رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری گرگان عنوان کرد؛

امکانات آتش‌نشانی با توسعه شهری همخوانی ندارد

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گرگان با بیان اینکه «ایمنی حریق» در مرکز استان گلستان مناسب نیست، افزود: این مسأله بارها به مقامات بالاتر گزارش شده است.

موسی‌الرضا صفری ظهر امروز دوشنبه ۳ مهر ماه ۱۴۰۲ در گفت‌وگوی خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز «آتش‌نشانی و ایمنی» برگزار شد، اظهار کرد: گرگان ۷ ایستگاه آتش‌نشانی در مناطق چاله‌باغ، بهارستان، سایت اداری، پارتیان، شهید رجائی، علیمحمدی و ویلاشهر دارد و با ۱۲۵ نفر نیرو که ۹۰‌ نیرو عملیاتی و ۳۵ نیروی ستادی هستند، اداره می‌شود.

وی از افتتاح هشتمین ایستگاه آتش‌نشانی گرگان در منطقه کاشانی در آینده‌ای نزدیک خبر داد و ادامه داد: به پاس قدردانی از زحمات آتش نشانان، «تندیس آتش‌نشان» توسط شهرداری در یکی از میادین گرگان نصب می‌شود.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گرگان با اشاره به در پیش رو بودن روز «آتش‌نشانی و ایمنی»، افزود: در راستای گرامیداشت این روز ویژه برنامه‌هایی از جمله برپایی نمایشگاه ایمنی و آتش‌نشانی، رزمایش آمادگی در شهرک زیتون، اهدای خون آتش نشانان، زیارت عاشورا، آموزش همگانی و دیگر برنامه‌ها تدوین شده که با حضور همه آتش‌نشانان، دیگر مدعوین و اقشار مختلف مردم برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مرکز استان گلستان سه طرح «گرگان، شهر ایمن»، «ایستگاه و خانه‌های دوام» و «یکشنبه‌های ایمنی و امداد» را در دستور کار داد، خاطرنشان کرد: طی ۶ ماه نخست سال یک هزار و ۶۷۹ مورد تماس در سامانه ثبت شده که در حوزه‌های مختلف از قبیل حریق، نجات از آسانسور و دیگر خدمات بوده است.

آسیب‌پذیری ساکنان مجتمع‌های مرتفع گرگان

صفری توان و امکانات توسعه آتش‌نشانی را همخوان با پیشرفت شهرها ندانست و تصریح کرد: در حوزه آموزش در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۱ هزار و ۶۴۱ نفر و در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۷ هزار و ۸۲۷ نفر آموزش‌های لازم را در مساجد، مدارس، مهدکودک‌ها، ادارات و دیگر اماکن دیدند.

وی ساکنان مجتمع‌های مرتفع و با طبقات بالا را در مقابل رخدادهایی چون حریق و دیگر حوادث بسیار آسیب‌پذیر عنوان کرد و گفت: تجهیزات سازمان پاسخگویی ساختمان‌های بلند مرتبه نیست و باید مالکان و سازنده‌های ساختمان‌ها همه نکات ایمنی را رعایت کرده و مجتمع‌های خود را به تجهیزات ایمنی مجهز کنند.

بسیاری از مدارس گرگان فاقد «ایمنی حریق» هستند

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گرگان با بیان اینکه وضعیت «ایمنی حریق» شهر گرگان مناسب نیست، اضافه کرد: به غیر از سه مدرسه دولتی شهر گرگان هیچ کدام «ایمنی حریق» ندارند و این وضعیت در همه بیمارستان‌ها به غیر از بیمارستان مسعود، ادارات شهرستانی به غیر از ادارات کل، مجتمع‌های درمانی، مساجد، پاساژها و مجتمع‌های تجاری و دیگر حوزه‌ها هم مشهود است.

وی عدم داشتن قرارداد سرویس نگهداری آسانسورهای گرگان را از دیگر چالش‌ها برشمرد و تصریح کرد: یکی از پلاسکوهای گرگان «بازار امام» است و وضعیت ناایمن بودن آن چندین بار اعلام شده، ولی نتیجه‌ای حاصل نشده، حتی در برخی موارد دادگستری ورود کرده که منتج به نتیجه نشده است.

۵۰ درصد تماس‌های آتش‌نشانی مزاحم تلفنی هستند

این مقام مسئول به اشاره به اینکه روزانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ تماس با آتش‌نشانی گرگان می‌شود، افزود: متأسفانه بالغ بر ۵۰ درصد تماس‌ها مزاحم تلفنی هستند که موجب ایجاد اختلال در ارائه خدمات می‌شود.

وی از تنظیم و ارسال درخواست خرید یک دستگاه نردبان مدرن به شهرداری خبر داد و گفت: شهردار گرگان به این درخواست نگاه مثبت داشت و با مبلغ ۶۵۰ میلیارد ریال برای تهاتر موافقت شد که این موضوع در شورای شهر رأی نیاورد.

موسی‌الرضا صفری با تأکید بر اینکه سازمان آتش‌نشانی گرگان طی ۱۰ سال اخیر هیچ کمکی اعتباری دولتی را نداشته است، تصریح کرد: می‌طلبد برای خرید تجهیزات آتش‌نشانی اعتبارات ویژه اختصاص داده شود زیرا تجهیزات و ماشین‌آلات این حوزه بسیار گران قیمت بوده و نیازمند نگهداری ویژه هستند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402070301586
  • خبرنگار :