به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری سانا، بسام صباغ، قائم مقام وزیر خارجه و رئیس هیأت سوری شرکت کننده در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با اشاره به آثار فاجعه بار اقدامات یکجانبه و غیرقانونی ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه ملت سوریه آن را دلیل اصلی وضعیت اقتصادی و انسانی دشوار سوریه عنوان کرد.
وی بار دیگر اعلام کرد، دمشق اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در جولان سوریه را محکوم میکند که یک معضل جدی است و منطقه را در وضعیت بیسابقهای از تنش و بیثباتی قرار میدهد. دولت دمشق همچنین تجاوزهای مکرر این رژیم به خاک سوریه و نقض حاکمیت آن را محکوم میکند که مراکز حیاتی غیرنظامی و مدنی مانند فرودگاهها و بنادر و مناطق مسکونی را هدف قرار داده است.
صباغ از گوترش بابت فراخوان برای جمع آوری بودجه برای کمک به سوریه کمی پس از وقوع زلزله مهیب در ششم فوریه قدردانی کرد.
گوترش هم بابت افزایش نیازهای انسانی ملت سوریه ابراز نگرانی کرده و گفت، از دیدن رنج آنها ناراحت مییشود. او گفت، روی همکاری مستمر برای تضمین وصول کمکهای انسانی به همه مردم سوریه حساب میکند.
بسام صباغ همچنین با میریانا ایجر، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ تقویت همکاری مشترک میان این کمیته و دمشق و گسترش این همکاری برای پاسخگویی هرچه بهتر نیازهای ملت سوریه را بررسی کرد.
وی بر نقش مهم انسانی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در سوریه و حمایت آن از تلاشها برای ارتقای وضعیت انسانی و معیشتی سوریها در سراسر کشور قدردانی کرد.
صباغ خواهان جمع آوری منابع و بودجه لازم برای مقابله با افزایش نیازهای انسانی ناشی از تبعات زلزله و اقدامات یکجانبه قهری غیرقانونی شد.
وی همچنین به بررسی نقض علنی و شدید قوانین بینالمللی انسانی توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم سوریه در جولان پرداخت به ویژه تخلفاتی که این رژیم درباره مصادره اراضی کشاورزی برای نصب توربینهای بادی مرتکب شده است.
ایجر هم گفت که پس از وقوع زلزله از سوریه دیدن کرده و در جریان حجم نیازهای انسانی قرار گرفته است و کمیته بینالمللی صلیب سرخ تمایل دارد به همه سوریها کمک کند و برای کمک به کاهش رنج آنها تلاش کند.
از سوی دیگر، صباغ در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نشست وزیران خارجه کشورهای ضامن روند آستانه؛ روسیه، ایران و ترکیه با عنوان «گروه دوستان دفاع از منشور سازمان ملل» بر لزوم تمرکز بر آثار فاجعه بار اقدامات یکجانبه قهری علیه ملت سوریه تاکید کرد و گفت، تحریمهای تحمیلی از سوی غرب و تداوم حضور تشکیلات تروریستی همچنان چالش اصلی سوریه است.
صباغ در سخنرانی خود در این نشست بر اهمیت اقدام مشترک این گروه برای مقابله با تلاشها برای تضعیف منشور سازمان ملل توسط تعدادی از کشورهای غربی تاکید کرد و گفت، آثار فاجعه بار اقدامات یکجانبه قهری، غیرانسانی و غیراخلاقی علیه ملت سوریه باید بررسی شود که بر همه جنبههای زندگی روزانه تاثیر میگذارد.
وزیران خارجه کشورهای ضامن روند آستانه در این نشستی بر لزوم جمع آوری کمکها از خارج برای بازسازی سوریه تاکید کردند. آنها گفتند، تحریمهای تحمیلی از سوی غرب و تداوم حضور تشکیلات تروریستی همچنان چالش اصلی سوریه است.
وزارت خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد، در این نشست بر نقش مرکزی مذاکرات آستانه و موضع سه کشور عضو آن برای ادامه تلاشها درباره حل کامل بحران سوریه براساس پایبندی قاطع به اصول احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی آن تاکید شد.
براساس این بیانیه، شرکت کنندگان در این نشست گفتند، جمع آوری کمکها از خارج برای بازسازی سوریه در مرحله پس از جنگ و احیای روند بازگرداندن آوارگان سوری به کشورشان ضروری است.
در این بیانیه آمده است که پس از این نشست سه جانبه، وزیران با مشارکت گییر پدرسن، نماینده ویژه گوترش در سوریه رایزنی کردند. آنها تقویت روند سیاسی به رهبری و اجرای خود سوریها تحت حمایت سازمان ملل، لزوم از سرگیری موثر کمیته مشترک قانون اساسی سوریه، ارائه کمکهای انسانی به همه مردم این کشور مطابق با قوانین بینالمللی انسانی را مورد بررسی قرار دادند.
صباغ در نشست عالی رتبه پیرامون مبارزه با بیماری سل هم گفت، کشورش اقدامات زیادی از طریق ابتکارعملهای متعدد از جمله اجرای برنامه ملی مبارزه با سل در سوریه انجام داده است؛ اما با شروع تحمیل جنگ تروریستی طی یک دهه گذشته و نیز به دلیل اقدامات یکجانبه قهری، غیرقانونی و غیرانسانی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ملت سوریه بخش مهمی از دستاوردهای پزشکی دمشق گم شده بود.
انتهای پیام