محمدطیب صحرایی، در جلسه امروز (۳ مهر) ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بافت های ناکارآمد شهری گفت: طی سالهای گذشته اقدامات مختلفی برای احیاء و بازآفرینی این بافت ها صورت گرفته، اما نتایج نشان می دهد که این اقدامات کافی نبوده و باید فعالیت ها در این زمینه تشدید شود.
وی با اشاره به وسعت زیاد بافت ناکارآمد شهری در سطح استان گفت: چنانچه یک حادثه مانند زلزله رخ دهد، متحمل خسارات بسیاری در این بافت ها خواهیم شد و نیاز است که مسئولین مربوطه هرچه سریعتر در این زمینه اقدام کنند.
صحرایی گفت: اگر بخواهیم تغییر قابل قبول در شیوه احیاء و بازآفرینی این بافت ها ایجاد کرده و از این تهدید یک فرصت بسازیم، باید به سه نکته اساسی توجه کنیم.
وی افزود: اولین نکته بحث بسته های تشویقی است و اگر بخواهیم مردم راغب به احیای این بافت ها شوند باید بسته های تشویقی روشن و شفاف تدوین کنیم.
صحرایی گفت: در حال حاضر قوانین و ضوابطی که در قالب بسته های تشویقی اعمال شده بسیار فنی است و برای مردم به راحتی قابل درک نیست و نیاز است که این قوانین به زبان ساده ترجمه شوند تا مردم بدانند در قبال این بازآفرینی چه مشوق هایی دریافت می کنند.
استاندار کرمانشاه گفت: نکته بعدی بحث افزایش مشوق ها تا زمان اثرگذاری و رسیدن به نتیجه است. این مشوق ها باید متناسب با شرایط شهرهای مختلف باشد. بطور مثال شهر سرپل ذهاب ضوابط و مشوق هایی می طلبد که برای شهری مانند کرمانشاه جوابگو نیست و باید این ضوابط و مشوق ها متناسب سازی شود.
صحرایی گفت: نکته مهم بعدی بحث هماهنگی دستگاه ها در اجرای این مشوق هاست. اگر قوانین و ضوابط و مشوق هایی ابلاغ شده باید از قبل هماهنگی لازم میان دستگاه ها درجهت اجرای آنها صورت گیرد که مردم سرگردان نشوند.
وی افزود: این هماهنگی ها باید قبل از مراجعه مردم صورت گیرد تا مردم با جملاتی مانند "هنوز به ما ابلاغ نشده"، "هنوز خبر نداریم" و... مواجه نشوند.
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: از طرفی خود شهرداری ها هم باید بصورت شفاف و جداگانه به مردم هر شهر بگویند که چه میزان تخفیف در صدور پروانه می توانند ارائه کنند و این تخفیف ها باید واقعی باشد.
صحرایی گفت: بعد از انجام این اقدامات است که باید روی دعوت مردم به بازآفرینی متمرکز شویم و از آنها بخواهیم که برای احیای منازل و املاک فرسوده خود اقدام کنند.
استاندار کرمانشاه به موانع میراثی در احیای برخی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری هم اشاره و تصریح کرد: در برخی نقاط شهر کرمانشاه بویژه در بافت مرکزی شهر عمده مشکل در احیای بافت ها، موانع میراثی است که این وضعیت باید تعیین تکلیف شود.
وی افزود: میراث فرهنگی باید با سایر دستگاههای مربوطه تشکیل جلسه داده و این وضعیت را تعیین تکلیف کنند تا بتوان چاره اندیشی برای احیای بافت های فرسوده در این مناطق شهری انجام داد.
صحرایی گفت: قطعا در این زمینه نیازمند مشاوره و انجام کارهای تخصصی هستیم، اما نباید اینطور شود که یک سال دیگر احیای بافت مرکزی شهر معطل گرفتن مشاور و... شود و این کارها باید به سرعت در دستور کار قرار گیرد.
استاندار کرمانشاه گفت: در کنار برنامه های بلند مدت و میان مدت، نیازمند راهکارهای کوتاه مدت هم هستیم، چرا که وضعیت بافت فرسوده بویژه در مناطق مرکزی شهر کرمانشاه اصلا خوب نیست و اگر حادثه ای رخ دهد، آسیب و خسارت سنگین خواهد بود.
وی از شهرداران شهرهای استان هم خواست تا هر پیشنهادی در این زمینه دارند به ستاد بازآفرینی شهری اعلام کنند.
انتهای پیام