷ شهریور ماه سال جاری برگزار شد.
در آن جلسه حجت الاسلام و المسلمین مصدق معاون اول قوه قضاییه گفت که بنیاد شهید و امور ایثارگران در خدمت به جامعه ایثارگری موفق بوده و کمک به ایثارگران کار بسیار مقدسی است. به کرات اعلام کردهایم که قوه قضاییه از هر خدمتی به ایثارگران و خانواده آنها دریغ نمیکند.
قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز ضمن تشکر از همکاری همه جانبه قوه قضاییه در سطوح مختلف با حوزه ایثارگران، اظهار کرد: پروندههایی که واحدهای مختلف بنیاد شهید و امور ایثارگران دارند با توجه به حجم بسیاری که دارند به خوبی مدیریت و پیگیری میشود. دادگاهها و دادسراها عنایت ویژهای به بنیاد شهید و امور ایثارگران دارند. دادگاه ویژه ای خاصه خانوادهها تحت عنوان دادگاه شاهد داریم که سالهای سال مشغول فعالیت است. تفاهمنامه میان قوه قضاییه و بنیاد شهید و امور ایثارگران به معنای آغاز یک راه جدید است.
مطالبه دو ساله محسنی اژهای درخصوص تشکیل کارگروه مشترک میان قوه قضاییه و بنیاد شهید
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در نشست (سوم مهرماه) شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به دستور دو سال قبل خود در خصوص تشکیل کارگروه مشترک میان قوه قضاییه و بنیاد شهید و اتخاذ راهبردها و سازوکارهایی جهت پیشبرد هر چه سریعتر، کمهزینهتر و مطلوبتر امور حقوقی و قضایی مربوط به خانواده شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان، گفت: اگرچه در خصوص این مقوله مبادرت به اقداماتی شده است، اما کار در این راستا باید سریعتر و منسجمتر به پیش رود؛ در این زمینه ضرورت دارد نسبت به تشکیل شعب یا شعبات مخصوص اهتمام شود تا در ضمن تفویض اختیاراتی به قضات این شعب، امور حقوقی و قضایی خانوادههای معظم شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان هر چه سریعتر، کمهزینهتر و مطلوبتر، انجام گیرد.
رئیس دستگاه قضا در همین راستا مجدداً به سازمان بازرسی دستور داد تا نسبت به نظارت بر حُسن اجرای قوانینِ مرتبط با امور شهدا، جانبازان و ایثارگران، اهتمام جدی به خرج دهد و ضمن احصاء تمامی قوانین و مصوبات این حوزه، نسبت به آن دسته از قوانین که اجرایی نشدهاند، پیگیریهای لازم را به عمل آورد.
انتهای پیام