مدرس حوزه علمیه خراسان‌ جنوبی:

فصل جدیدی از مناظرات علمی در زمان امام حسن عسکری پایه‌گذاری شد

مدرس حوزه علمیه خراسان‌ جنوبی گفت: قدرت بیان علمی امام حسن عسکری (ع) باعث شد تا فصل جدیدی در مناظرات علمی برای رفع ابهامات گشوده شود.

حجت‌الاسلام سیدرضا هاشمی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امام حسن عسکری (ع) با سه خلیفه عباسی زندگی کرده و شش سال امامت مسلمین را برعهده داشتند.

وی افزود: هر کدام از این سه خلیفه قصد داشتند امام را به قتل برسانند. امام در طول عمر کوتاه خود با تمام این دشمنی‌ها علاوه بر تربیت شاگردان، کتاب‌ها و نامه‌هایی برای آگاهی بخشی به جامعه و هدایت و راهنمایی برجای گذاشت؛ این آثار شامل احکام و بیان مسائل فقهی است.

هاشمی تصریح کرد: در زمان امام حسن عسکری(ع) توجه به تعالیم قرآنی و مناظرات و نشر احکام دیده می‌شد و از طرفی قدرت بیان علمی امام باعث شد تا فصل جدیدی در مناظرات گشوده شود تا آنجا که یعقوب بن اسحاق کندی از فیلسوفان عرب در مناظره با امام درمانده شده و از پیروان آن حضرت شد.

وی ادامه داد: تفسیر قرآن بسیار مورد توجه این امام همام بود به گونه‌ای که یک متن جامع در تفسیر قرآن به آن حضرت منسوب شده که در زمره کهن‌ترین آثار تفسیر امامیه است.

این مدرس حوزه علمیه بیان کرد: لقب «فقیه» یکی از القاب آن حضرت است که نشان از احادیث ایشان در حوزه فقه دارد، یادآور شد: چه خوب است به بهانه شهادت‌ها یا ولادت‌های ائمه اطهار(ع) کتاب‌هایی را که در این حوزه به رشته تحریر درآمده مطالعه کنیم‌.

هاشمی با بیان اینکه کتاب زندگانی امام حسن عسکری (ع) از ولادت تا شهادت نوشته سیدمحمدکاظم قزوینی یکی از کتب مهم است که خواندن آن توصیه می‌شود تا زوایای زندگی آن امام برای ما روشن شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402070200868
  • خبرنگار :