محمدرضا براتی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای تثبیت حدود چمن تاریخی سلطانیه اختصاص یافت، اظهار کرد: این موضوع نقش مهمی در کاهش مشکلات موجود در این حوزه ایفا میکند.
وی با اشاره به مشکلاتی که حریمشکنیها برای این چمن به وجود آورده است، تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی چمن سلطانیه، تجاوز و ورود مردم به حریم آن بود که در این راستا مقرر شد با اختصاص اعتبار مورد نیاز از سوی سازمان منابعطبیعی، نسبت به رفع مشکل اقدام شود.
این مسئول با تاکید بر ضرورت و توجه جدی به موضوع چمن سلطانیه و در اولویت قرار گرفتن این موضوع، ادامه داد: تمهیدات و راهکارهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در زمینه حفظ چمن سلطانیه اندیشیده شده است زیرا این چمن در اصل هویت شهرستان سلطانیه و استان به شمار میرود.
به گزارش ایسنا، چمن سلطانیه از ۷۰۰ سال پیش به گونه طبیعی در شهر سلطانیه وجود داشته و فضایی بیش از ۷۰۰ هکتار را در بر میگیرد و در فهرست آثار طبیعی ایران جای گرفته است. این گستره در فاصله ۶ کیلومتری از شهر سلطانیه قرار دارد و چشمانداز زیبایی به سوی گنبد سلطانیه دارد.
متأسفانه، به علت برداشتهای بیرویه منابع آب زیرزمینی، کاهش بارندگیها و رعایت نشدن حقآبهها طی سالهای اخیر، شاهد خشک شدن بخش اعظمی از این چمن هستیم که این موضوع در صورت مدیریت نشدن میتواند تبعات زیادی در پی داشته باشد؛ خشک شدن این چمن میتواند دگرگونی اقلیم و کم شدن رطوبت زمین را در پی داشته و این منطقه را به یکی از کانونهای ریزگرد تبدیل میکند موضوعی که حتی در حال حاضر نیز با بادی شدن هوا شهروندان سلطانیه را رنج میدهد.
از آنجایی که چمن سلطانیه استراحتگاه پرندگان مهاجر است با از بین رفتن این چمن دیگر این پرندگان را نخواهیم دید و چرخه زیستبومی دگرگون میشود و تأثیرگذاری منفی در یک اکوسیستم را به دنبال خواهد داشت.
همچنین علاوه بر این موضوع، جوندگانی در این منطقه هستند که خوراکیابی آنها از گیاهان چمن سلطانیه است و اگر این گستره خشک شود به سمت کشتزارهای مردم یورش میآورند و تبدیل به آفت میشوند.
انتهای پیام