غلامرضا احمدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در راستای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی یکی از اقدامات مهم شرکت آب منطقهای شهرستان، انتخاب پیمانکاران انسداد بود که کارهای بسیار بزرگی را در این زمینه انجام دادند. با آغاز اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی از سال ۱۳۹۹ گروههای گشت و بازرسی و مدیریت آب شهرستان اشتهارد توانسته ۱۶۷ حلقه چاه غیر مجاز را شناسایی و مسدود کند. در سال ۱۴۰۰ این آمار به ۱۷۹ حلقه رسید و چون دو سال پیاپی با همت و پشتکار توانستیم چاهها را مسدود کنیم، در سال ۱۴۰۱ آمار چاههای غیرمجاز کاهش یافته و ۳۱ حلقه مسدود شد. همچنین در سال جاری تاکنون ۳۰ حلقه چاه مسدود شده است.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای اصلی ما این است که طرح احیاء و تعادل بخشی را به جایی برسانیم که تمام چاههای غیر مجاز این شهرستان مسدود شوند. به طوری که پیشبینی میشود جشن شهرستان بدون چاه غیر مجاز را تا پایان سال جاری در سطح این شهرستان و محدوده مطالعاتی دشت اشتهارد داشته باشیم.
احمدی افزود: در راستای طرح احیاء و تعادل بخشی نصب کنتور هوشمند هم که یکی از اولویتهای وزارت نیرو بوده، در دشت اشتهارد از سال ۹۹ اجرا شده و ۳۵ چاه کشاورزی مجهز به کنتور هوشمند شدهاند. در سال ۱۴۰۰ این تعداد ۴۲ حلقه و در سال گذشته هفت حلقه و در سال جاری پنج حلقه چاه به کنتور هوشمند مجهز شده است. روند کاهشی این آمار، نشان میدهد که تمام اقدامات در خصوص انسداد و تجهیز چاههای موجود بر اساس طرح مذکور در شهرستان انجام شده و تعداد چاههای غیر مجاز و یا فاقد کنتور هوشمند در حال کاهش است.
مدیر منابع آب شهرستان اشتهارد اظهار کرد: تقریبا چاه غیرمجازی در سطح شهرستان نداریم که شناسایی نشده باشد، تمام چاههای غیر مجاز شناسایی شده و اطلاعات آنها احصاء و به مقام قضایی منتقل گردیده است. پس از تعیین تکلیف و ابلاغ دستور انسداد، پیمانکار مسدود کردن چاههای مورد نظر را در دستور کار خود قرار داده است.
وی در خصوص چاههای غیر مجاز در بخش شهرکهای صنعتی گفت: مشکلی که با آن مواجه هستیم امکان وجود چاههای غیرمجاز در برخی نقاط شهرک صنعتی اشتهارد، کوثر و... است که به دلیل آنکه استتار میشوند، شناسایی آنها دشوار است. با این حال امیدواریم با همت همکاران و رایزنیهایی که با مدیران شهرکهای صنعتی و دستگاه قضایی صورت گرفته، این چاهها سرشماری شده و اقدام لازم صورت گیرد.
وی در خصوص طرح احیاء و تعادل بخشی گفت: این طرح یکی از سیاستهای کلی وزارت نیرو درزمینه حفاظت و صیانت از منابع آبهای زیرزمینی است که در راستای آن گروههای گشت و بازرسی تشکیل شده که در سطح استان برداشت آبهای زیرزمینی را رصد میکنند. از جمله اهداف این طرح ضمن حفاظت از منابع آبی موجود، برخورد با چاههای غیر مجاز ، پایش چاههای مجاز و نصب کنتور هوشمند برای جلوگیری از اضافه برداشت منابع آبی است.
انتهای پیام