نبود حمل و نقل عمومی برای معلولان در گلپایگان

معاون عمرانی فرماندار گلپایگان گفت: اکنون با آمار تصادفات شاهد معلولیت‌هایی هستیم و مکاتبه‌ای برای درخواست یک خودرو وَن برای تردد معلولان از طریق بهزیستی با فرمانداری انجام شود.

علیرضا فخری زاده، امروز(شنبه، ۱ مهر) در جلسه مناسب‌سازی معابر و اماکن عمومی، اظهار کرد: مکاتبات لازم برای مناسب‌سازی جهت تردد آسان معلولان و سالمندان در ساختمان‌هایی که قرار است جدید احداث شود انجام گیرد. کوتاهی از کسی پذیرفته نیست و قانون  باید انجام شود، اگر دستگاه‌های نظارتی کوتاهی کنند راهکار برخورد قانونی وجود دارد و باید جوابگو باشند.

وی ادامه داد: ارزیابی‌های فنی انجام شود و در حد امکان ساختمان‌های موجود مناسب‌سازی شوند. اگر ساختمان اداری امکان مناسب‌سازی جهت تردد معلولان و سالمندان را نداشت با نصب تابلو اعلام شود که مدیر آن اداره و سازمان مکلف است خود نزد ارباب رجوع برود. وجود و یا عدم وجود اعتبار ریالی موضوع مهمی است، اما عزم جدی برای انجام کار هم لازم است و زیبنده نیست بعد از چند ماه هنوز مصوبه‌ای اجرا نشده باشد.

به گزارش ایسنا، معاون عمرانی فرماندار گلپایگان گفت: اکنون با آمار تصادفات شاهد معلولیت‌هایی هستیم و مکاتبه‌ای برای درخواست یک خودرو وَن برای تردد معلولان از طریق بهزیستی با فرمانداری انجام شود. آن دستگاه خودرو وَن که پیش از این در شهرستان فعال بود ظاهراً پرونده قضایی دارد، بررسی شود اگر آن ون وجود دارد الآن کجاست. همچنین مناسب‌سازی ادارات و پارک‌ها و اماکن عمومی تا قبل از فصل سرما انجام شود.

همچنین مرتضی طبرزدی، مسئول حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی شهرستان گلپایگان، خاطرنشان کرد: نامناسب بودن معابر برای تردد معلولان، جانبازان و سالمندان ممکن است مشکلات عدیده‌ای را برای این قشر به همراه داشته باشد و نتوانند به راحتی در جامعه تردد و استعدادهای خود را شکوفا کنند. باید با تعامل ادارات مشکلات این بخش را حل و تردد معلولان را تسهیل کنیم. حتی کوچک‌ترین مانع برای فردی که روی ویلچر نشسته بزرگ‌ترین مانع است. فارغ از بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها رفع  مشکلات این حوزه را باید از صمیم قلب انجام دهیم.

وی با اشاره به بازدید از ۶۴ دستگاه اجرایی شهرستان برای مناسب‌سازی تردد ویلچر ادامه داد: از شهرداران و اعضای شوراهای شهر تشکر می‌کنم که در ساخت‌وسازهای جدید به قوانین مناسب‌سازی نگاه ویژه‌ای دارند، اما باید برای اماکن بهداشتی، ورودی پارک‌ها و... مناسب‌سازی‌های لازم انجام شود. از بازدید سال گذشته که از ادارات داشتیم تاکنون اقدامات شاخصی انجام نشده است. کمیته امداد و آموزش و پرورش یک اداره پرتردد هستند و کمیته امداد بخشی از خدمات خود را به سالمندان ارائه می‌دهد، اما با وجود اینکه یک ساختمان تازه احداث است آسانسور ندارد و خواهان ارزیابی مهندسان از این اداره هستیم تا در صورت امکان آسانسور و یا بالابر در آن نصب شود. 

مسئول حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی شهرستان گلپایگان، گفـت: مجموعه مدیریتی شهرستان می‌گویند برای مناسب‌سازی اعتبار ریالی نداریم. در بازدید و ارزیابی که از دستگاه‌های اداری شهرستان داشتیم اکثریت آنها نمره حد وسط را دریافت کردند. کانون بازنشستگان، تعزیرات حکومتی، محیط‌زیست، دخانیات، شهرداری گلشهر کمیته امداد و آموزش و پرورش آسانسور ندارند. همچنین فرمانداری، بنیاد شهید و امور ایثارگران، راه و شهرسازی، تأمین اجتماعی و درمانگاه آن و اداره استاندارد با نمره بالای ۹۰ وضعیت خوبی دارند.

طبرزدی افزود: اول باید ادارات دولتی مناسب‌سازی شوند و سپس به سراغ اماکن خصوصی برویم. طبق قانون هر پروانه ساخت‌وساز خصوصاً برای انبوه‌سازی‌ها که صادر می‌شود باید رعایت استانداردهای مناسب‌سازی را داشته باشد. ورودی اکثر بانک‌ها دارای یک یا دو پله است و برای نصب رمپ نیاز است که بخشی از پیاده‌رو را اشغال کنند. در این راه نیازمند همکاری شهرداری‌ها هستیم و این مشکل در دو بانک ملت و رفاه که بخشی از بازنشستگان حقوق خود را از آنجا دریافت می‌کنند بیشتر به چشم می‌خورد.

وی یادآور شد: زیارتگاه‌ها اماکن مذهبی و مساجد نیازمند مناسب‌سازی هستند. همچنین قرار بود ورودی امامزاده ۱۷ تن طی مدت دو ماه اصلاح شود، اما هنوز این اتفاق رخ نداده و در حمل و نقل همگانی نیز هیچ وسیله‌ای برای تردد معلولان تعبیه نشده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402070100205
  • خبرنگار :