هشدار ورشو به زلنسکی: دیگر هرگز به لهستانی‌ها توهین نکن!

در پی بروز تنش میان کی‌یف و ورشو بر سر صادرات غلات، نخست‌وزیر لهستان به رئیس‌جمهوری اوکراین هشدار داد که «دیگر هرگز به لهستانی‌ها توهین نکند».

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سی‌ان‌ان، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در انتقادی نیمه پنهان از لهستان در مجمع‌عمومی سازمان ملل اظهار کرد که درگیری ورشو با اوکراین یک «نمایش سیاسی» بوده و «بعضی دوستان» اوکراین در اروپا «یک فیلم هیجان‌انگیز از ماجرای غلات» درست کرده‌اند.

در روز جمعه ماتئوش موراویِتسکی، نخست‌وزیر لهستان به این اظهارات زلنسکی واکنش نشان داد و با بیان اینکه ولودیمیر زلنسکی در سخنرانی اخیر خود در سازمان ملل به مردم لهستان توهین کرده، گفت: «می‌خواهم به زلنسکی بگویم که دیگر هرگز به لهستانی‌ها توهین نکن.»

او ادامه داد: مردم لهستان هرگز اجازه چنین چیزی را نخواهند داد و دفاع از نام پاک لهستان وظیفه و افتخار من و دولتم است.

ماتئوش موراویِتسکی، نخست‌وزیر لهستان روز چهارشنبه اعلام کرد که ورشو اکنون بر روی تسلیح مجدد ارتش خود متمرکز شده و دیگر به کی‌یف کمک نظامی نمی‌کند.

این اظهارات موراویتسکی در بحبوحه تنش بین ورشو و کی‌یف بر سر محدودیت‌هایی مطرح شد که لهستان به‌صورت یک‌جانبه بر محصولات کشاورزی اوکراین وضع کرده است.

نخست‌وزیر لهستان در پاسخ به اینکه آیا ورشو با وجود اختلاف‌نظر در مورد صادرات غلات به حمایت از کی‌یف ادامه خواهد داد یا خیر، گفت: ما دیگر سلاح به اوکراین منتقل نمی‌کنیم، زیرا ما اکنون در حال مسلح‌کردن لهستان به سلاح‌های مدرن‌تر هستیم.

لهستان یکی از حامیان سرسخت اوکراین پس از حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ بوده و یکی از تأمین‌کنندگان اصلی تسلیحات کی‌یف به شمار می‌رود. لهستان همچنین میزبان یک میلیون پناهنده اوکراینی است و انواع مختلف کمک‌های دولتی را به آنها ارائه کرده است.

در بحبوحه تنش‌ها، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در جریان سخنرانی خود در مجمع‌عمومی سازمان ملل متحد، برخی طرف‌ها در اروپا را متهم کرد که در واقع از طریق موضع خود در قبال صادرات غلات به روسیه کمک می‌کنند.

کمیسیون اروپا اخیراً تصمیم گرفت تا محدودیت واردات غلات اوکراین به اتحادیه اروپا را تمدید نکند. این اقدام باعث شد تا لهستان، مجارستان و اسلوواکی ممنوعیت‌های یک‌جانبه‌ای بر محصولات کشاورزی کی‌یف وضع کرده و علت آن را ورود غلات ارزان اوکراینی به کشورهای خود اعلام کردند که می‌تواند به کشاورزان لهستانی صدمه زده و ثبات بازار کشاورزی این کشور را به خطر بیندازد.

در مقابل، کی‌یف - که این محدودیت‌های یک‌جانبه را غیرقانونی می‌داند - شکایتی را در سازمان تجارت جهانی علیه این سه کشور تنظیم و احتمال ممنوعیت واردات میوه و سبزیجات لهستان را مطرح کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402070100298
  • خبرنگار : 71661