لاستیکسازی خرمآباد یکی از طرحهای صنعتی نیمهتمام خرمآباد است که کلنگ آن سال ۹۳ با حضور رئیس دولت قبلی به زمین زده شد و قرار بر این شد که ظرف ۳۶ ماه به بهرهبرداری برسد.
در این رابطه بهمن جعفری، مدیرکل صمت لرستان در گفتوگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت کارخانه لاستیک خرمآباد اظهار کرد: پایه و اساس این طرح در سال ۹۴ شروع شده و دارای مصوبه دولت قبل است.
وی اضافه کرد: لاستیک خرمآباد با مشارکت ایدرو ( سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) شروع شده که ۸۱ درصد متعلق به بخش خصوصی و ۱۹ درصد متعلق به ایدروست.
مدیرکل صمت لرستان با بیان اینکه کارخانه لاستیک خرمآباد در زمینی به مساحت ۶۰ هکتار در شهرک صنعتی شماره ۳ خرم آباد قراردارد، گفت: قرار بر این بود که این مجموعه ۵۰ هزار تن در سال لاستیک سبک و سنگین تولید کند و با عاملیت بانک صنعت و معدن ارز مورد نیاز آن که بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار است تامین شود؛ تمام اقدامات، فرایندها و مصوبات لازم برای این پروژه اخذ شده بود تا اینکه در سال ۹۸ به دلیل تحریمها و از طرفی فسخ قرارداد فی مابین صنعت و معدن و صندوق توسعه ملی بحث تامین ارز آن منتفی شد.
جعفری اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ مجدداً طرح لاستیک خرمآباد را پیگیری کردیم و یکی از مشکلات و چالشهای این طرح تامین آب مورد نیاز است که شرکت شهرکهای صنعتی استان میبایست خطوط لوله انتقال آب آن را تامین کند که به دلیل محدودیتهای مالی نتوانستند این مهم را محقق کنند، البته برق و گاز مجموعه تامین شده است.
وی بیان کرد: با جلساتی که در سازمان گسترش داشتیم کارخانه لاستیک خرمآباد به عنوان یک مطالبه عمومی مطرح و نهایتاً قرار شد این مجموعه در دو فاز تعیین تکلیف شود.
رئیس سازمان صمت لرستان افزود: میخواستیم طرح را منتفی کنیم و زمین را از سرمایهگذار پس بگیریم اما با تشکیل جلسات در سازمان گسترش، معاون وزیر صمت قول دادند سهم مشارکت خود را به پروژه تزریق و هماهنگیهای لازم را با بانک صنعت و معدن برای تامین اعتبارات مورد نیاز آن انجام دهند.
جعفری اظهار کرد: در فاز اول قرار است ۶۰ هزار حلقه لاستیک تولید شود و مواد اولیه آن به صورت نیمساخته از طریق لاستیک بارز تامین شود.
وی با بیان اینکه این مجموعه باید ۶۰۰ هزار حلقه لاستیک سالانه تولید کند، افزود: فاز دوم لاستیک خرمآباد که پروژه اصلی است تولید ۵۰ هزار تن لاستیک با استفاده از ماشینآلات خارجی در سال است که از طریق بانک ملی پیگیریها انجام شده تا ارز مورد نیاز آن تامین شود.
مدیرکل صمت لرستان با بیان اینکه در فاز اول این پروژه حجم سرمایهگذاری ۸۰۰ میلیارد تومان است و در راستای تامین ۱۷۸ میلیارد تومان اعتبار، کارشناسان بانک صنعت و معدن از مجموعه بازدید داشتند و مابقی سرمایه هم توسط ایدرو سرمایهگذار تامین مالی خواهد شد، تصریح کرد: بر اساس برنامه زمانبندی صمت لرستان نظارت لازم را خواهد داشت تا فاز اول این پروژه؛ پایان سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام