آثار اختلاف کی‌یف و واشنگتن در سفر اخیر زلنسکی به آمریکا

ولودیمیر زلنسکی در سفر اخیر خود به واشنگتن مدعی شد که کشورش تا پایان سال میلادی جاری شهر شرقی باخموت را از روسیه پس خواهد گرفت؛ ادعایی که با تأکیدهای آمریکا بر تمرکز کی‌یف بر جبهه جنوبی در تناقض بوده و نشان از افزایش اختلافات واشنگتن و کی‌یف دارد.

به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در نشستی با رسانه‌های آمریکایی در هفته گذشته همچنین پیش‌بینی کرد که سربازان اوکراینی دو شهر دیگر که در کنترل روسیه قرار دارد را هم پس خواهند گرفت؛ اما از آوردن نام این شهرها خودداری کرد.

همچنین بر خلاف پیش‌بینی‌های تحلیلگران غربی، زلنسکی گفت که اوکراین در زمستان هم بی‌وقفه خواهد جنگید. او گفت: ما هر کاری می‌کنیم تا در روزهای سخت متوقف نشویم، در پاییز و زمستان، با آب‌وهوای نامساعد.

از سوی دیگر، او مدعی شد که این روسیه است که در زمستان حملات خود را متوقف خواهد کرد. زلنسکی با ادعای اینکه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه سربازان زیادی را از دست داده، گفت: آن‌ها مرده‌اند.

زلنسکی همچنین درخواست خود برای دریافت موشک‌های دوربرد را تکرار کرد. دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا که میلیاردها دلار کمک به اوکراین فرستاده، در حال سبک سنگین کردن احتمال ارسال سامانه‌های موشکی تاکتیکی ارتش (ATACMS) به اوکراین است؛ موشک‌هایی که اوکراین به‌شدت خواهان آن‌هاست، اما پنتاگون تعداد کمی از آن‌ها را در اختیار دارد.

با این وجود، زلنسکی با پافشار بر دریافت این سامانه موشکی، گفت: بجز این موشک‌ها گزینه‌ای پیش‌رو نداریم.

به گزارش نیویورک‌تایمز، مقامات اطلاعاتی آمریکا از دیرباز چرایی مبارزه سفت و سخت اوکراین در باخموت را زیر سوال برده‌اند؛ منطقه‌ای که شاهد یکی از خونین‌ترین نبردهای این جنگ بوده است. در ماه مارس لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفت که این شهر «بیش از آنکه از نظر عملیاتی و استراتژیک مهم باشد، اهمیت نمادین دارد.»

اما زلنسکی بر پس گرفتن مناطق از دست‌داده پافشار کرده و سربازان و سلاح‌های بسیاری را به پس گرفتن باخموت و دفاع از مناطق تحت کنترل خود در دونباس اختصاص داده است.

برخی از مقامات آمریکا گفتند که مبارزه در باخموت به نوعی وسواس ذهنی برای زلنسکی و رهبران ارتش اوکراین تبدیل شده است. تمرکزی خستگی‌ناپذیر اوکراین بر این شهر باعث شده تا آن‌ها فکر کنند که پیروزی در این نبرد نزدیک است.

این در حالی است که از مدت‌ها پیش مقامات آمریکایی به کی‌یف توصیه کردند که بیخیال این منطقه شده و به سراغ دیگر مناطق برود. نیویورک‌تایمز به نقل از مقامات غربی نوشت که اگر هم اوکراین در نبرد بر سر باخموت پیروز شود، بهای بسیار گزافی برای آن پرداخت خواهد کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ مهر ۱۴۰۲ / ۰۴:۳۵
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402070100520
  • خبرنگار : 71661